reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Milka spij kochana ja fez juz zgasilam światełko i ide spać
Milia na ktg zapis skurczu prawie cały czas ja 40 a dwa takie trapezowate na 99 w skali do 100 /) brak skurczy jakichkolwiek to 0. Wiec widac macica pracuje .
Ivi wierze ze jutro sie uda choc przy Nikosiu tez mowilam bez dzidziusia nie wychodzę ... ale tu wierze we współpracę z maluszkiem wciąż bez imienia
MartiniM nie dziekuje to tez nie fajnie ze on tak mowi co innego jakbyś ty to sama powiedziała - a główkę dasz radę to inny bol, badania gin to tez co innego niz sex a tez sie cos wklda prawda ?
Dzieki dziewczyny za wsparcie ;*
Milia na ktg zapis skurczu prawie cały czas ja 40 a dwa takie trapezowate na 99 w skali do 100 /) brak skurczy jakichkolwiek to 0. Wiec widac macica pracuje .
Ivi wierze ze jutro sie uda choc przy Nikosiu tez mowilam bez dzidziusia nie wychodzę ... ale tu wierze we współpracę z maluszkiem wciąż bez imienia
MartiniM nie dziekuje to tez nie fajnie ze on tak mowi co innego jakbyś ty to sama powiedziała - a główkę dasz radę to inny bol, badania gin to tez co innego niz sex a tez sie cos wklda prawda ?
Dzieki dziewczyny za wsparcie ;*
katerineczka
Emka trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród!
Co do terminów to ja juz pisałam, ze mój gin uznaje tylko ten z om, wcześniejszy poród bedzie przed terminem chyba ze odbędzie sie po 38 tygodniu. Bo jakby patrzeć na rozmiar dziecka to niektórzy by mieli termin w 8 miesiącu a inni w 10
We Francji tez termin z om tylko ze tam ciąża 41 tygodni
Pietrusinska akurat dzisiaj rozmawiałam z koleżanka której przyjaciółka rodzi na dniach w Szwecji, mówiła wlasnie ze tam jedno usg i tyle, we Francji 3, a u nas co wizytę jak prywatnie, ja mam co 2 tygodnie a wszyscy narzekają na nasza opiekę medyczna co prawda wszystko prywatnie ale tam ludzie nawet nie chodzą prywatnie a nas trochę to wyglada jak naciąganie kasy jak dłużej o tym mysle bo jest szał na prywatnych ginekologów
Martini współczuje bólu przy badaniu ;( ale juz niedługo.
Ivi ja nie moge powiedzieć ten mój gin jest tak delikatny ze mnie nic nie boli jak bada i gmera nawet jak mi gbs pobierał mówi to nieprzyjemne a ja luz...
z pierwszego porodu pamietam ze nieprzyjemne było badanie rozwarcia łapami
Emka trzymam kciuki! Spokojnej nocy a rano malobolesnych rozwiązań
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
We Francji tez termin z om tylko ze tam ciąża 41 tygodni
Pietrusinska akurat dzisiaj rozmawiałam z koleżanka której przyjaciółka rodzi na dniach w Szwecji, mówiła wlasnie ze tam jedno usg i tyle, we Francji 3, a u nas co wizytę jak prywatnie, ja mam co 2 tygodnie a wszyscy narzekają na nasza opiekę medyczna co prawda wszystko prywatnie ale tam ludzie nawet nie chodzą prywatnie a nas trochę to wyglada jak naciąganie kasy jak dłużej o tym mysle bo jest szał na prywatnych ginekologów
Martini współczuje bólu przy badaniu ;( ale juz niedługo.
Ivi ja nie moge powiedzieć ten mój gin jest tak delikatny ze mnie nic nie boli jak bada i gmera nawet jak mi gbs pobierał mówi to nieprzyjemne a ja luz...
z pierwszego porodu pamietam ze nieprzyjemne było badanie rozwarcia łapami
Emka trzymam kciuki! Spokojnej nocy a rano malobolesnych rozwiązań
Joasia_1986
Mnie tam przy badaniu u mojego gina nic nie boli, za to pamietam jak byłam w szpitalu z Zu to tam było okropnie i zawsze potem 2 dni plamienie.
A tak w ogóle to mi smutno, że to była już ostatnia wizyta [emoji24][emoji24][emoji24]
EM Ka &&&& żeby poszło szybko, bezboleśnie i na fajnej zmianie.
Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]
A tak w ogóle to mi smutno, że to była już ostatnia wizyta [emoji24][emoji24][emoji24]
EM Ka &&&& żeby poszło szybko, bezboleśnie i na fajnej zmianie.
Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]
Em Ka, czekamy :* Dołączam się do najlepszych życzeń
A co do "narzekania" na polską służbę zdrowia, to chyba może tak powiedzieć ktoś, kto za wiele nie ma z nią do czynienia, prywatny ginekolog to nie wszystko. Życzę, żeby tak zostało i żeby życie nie dokonało bolesnej weryfikacji, bo bywa z tym niestety naprawdę różnie.
A co do "narzekania" na polską służbę zdrowia, to chyba może tak powiedzieć ktoś, kto za wiele nie ma z nią do czynienia, prywatny ginekolog to nie wszystko. Życzę, żeby tak zostało i żeby życie nie dokonało bolesnej weryfikacji, bo bywa z tym niestety naprawdę różnie.
Mila wiadomo ze Polska służba zdrowia jest beznadziejna ale jak porównuje opiekę w ciąży u nas a tam to sie zaczynam zastanawiać o co dokładnie chodzi? To sa kraje rozwinięte, z bardzo dobra opieka zdrowotna a za przeproszeniem nie sraja sie nad ciężarnymi... u nas na NFZ czyli w bezpłatnej służbie zdrowia czy podstawowej bo w koncu za nią płacimy tez masz 3 obowiązkowe 3usg, ale wizyty chociaż częściej. Po prostu w Pl jest mega moda na ginekologów prywatnych, którzy zbijają horrendalna kase na tych wizytach co miesiąc, co dwa tygodnie etc, laboratoria na badaniach itd. A tam nie wiem do końca z czego wynika (moze ceny tych usług, moze mniej rozpowszechnione takie usługi) nie ma parcia na prywatne wizyty i tyle - ta przyjaciółka mojej koleżanki jest lekarzem w Szwecji i tez miała 1 USG nawet nie wie czy chłopak czy dziewczyna o mierzeniu szyjki nie mówiąc (a Szwecja to jeden z bogatszych krajów no nie) Czasem trzeba czytać posty z przymróżeniem oka [emoji6] (co zreszta powyższa emotka przy "pochwale" naszej służby zdrowia wyraźnie sygnalizowała) bo od chwalenia polskiej służby zdrowia mi daleko, biorąc pod uwagę wydarzenia w rodzinie, wiec proszę daleko od takich komentarzy.
Pterusinska
W Norwegii jeśli ciąża jest bez komplikacji traktują ciężarną jak każdego innego człowieka.
Ale jeśli już coś się dzieje to wykonują wszystkie potrzebne badania i kontrolują sytuację, ja na przykład mam usg co 3 tygodnie..
Ale dzięki temu też nie ma wielkich kolejek na badania itp.
Z polską służbą zdrowia akurat nie miałam zbyt wielu doświadczeń więc porównania nie mam żadnego.
Ale jeśli już coś się dzieje to wykonują wszystkie potrzebne badania i kontrolują sytuację, ja na przykład mam usg co 3 tygodnie..
Ale dzięki temu też nie ma wielkich kolejek na badania itp.
Z polską służbą zdrowia akurat nie miałam zbyt wielu doświadczeń więc porównania nie mam żadnego.
reklama
Jeśli ktoś uważa, że to kwestia mody, nie musi chodzić prywatnie.
Nigdzie świat nie jest idealny, u nas może jest lepsza opieka ginekologiczna, ale też nie zawsze, a gdzie indziej inne branże medycyny i dostęp do badań.
A mając niepełnosprawne dziecko i stykając się z bezdusznością i niekompetencją wśród lekarzy trudno patrzeć na takie wpisy z "przymrużeniem oka"...
Nigdzie świat nie jest idealny, u nas może jest lepsza opieka ginekologiczna, ale też nie zawsze, a gdzie indziej inne branże medycyny i dostęp do badań.
A mając niepełnosprawne dziecko i stykając się z bezdusznością i niekompetencją wśród lekarzy trudno patrzeć na takie wpisy z "przymrużeniem oka"...