reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Tak rano prenatalne a wieczorem do mojego gina na wizytę ale to juz nie bede badań robić tylko L4 wyniki badań - dzis dowiodłam
Jeszcze mocz jutro odbiorę wyniki w i toxo musze sprawdzić w necie .

Dziewczyny, co do terminów to ja póki co dostałam 3 . Pierwszy na 3.11 drugi 7.11 bo lekarz stwierdził że ciąża trwa 40 tygodni i 4 dni :D a trzeci na 5.11 i ten termin mam na karcie ciąży :D juz sama nie wiem którego mam się trzymać :D

Emka ale Co dobrze szczesciaro!! Jak Linka jutro superowo.
Ja w czwartek musze wyniki sprawdzić bo już są od dwóch tyg grrr.
Pterusinka Ty daj znać jak Ci detektor przyjdzie. A która data z om a która z usg?

reklama
Mi zawsze tłumaczyli że jeśli można, to liczbą termin porodu wg OM. Jeśli nie mozna (np bardzo nieregularne cykle, brak ostatniej miesiączki, ciąa po poronieniu itd) to patrzą na datę z usg z okolic 7tc. Dlatego wydruk tego usg dają do karty ciąży. Bo wtedy wszystkie dzidzie maja tą samą wielkość - a później to już różnie, jedne są dłuższe, inne krótsze itd. A z tego 7tc jest wiarygodnie i dość mairodajnie. Podobno nawet jak z terminu OM wychodzi przeterminiowanie, ale wg USG z 7tc jest jeszcze ok, to biorą pod uwagę ten termin z USG.. przynajmniej tak jest u nas w szpitalu.

Do góry