reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Aob super!! Hehe pół cm starszy i juz lepiej łapki widac :):)

Która z was miała problemy z tarczyca? Bo ja pierwszy raz do endokrynologa pójdę .. Wcześniej tsh zwykle było wysokie ale nie tak by mnie to lekarza wysyłali :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Aob, Gratuluje fasoleczki kochanej!! ;)
Ja mam niedoczynnosc i hashimoto, normalnie bralam polowki 75 eythyroxu i utrzymywalo minsie w okolicach 2,5, ale w ciazy mi zwiekszyla dawke do 50 i kazala przychodzic co 4 tyg i sprawdzac, bo powiedziala ze powinno byc w okolicach 1 i nie przekraczac 2, ze tak jest najbezpieczniej ;)
Ale z tego co wiem, zdarza sie ze dziewczyny maja po 6, ciezko im zbic i nic sie nie dzieje, aczkolwiek tarczyca jest wazna a w szczegolnosci w ciazy wiec warto dbac i kontrolowac :)

f2w39jcgdz0az452.png

reklama
no właśnie ja już sama nie wiem. Gin mówi że z takim wynikiem w sumie może nie być potrzeby brania leków, ale że warto to monitorować, pewnie od przyszłych trymestrów wejść z niewielkimi dawkami leków.. Z drugiej od koleżanki chorej na hashimoto słyszę że jej endo zbija zawsze tsh poniżej 1 i nie pozwala na ciąże dopóki się to nie uda.. Mętlik trochę :)
no nic, jutro spróbuję się prywatnie wbić do kogoś rozsądnego i zobaczymy.. jeszcze tylko eutyroxu mi brakowało do szczęścia :(
Milagros - ja zawsze byłam w górnej granicy normy i moja gin to sobie przypomniała i kazała spradzić jak jest teraz. No i wyszło, że wg niej trochę za wysoki wynik :/

Dziewczyny ja też kiedyś miałam w górnej granicy. Ale lekarz uznał ze to normalne. Chyba pójdę po wypłacie zrobię tsh ft4 i chyba ft3, dla swojego spokoju.

reklama
Lilith Aob mam fotke kiepsko widac postaram sie jutro wrzucic. Bo plamilam na rozowo i dostalam 4*1 teraz mi zmniejszyl po tygodniu na 3*1 bo z dnia na dzien nie mozna odstawic dupka.a do tego ze pierwsza ciaze poronilam to lepiej dmuchac na zimne i stopniowo odstawiac no coz ;)

Do góry