reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Milagros ja bym padła chyba w takiej kolejce. Wczoraj u mojego gina był poślizg 20 minut, to o mało ducha nie wyzionęłam, bo tam było tak doszno. Dopiero odsapnęłam u niego w środku.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

reklama
Milia ciśnienie wczorajni dzisiaj ok średnio 125/80. Termin z om na 7.11 a z polowkowych chyba 2.11.
Tez się gina pytalam o ktg i mówił że jak nie ma wskazan to nie ma potrzeby.

Jestem w 34 tc, Tp 03.11 córcia

Jestem po. I jestem średnio zadowolona. Nic nowego się nie dowiedziałam. Tylko ze mam kupić pas i chodzić w nic po porodzie przez 3miesiące. Co do cc to powiedział że jako tako się nie upiera ale jak rozwarcia nie będzie to cc. Opiszę więcej później bo idę teraz na szkole.

Jestem w 33 tc :-)

Firana, to może jednorazowy skok był, kontroluj sobie w domku, w gabinecie często jest wyższe :)
Moja ginka mówi, że ktg po 35 tc, z tym, że u nas prywatnie i dała mi namiary już na położną, która robi, bo prosiłam.

Milagros, to czekamy na szerszą relację.

Milagros to faktycznie słabo trochę jak dalej będziesz szła w "nieznane"...

Milia a jaki jest koszt ktg prywatnie?

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Jestem, dopiero obiad zjadłam. Więc opisalam lekarzowi wszystko co wiedziałam do tej pory, to co fizjo powiedziała, i ze chce OPINII apropo rodzaju porodu, i ze tego wymaga mój lekarz prowadzący.
Zbadał mnie stwierdził to samo co fizjo, że skrzywienie, i zwyrodnienie w "krzyzowo biodrowym" i ze mam iść na taśmy. Mówię że byłam, że w odcinku krzyżowym jest lepiej, ale moim głównym problemem jest spojenie i tutaj potrzebuje opinii.
A on mi dalej ze mam iść na te taśmy a spojeniem się nie przejmować bo powinnam mieć przez to lepszy poród, ale ze mam się nie zgadzać na "wypychanie" bo ryzyko ze mi miednica popeka. Mówię że na wypychanie się na pewno nie zgodzę. I pytam prost czy mogę rodzić sn, a on mi o gojeniu rany po cc. A ja znów ze ja wiem jak się goi rana ze wolalabym sn ale chce wiedzieć jak mój kręgosłup i spojenie to zniosą.
A on ze mam się szykować na bolesny poród z bólami krzyżowymi, że bezwzględnego cc nie zaleca ale jak rozwarcie będzie mozolnie szło to mają ciąć, ale przecież kobieta nie ma prawa wyboru. "O słAbo mi idzie, tnijcie" :/ wydaje mi się ze uznał ze strasznie chce cc, a ja chciałam tylko szczerej opinii czego mam się spodziewać, na co zwrócić uwagę, i co on myśli o porodzie sn. Bo wolalabym sobie nic nie uszkodzić ...

No i tam pokazywal gdzie mam luzy w miednicy to się dziwię że się nie rozpadam. I ze po porodzie ten pas na trzy miesiące żeby to wszystko się zeszło bo inaczej ból nie zniknie.

Wiem że może wymagam za dużo, ale chciałam żeby jasno i wyraźnie mi powiedział co mi może grozić przy porodzie sn i jakie później będą tego konsekwencje. A tak to w sumie dalej nic nie wiem. Pisemnej opinii tez nie dostałam. Bo jest zbędna wg niego. A kto mi uwierzy ze wgl tam byłam ??

Jestem w 33 tc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Milagros- a on w ogole na jakiej podstawie mowil Ci o tych luzach w miednicy? Badal Cie recznie czy jakies usg zrobil??
Masakra jest z tymi lekarzami...

Jestem w 34 tygodniu ciąży [emoji173]

Zbadał mnie ręcznie na stojąco i na leżaco i wywnioskowal z tego co mówiłam gdzie mnie boli i przy jakich ruchach jak mu pokazywalam. I to tyle...

Jestem w 34 tc :-)

reklama
Do góry