reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Ja przełożyłam wizytę na czwartek .
EM Ka
Tak rano prenatalne a wieczorem do mojego gina na wizytę ale to juz nie bede badań robić tylko L4 wyniki badań - dzis dowiodłam
Jeszcze mocz jutro odbiorę wyniki w i toxo musze sprawdzić w necie .
Jeszcze mocz jutro odbiorę wyniki w i toxo musze sprawdzić w necie .
Pterusinska
Dziewczyny, co do terminów to ja póki co dostałam 3 . Pierwszy na 3.11 drugi 7.11 bo lekarz stwierdził że ciąża trwa 40 tygodni i 4 dni a trzeci na 5.11 i ten termin mam na karcie ciąży juz sama nie wiem którego mam się trzymać
Pterusinska
Z usg 3.11, byliśmy prywatnie w 8 tygodniu. Pozostałe to wyniki obliczeń lekarzy, tylko nie wiem dlaczego są różne
EM Ka
Pomiar pomiarowi nie równy inny sprzęt inny lekarz 1 mm różnicy i inna data
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
Mi zawsze tłumaczyli że jeśli można, to liczbą termin porodu wg OM. Jeśli nie mozna (np bardzo nieregularne cykle, brak ostatniej miesiączki, ciąa po poronieniu itd) to patrzą na datę z usg z okolic 7tc. Dlatego wydruk tego usg dają do karty ciąży. Bo wtedy wszystkie dzidzie maja tą samą wielkość - a później to już różnie, jedne są dłuższe, inne krótsze itd. A z tego 7tc jest wiarygodnie i dość mairodajnie. Podobno nawet jak z terminu OM wychodzi przeterminiowanie, ale wg USG z 7tc jest jeszcze ok, to biorą pod uwagę ten termin z USG.. przynajmniej tak jest u nas w szpitalu.