reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

No to teraz jestem mega wkuu@÷;$&÷÷*$ na tego swojego gina:-( az sie poplakalam. Ech i nie wiem co teraz czy jutro dzwonic i umawiac sie prywatnie do endo czy przed tym zrobic jeszcze swoeze badanie - ostatnie bylo 3 tygodnie temu

reklama
Princeseczka Jeju a co się dzieje? O tsh? Zrób sobie sama dla spokoju i jak wynik będzie wyższy to idź do endo.

a ja sie tez zmartwilam bo wgl nie mialam tsh w ciazy tylko pol roku przed i bylo oki ehhh a ja slyszalam ze norma kobiet w ciazy do 2,5 jest...

edit znalazlam takie cos
Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem.

No Lilith o to tsh. Strasznie sie przejelam bo 3 tygodnoe zylam w przekonaniu ze jest ok :-( i gdyby nie Wy to pewnie nie zwrocilabym uwagi na to ze jest wysokie no bo jak? Skoro gin mowil ze jest ok. Wrrrrrr

Hmm mi lekarz ostatnio powiedział, że jest Oki ale nie powiedział juz jakie.. Mam mieć nowe robione dopiero końcem kwietnia.
Princeseczka ale jest wszystko Oki. Zbadaj się dla świętego spokoju i jeśli uznasz, ze trzeba to idź do endo.

Gosia zrób sobie też badanie. Nie stresowac się tu.

A teraz pytanie z serii glupich. Czy badanie jakiekolwiek z krwi moze miec wplyw na tego mojego krwiaka? Bo od kiedy gin poinformowal mnie o krwiaku nie dostalam zadnego skierowania na badanie hmm

Princeska nie ma wpływu - krwiak to tak jak siniak jest i sie wchłania potem, nie ma przełożenia na nic innego . Ja tez dopiero przed chwila dostałam pierwsze skierowania a jaka mam ciaze juz "duża" ... W ogole musze zdj brzucha strzelić bo taki miałam w 6 mcu :)

reklama
Do góry