reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Aaa to ja nie wiem, ja zalecen rzadnych nie mialam i nie wiem w sumie kiedy sie je daje :D a i mowie mnie sie w pracy tez nie zdarzalo zeby ktos przyszedl bo gin kazal. Hbs z krwi... ja juz chyba mialam 2 razy

Joasia super że wizyta ok i już coraz bliżej [emoji5] szyjka rewelacyjna no ale kosztem lezenia ...

Em ka ja miałam 3 dni przed porodem jak trafiłam do szpitala z opuchnietymi nogami a tak specjalnie to też nie byłam wysyłana

Milia i dobrze,niech rośnie zdrowo [emoji170][emoji170]
Super z tym pietrem intensywnej terapii .

Karosznurek bo musisz wpisać w kartę ciazy wizytę u dentysty i internisty. Ja bylam u stomatologa ale mi nie wpisala. W pierwszej ciazy gin tego pilnowal

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Każdy ma swoje zalecenia... Nie byłam ani razu u internisty ani dentysty ani w tej, ani poprzedniej ciąży, HIV po jednym razie, HBS poprzednio raz, teraz 2x.
Zapomniałam zapytać o te przeciwciała, które się robi z grupa krwi, ale znalazłam swój stary wynik papierowy sprzed kilku lat z oznaczenia grupy i tam jest napisane, że przeciwciał nie stwierdzono. Na karcie tego nie wpisali, ale są 2 numery badań, więc pewnie jak pokazuję lekarzowi, to on wie, że jest ok, bo chyba gdyby były jakieś przeciwciała, to by wtedy wpisali na karcie... Tak sobie tłumaczę, choć nie wiem, czy słusznie ;)

Dobra akcja z tym dentystą czy internistą :) Ciekawe jak internista zareaguje :) i co on biedny ma tam wpisać :)
Ja dzisiaj pobierałam krew i miałam właśnie powtarzane przeciwciała.
Moja Pani dr ostatnio spojrzała na kartę mówi RH+ to nie robimy, ale ostatnio co mi odwołali wizytę i byłam na zastępstwie to ta kobieta do mnie dlaczego Pani nie ma przeciwciał zrobionych po 21 tc? i dała mi skierowanie. i dziś akurat położna pobierała mi krew to jej się zapytałam jak to jest i po co skoro na początku nie było przeciwciał. Powiedziała że przeciwciała mogą się wytworzyć tylko jeśli dziecko będzie miało inną grupę niż matka a dojdzie do jakiegoś urazu, krwawienia z łożyska i wtedy matka może wytworzyć te przeciwciała i tak powstaje ten konflikt grup głównych co doprowadza do silnej żółtaczki.
o i tyle się dziś dowiedziałam.

Ja dreptam dopiero po 14 zająć kolejke a przyjmuje od 15. :)

Milia ale mnie nastraszylas! Moja też kopytka ma tak wysoko a w pachwiny często dostaje a mam tyle pięknych ubrań na 56 :O
Nie no żartuje, ale nie wiem kto tego arbuza przecisnie w razie porodu naturalnego :)

Super że U Ciebie wszystko ok :) lubię czytać takie wieści :)

Joasia widzę lekarz ma super podejście. :) ja cc Też się boję ze względu na to że później mogę średnio sprawnie do siebie dochodzić. Oby poszło wszystko dobrze po Twojej myśli :-)

Jestem w 33 tc :-)

Ja u internisty ani u stomatologa tez nie bylam w ciazy tzn.bylam ale nie po to zeby wpisywali mi cos w karte...

Z badan w karcie ciazy zostal mi do zrobienia HIV i Gbs.

Milia-a przypomnij ktory tydzien dokladnie byl u Ciebie wczoraj? U mnie maly w 31+5 wazyl 2240 teraz to mam wrazenie ze kolo 3kg wazy. Serio czuje ze duzo urosl w ciagu 2 tygodni.
Super ze tez masz juz termin okreslony:-)

Ja musze gina zapytac co w razie jakby malemu zachcialo sie wczesniej wychodzic. W ogole na cc dostaje sie szpitalna koszule czy mozna isc w swojej? Wybaczcie za moje pytania ale nikt z bliskich mi osob nie mial cc w ostatnim czasie i ciezko mi jest wyobrazic sobie cokolwiek :p
Ciekawe jak tam milagros dzisiaj. Oby poszlo po jej mysli.

Aob-no ok mimo wszystko bede listopadowka takze :-D

Martini-wlasnie to ze moge do niego dzwonic jest jednym z glownych plusow. I odpukac jeszcze nigdy nie mialam sytuacji zeby nie udalo mi sie polaczyc z nim za pierwszym razem.
Smialam sie ostatnio do meza ze chyba jestem jedna z nielicznych pacjentek ktora tak wydzwania do niego. To chyba byl moj 5 raz... :-X

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Milagros, haha, nie obawiaj się, nie masz aż takiego brzucha :D

Priinceseczka, 32+5. Ja też urodziłam w marcu, ale jestem kwietniówką :D A teraz niezależnie od tego, czy dotrwam do terminu, będę listopadówką i Ty też :D
Moja ginka mówi zawsze, żeby smsa jej wysłac, jak coś się dzieje, w poprzedniej ciąży korzystałam z tego i zawsze oddzwaniała, dzwonić nie próbowałam, bo widocznie nie lubi odbierać od obcych nr. Podobnie z pediatrą, mówi szczerze, ze nie odbiera, jak nie wie, kto to, ale żeby napisać smsa, to będzie wiedział kto i w jakiej sprawie.
Gbs robię jutro chyba, wiem, że po 35 tc, ale akurat jutro mam transport, ginka nie ma nic przeciwko, a poprzednio to już przed 30 tc ciąży robiłam, chociaż w szpitalu kręcili nosem na to... Tylko ciekawe jak miałam go zrobić wtedy po 35tc i jeszcze tydzień czekać na wynik, jak w 35 było cc...
Chyba że się nie wyrobię, bo jutro tylko od 8 do 9 rano pobierają...

reklama
Dziewczyny 7osób przede mną... A lekarz teoretycznie dopiero za godzinę zacznie przyjmować....

Ja hiv i hbs już miałam.

Jestem w 33 tc :-)

Do góry