reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Milagros gin powiedział, że wybór należy do mnie i zapytał czy jak będzie fajna ekipa na porodówce to czy będę próbować (bo tam prawie same stare wredne położne, ale jest jedna znajoma co kiedyś u niego pracowała, więc może akurat).
Powiedział, że 4kg nie przekroczy.
Ja sie tylko boje, że będzie to samo co z Zuzią, że się omęcze, a potem i tak mnie potną.
Będę intensywnie myśleć.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

reklama
Joasia-fajnie ze dal Ci wybor. Po tym malenstwie planujecie jeszcze kolejne dzieciatko?
My ostatnio doszlismy do wniosku razem z mezem ze jesli dojdzie do cc to na dwojce dzieci konczymy "fabryke". Ale czasem zycie pisze rozne scenariusze. Maz zawsze mowil ze 2 to minimum a trojka jak sie "przytrafi".

Milagros-za Ciebie kciuki:-*

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Joasia, super wieści :)

Milagros, mocno kciuki trzymam, żeby wizyta u ortopedy poszła po Twojej myśli.

Dziewczyny, wychodzę na przodowniczkę chyba, będę miała bardzo duże dziecko... Priinceseczka, chyba większe od Twojego :) Nagle przypakowała i 2500g! Wprawdzie + - 300, ale jak na +, to już w ogóle :D
A jeszcze 2 tyg. temu była dokładnie pośrodku siatki... Chyba nie mam się co łudzić, że sprzęt źle ustawiony, bo ginka powiedziała do mnie jeszcze, że widać nawet po brzuchu jak leżę, że duże dziecko jest, bo zaczyna mi się pod biustem od razu i akurat się ruszała i wypchnęła stopę wysoko wysoko, a ręką w okolicy pachwiny się zaparła w tym samym czasie. Nie wiem, po kim taki olbrzym, aż się boję... dobrze, że cc będzie. Ustaliła mi temin na 03.11, bo robią w tym szpitalu najwcześniej 10 dni przed terminem z OM, a to byłby 01.11 i nie ma wtedy dyżuru.
Szyjka 2,5, dalej mam się oszczędzać, wizyta za 2 tygodnie. No i dowiedziałam się, że mój szpital ma już II stopień referencyjności w opiece nad noworodkami, jak rodziłam, to było w planach otwarcie całego pietra intensywnej terapii i ono już działa, wcześniej mieli tylko jedną średnią salę + 1 malutką na 2 inkubatory, a teraz całe piętro i podobno z regionu przysyłają pacjentki już w 30tc do rozwiązania. Będą drzwi otwarte w październiku, to pójdziemy zobaczyć. Na stronie "Rodzić po ludzku" nie ma zaktualizowanych informacji, coś się nie stara ich manager.
Łożysko II stopień, wody w porządku.
Dzięki za kciuki :*

Princesseczka ja zamykam już oficjalną produkcje. A z trzecim to jak u Was.
Ja nie chcę cesarki, bo chcę normalnie od razu funkcjonować. Po tamtej doszłam do siebie szybko, ale te 3 dni w szpitalu to były dla mnie tortury. Może by było inaczej jakby były fajne położne tam na noworodkach, a tu straszne hetery są. No, ale jeśli się nie zacznie do terminu to dam się raczej pociąć.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

Joasia super wieści. Oby tak dalej. A te wykresy co do wagi to siatki centylowe na pewno:)

Mila no to niezła waga:) Ale usg i o 0,5kg sie potrafią mylić nawet w dniu porodu :)

Ja ktg z Basia miałam pierwsze jak pojechałam rodzic po odejściu wód.

Mi sie wydaje ze ja mam brzuch nisko, ale ginę tez mówi ze główki musi szukać prawie miedzy nogami na usg. Dlatego tez pewnie tak ciśnie na ta szyjkę:(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Priinceseczka umówmy się że już na stałe jesteś listopadowa mama, no która urodzi w październiku ale to nie zmienia Twojego statusu [emoji3]

Joasia pewnie ostateczna decyzja zostanie podjęta już na porodówce[emoji6] oby była trafna [emoji6]

Milia no to super wieści [emoji2] i też fajnie że znasz już termin [emoji2] a córa faktycznie duża się szykuje [emoji2]

Milagros pomyślnej wizyty!

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Karo ja pracuje w gab stomatologicznym od 8 lat i nie zdarzylo mi sie chyba zeby gin przyslala ciezarna na tym etapie... tez nie wiem po co :p

milia - super ale duze dzieciatko bedzie ho ho :) to Ty juz masz umowiony termin cc, ja mam nadzieje ze jak pojde do dr w sobote to jesli laskawie wystawi mi kwalifikacje na cc to ciekawe czy termin juz tez poda :)

Ale co za pozno czy za wczesnie ??

Princeseczka - super ze juz wiesz na czym stoisz i ze masz mozliwosc dzwonienia do swojego dr, ja nie mam nr i zadne niepokojace sprawy musze przetrzymywac do wizyty.

reklama
Do góry