reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

DiabliczkA Ty tym drzewem to chciałaś wywołać juz u siebie akcje czy chłopa
W domu nie masz ?

Joasia mojemu wczoraj fez skakało w górnych granicach normy na jednym z zapisów zaraz po powrocie na oddział
A na wieczornym jak chwile
Wczesniej spałam to było miedzy 130-140...

Wlasnie co z Izka ? Kurde...

Milka jak pojedziesz za szybko to Ci nie wywołają tylko beda czekać na rozwoj no tzn na jaki szpital trafisz ...

Milia a to boisz sie ze
Kto inny ci nie zrobi Cc czy ze w ogole
Mógłby ktos inny Cie ciąć ?

Ivi dobrze piszesz o tych skurczach ... ja tez nie miałam zapisu tych porodowych na nie wiadomo jakim poziomie .

Pteruska to i tak dużo robisz :) bo moje Sprzatanie to w ogole ograniczone na maksa

Moja szyjka okazuje sie ze jeszcze jest dzis najbardziej bolesne badanie, 2 cm rozwarcia ... wczoraj wydawało mi sie zd mówili 3...

Mi skurcze od doku brzucha w gore wam ba odwrót ?

Kejti hardcore :) Iza tobie cos dawała znac ?

Tez miałam antyciała ale nikt mnie nie pytał o grupę meza .

Ivi jaka stopa duża :) ktory Ty masz tydzień ? Bo nie widze z tel?

Joasia wlasnie kto z mała ?

Gaga cudowne wiadomosci :) fajnie se tak dbają o Was :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Emka, ufam tylko mojej, to jednak operacja i nie chciałabym, żeby ciał mnie ktoś inny, chociaż w tym szpitalu są dobrzy specjaliści, w miejskim wszystkich poza nią nazywano partaczami i może te obawy z przeszłości się ciągną. Jak miałam w Krakowie usuwane miesniaki, to też panicznie się bałam, że ktoś to schrzani i usunie mi macice.

Ja mam skurcze idące od dołu brzucha.

E ka ja właśnie mam zgory idące do dołu i dolnych partii kręgosłupa bardziej porodówe a nic nie rusza do przodu ... dziś w nocy wokół śniło mi ze poszły wody bądź się zsiusialam przebudzilam się sprawdzałam łóżko i nic sucho a przerażona byłam bo nigdy wody nie odeszły mi same ;)

Też skurcze idą mi zawsze od góry. :)
U nas cisza, spokój. Tylko spać od 5 nie mogę.. Na jednym boku niewygodnie, na drugim mała mnie bombarduje kopniakami a na plecach nie mogę oddychać.. I weź tu człowieku bądź mądry :D

a mi z kolei idą od kręgosłupa, od krzyża dokładniej i wtedy opiniają dół brzucha i rozchodzą się w górę :)

Joasia super z sn

O wlasnie moje dokladnie jak Ivi pisze-z kregoslupa i trzyma ok 10s czasem dluzej a w międzyczasie taki miesiaczkowy bol sie pojawia i klucie w dole.

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Keejti - jeśli trzyma 10 sek to nic dziwnego że nie rusza szyjki.. jak dobrze kojarzę, to efektywne skurcze to takie które trwają dłużej niż 40 sek.. ale od szczytu. Czyli ból zaczyna narastać (w efektywnym skurczu ok 30sek, może dłużej.. może ciut krócej..).. jest tak że już czujesz że nie dasz rady.. i wtedy odpuszcza (to był szczyt). I ta druga faza, po "odpuszczaniu", powinna być jak najdłuższa. Wtedy idzie do przodu, inaczej to taka zabawa w chowanego ze strony macicy...

Dziewczyny jak tak was czytam to coraz bardziej przeraża mnie fakt ze ja nie wiem co to skurcze i czy dojadę do szpitala na czas biorąc pod uwagę ze szyjka właściwie zgładzona:/

Tez myślałam o Izie na pewno da znać jak tylko bedzie mogła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Em Ka chłop pojechał auto odstawić i wrócił późno ,potem do 3 robił pomidorowke. Ja nosiłam po 2 drewienka na spokojnie i przynajmniej 2 godz na polku bo na spacerach już ciężko...

Ivi keejti takie miałam przy pierwszej i to bóle krzyżowe brrr

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ivi - dobrze ze to opisalas tak doglebnie ;) ja taki skurcz mialam ok 25 tyg i trawalo to w zasadzie ok 15 min i wtedy ta szyjka mi tak poleciala - mialam bole krzyzowe - takze miodzio :)
Teraz nic takiego mnie nie lapie co ktorys dzien zlapie skurcz taki nisko w podbrzuszu i trwa do 15 sek i powtorzy sie moze ze 2 razy i spokoj...

Do góry