reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Linka to faktyczne dość dziwne, mój by się na pewno ucieszył jakby musiał iść zbadać grupę krwi i w sumie dość późno Ci zlecili coś takiego

reklama
Linka - ja mam takie coś robione ale u mnie konflikt jest stwierdzony (ja rh"-", mąż "+" i jeśli krew dziecka też ejst "+" to dostaję zastrzyk z immunoglobuliny po porodzie, żeby przeciwciałą się nie wytworzyły. A przeciwciała są też badane w trakcie ciąży. Ale słyszałam o tym badaniu tyklo przy konflikcie a nie "tak po prostu"....

Tak, potwierdza się że ilość wód się zmniejsza przed porodem, całkowita norma, zero powodów do niepokoju.. Mówiłam gin o moich odczuciach że miałam wrażenie żę coś ze mnie cieknie, ale że jak leżalam to wkladka czysta - gin oceniła że to raczej pęcherz był albo mega wodniste upławy/czop, bo nic na wody nie wskazuje. A że wody się zmniejszają w czasie, to "norma".

To linka nie mam pojęcia o co kaman :D z tego co kojarzę to nie jest standardowo wykonywane badanie :D Masakra, co lekarz to inne pomysły, inne sposoby na prowadzenie ciąży, inne wytyczne...

Wczoraj też wieczorem się temat rozkrecil [emoji6] tak że dziś od południa cisza [emoji5] każda chyba odsypia [emoji5]

Kejti rozumiem że jednak nie szorujesz tej podłogi na która wczoraj brakło czasu?[emoji5]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Nie,odpuszczam i bez szorowania boli. Od ok 17 jestem w domu i skurcze niby ida ale próbuje spac bo jutro niestety trzeba ruszyc tylek do przedszkola

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Keejti współczuję tych skurczy ja mam to samo co jakiś czas , teraz siedzę i tez mam boli a nic się nie rozkręca przechodzi na trochę boli :(
a skurcze idą ci z góry brzucha ??
I jak tam nasza Iza masz jakieś info

reklama
To może my rozpakujemy się tej nocy? :D
Skurcze bolesne od kilku dni, coraz ich więcej, ale nieregularne wiec nie ma co panikować. :)
Czop wypadł w niedzielę, rozwarcie na palec, zobaczymy jak to się dalej potoczy.
Dziecię trochę mniej ruchliwe ( juz nie bombarduje kopniakami co pół godziny ), czyżby sie szykowała? :D
Czekamy sobie w domku na regularne skurcze albo odejście wód i wio do szpitala :D
Z tym że to może potrwać równie dobrze kilka godzin co kilka dni :D

Do góry