reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Aob w Rzeszowie ktg 20zl i to w szpitalu. U mojego gina bez wizyty też 20zl kosztowało (jak byla wizyta to w cenie), ale nie ma już niestety gabinetu dla położnej tam gdzie przyjmuje, więc będę chodzić tu do szpitala gdzie będę rodzić.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

reklama
Hej laseczki:):) ja tylko na moment zameldowaC ze u nas ok, mały rośnie i wazy juz ok 2100g, gin nie wróży mi długiej ciazy - młody zszedł juz bardzo nisko i silnie napiera na szyjkę, jakieś 3-4 tygodnie i pewnie go poznam ;) poza tym wszystko ok i czuje sie jak na 8mc całkiem niezle, tylko ciagle anemia meczy i dość zmęczona chodzę ;) a tu mój maluszek :):)
1474528326-tc2pkk.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

My już po wizycie wszystko ok. Usg o 18. Zaskoczyła mnie Pani dr bo dała mi jeszcze skierowanie na usg na 37tc. A myślałam że sama będę musiała gdzieś iść i zapłacić a tu nie[emoji5] i jeszcze udało mi się zapisać do super specjalisty

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Oooo to będziesz miała jeszcze 1 ust ?ja teraz pytałam tego dr i którego robiłam powiezial ze nie bede więcej robić chyba że lekarz będzie miał jeszcze jakies wątpliwości i zaleci hmm...

Skrzat wizyta była prywatna, lekarz na moje około 45lat. Zapłaciłam 150zl i dalej tkwie w tym samym punkcie. Zawiedziona trochę jestem bo ma bardzo dobre opinie. Ale wydaje mi się ze podszedł tak do mnie bo w ciąży i hormony co też wspomniał ze kobietami rządzą hormony.

Emalka super ze wizyta się udała :)

U nas usg też co wizytę ale takie szybkie poglądowe.

Ktg nie ma w gabinecie chyba, albo ja nie widziałam.

Ivi a Ty gdzie się podziewasz? Super duży synuś :) mówisz 3-4tyg? Aww [emoji7] zaczyna się rozpakowywanie prezentów :)

Jestem w 34 tc :-)

Ivi gdzieś Ty sie podziewała ?!
Super dzieciaczek i weź nic nie mów - za 4 tygodnie ?? Ja tez ciagle czuje ucisk na szyjkę i bobas juz koło 2,5kg a sie boje ze czas tak szybko leci i to juz wszystko za pasem ..

Aob, niestety nie wiem, jaki koszt ktg, bo jeszcze nie dzwoniłam, a w zeszłym roku zdążyłam mieć tylko jedno prywatnie i nie pamiętam. Za 2 tygodnie mam wizytę, zobaczę co się dzieje i jak coś, to wtedy będę się umawiać na ktg, chyba że wcześniej jakieś skurcze znowu będą mnie straszyć.

Milagros, prywatnie i nawet usg nie zrobił... To mi ginekolog na IP zrobił usg spojenia, jak przyjechałam uskarżając się na bóle. Pogadaj z tą swoją babką, mam nadzieję, że będzie miała lepszy humor niż ostatnio i podejdzie do tego po ludzku. A gdybyś rodziła nie w swoim mieście, tylko w tym dalszym szpitalu, to dają ZZO, jeśli będziesz miała poród SN?

Emalka, super, że ok, a to jakieś dokładniejsze znowu badanie usg w 37tc?

Netta, kciuki za dziś :)

Rano pojechałam na GBS, a na miejscu pusto i okazało się, że babka, która pobiera jest chora. Oczywiście na stronie zero info, a specjalnie wczoraj wieczorem sprawdzałam, w jakich godzinach pobierają. Prywatnie jest bez rejestracji i się nie dzwoni. Więc w drugie miejsce musiałam pojechać, zapłaciłam 25 zł, wynik za tydzień. Kolejka, a wszystkie miejsca siedzące okupowane przez osoby obu płci w wieku 50+ i jak się podnosili, żeby komuś ustąpić, to tylko dziadkom/babciom...

reklama
Tak dała mi właśnie skierowanie na kolejne dokładne USG w 37tc

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Do góry