reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Właśnie te dwie daty to z OM, sama nie wiem dlaczego wyszły różne, bo datę ostatniej miesiączki podałam taką samą a i cykle regularne co do godziny, dosłownie.
Ale ten mój lekarz jest dziwny i wcale mi ni dziwi ze mógł się pomylić. :)
Data i tak orientacyjna wiec nie ma to takiego wielkiego znaczenia.

reklama
Norwegia rządzi się swoimi prawami, już się powoli przyzwyczajam.
W czerwcu jedziemy do Polski na miesiąc to odwiedzę swoją lekarke,
I zobaczę co ona mi powie. ;)

Ciekawa jestem jak poradzą sobie z leczeniem tarczycy lub dalszymi badaniami,
Podejrzewają niedoczynność tarczycy, ale to tylko podejrzewają. Jak zapewniła mnie pani zprzychodni.

Hihi racja. Ja bym uznała ten z 3 i tyle. A nie jakieś z dupy wzięte skoro tak z om i usg wypada.
U mnie nigdy rozbieżności dużych nie było, dwa dni chyba.

Ivi no właśnie ja też tak słyszałam z wyliczeniami, dlatego zdziwiłam się, że wpisali z ostatniego usg, ale już tego terminu z karty ciąży się trzeba trzymać teraz :p

Linka czekamy na relacje z prenatalnego!

A ja się jeszcze pochwale, że wczoraj po zakładaniu karty załapałam się na wizytę u nowej lekarki. Młoda, przejęta swoją rola jeszcze. Nigdy tak dokładnie nie byłam zbadana chyba. I badanie gin i piersi i usg trwające wyjątkowo długo. Wszystko dokładnie posprawdzala, obejrzałam dzidziusia fikajacego koziołki ze wszystkich stron :p a w pewnym momencie mówi "dzidziuś się tak ładnie ułożył ze musze zrobić dla pani wydruk" tylko ze zanim zdarzyła to się przesunął i wyobraźcie sobie ze szukała na nowo fajnego ułożenia żeby było dobrze maleństwo widać. Aaaa, i zdaje się że zaoszczędzilam 300 zł :p bo co do badań powiedziała ze nie będziemy przepisywać z starej karty bo to bez sensu tylko, że stopniowo wszystkie zrobimy i będzie mi dawała skierowania na NFZ (tylko tak jak któraś mówiła jednorazowo nie da się więcej niż 3 czy 4 badania, wiec to potrwa). Ogólnie na razie zadowolona jestem.

Aaaa i ona tez mówi ze facet, wiec Aob możesz wpisać płeć do listy :p

reklama
Maleducada no superowo! A to zdjęcie Ci dała? Chłopaka gratuluję!

Linka czekam niecierpliwie!

W karcie ciazy mam na 7 ja się trzymam 8 jak na suwaku i ostatnim usg.

Do góry