reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Właśnie te dwie daty to z OM, sama nie wiem dlaczego wyszły różne, bo datę ostatniej miesiączki podałam taką samą a i cykle regularne co do godziny, dosłownie.
Ale ten mój lekarz jest dziwny i wcale mi ni dziwi ze mógł się pomylić. :)
Data i tak orientacyjna wiec nie ma to takiego wielkiego znaczenia.

reklama
Norwegia rządzi się swoimi prawami, już się powoli przyzwyczajam.
W czerwcu jedziemy do Polski na miesiąc to odwiedzę swoją lekarke,
I zobaczę co ona mi powie. ;)

Ciekawa jestem jak poradzą sobie z leczeniem tarczycy lub dalszymi badaniami,
Podejrzewają niedoczynność tarczycy, ale to tylko podejrzewają. Jak zapewniła mnie pani zprzychodni.

Hihi racja. Ja bym uznała ten z 3 i tyle. A nie jakieś z dupy wzięte skoro tak z om i usg wypada.
U mnie nigdy rozbieżności dużych nie było, dwa dni chyba.

Ivi no właśnie ja też tak słyszałam z wyliczeniami, dlatego zdziwiłam się, że wpisali z ostatniego usg, ale już tego terminu z karty ciąży się trzeba trzymać teraz :p

Linka czekamy na relacje z prenatalnego!

A ja się jeszcze pochwale, że wczoraj po zakładaniu karty załapałam się na wizytę u nowej lekarki. Młoda, przejęta swoją rola jeszcze. Nigdy tak dokładnie nie byłam zbadana chyba. I badanie gin i piersi i usg trwające wyjątkowo długo. Wszystko dokładnie posprawdzala, obejrzałam dzidziusia fikajacego koziołki ze wszystkich stron :p a w pewnym momencie mówi "dzidziuś się tak ładnie ułożył ze musze zrobić dla pani wydruk" tylko ze zanim zdarzyła to się przesunął i wyobraźcie sobie ze szukała na nowo fajnego ułożenia żeby było dobrze maleństwo widać. Aaaa, i zdaje się że zaoszczędzilam 300 zł :p bo co do badań powiedziała ze nie będziemy przepisywać z starej karty bo to bez sensu tylko, że stopniowo wszystkie zrobimy i będzie mi dawała skierowania na NFZ (tylko tak jak któraś mówiła jednorazowo nie da się więcej niż 3 czy 4 badania, wiec to potrwa). Ogólnie na razie zadowolona jestem.

Aaaa i ona tez mówi ze facet, wiec Aob możesz wpisać płeć do listy :p

reklama
Maleducada no superowo! A to zdjęcie Ci dała? Chłopaka gratuluję!

Linka czekam niecierpliwie!

W karcie ciazy mam na 7 ja się trzymam 8 jak na suwaku i ostatnim usg.

Do góry