reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia to teraz pełne przygotowanie...już niedługo

Pterusinska no to cudowne wieści . Musiało boleć , mało teraz miejsca... Super z anemia .

Ziemniaczku super waga to teraz dzidzia jeszcze przybrała... a co do szpitala to na Plus

U mnie tsh szalalo i w pierwszej ciąży nie mogliśmy wyregulowac, teraz jest ok ufff

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
juz rano zca ordynatora podjął męska decyzje o odsunięciu tabletek i powiedział to co ja, ze prawdopodobnie dzis wyciągną pessar ale ze zbada mnie szef jak skończy Cc i tak tez zrobił badal wyciągnął , odkleił dolny biegun jaja płodowego i czekamy szyjka miękka rozwarcie na opuszek maluch w kanale , zapis ktg wykazał 2 takie spore skurcze i dostałam juz dzis zastrzyk na wyczulenie pracy mięśni nie pamietam jak sie nazywał i jesli dziw nie ruszy to jutro wywoływanie :) zaraz ide na kolejny zapis :) zobaczymy młody juz sie mało rusza czyli pewnie sie przygotowuje :) ja tez jakas śpiąca ale nie było okazji wiec zaraz po zapisie ide umyć jeszxzE głowę i spać czekać na rozwoj sytuacji :)

Emalka ordynatorowi mowilam to sam sie przyglądał i sam sie zapytał ciekawe ktory z nich ma racje gdzie jeden zmierzył to samo co on no ale to bez znaczenia grunt zeby było zdrowe ... i dobrze ze podjął decyzje odnośnie tych wód szybko

MartiniM na razie bez zmian:) zobaczymy co dalej bedzie mam :)

Pterusinska u mnie termin porodu jest zawsze z om, ja mam z om 31.10 , z 1 prenatalnego 30.10 a z każdego kolejnego usg 19 .10 ale zostaje sie przy tym z om, syna miałam od początku 2 tyg do tylu i urodził sie w 42 ten sie urodzi w 38 i bedzie cudownie :) akurat :)

Pteruska super !

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka super że sa konkretne decyzje. [emoji5]

To widzę że jednak ustawiasz się w kolejkę [emoji6] Linka dziś się chyba nie odzywala jeszcze czy coś ruszyło.

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Milia oby poszło gładko ! Na wrześniowych byłam ostatnia praktycznie przeszłam na październik to tu mogę byc jedna z pierwszych i tez z października :)

Dzieki dziewczyny no tezymajcie by ruszyło :) jeszcze jutro meza wysyłam do pracy a potem bede go ściągać jak juz sie zacznie akcja bardzo bym chciała jutro juz wyjsć z porodówki z synkiem bo ostatnio 3 razy wywołania i dopiero strach przed Cc wywołał prawdziwe skurcze

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dzięki Dziewczyny :) Netta u mnie co prawda pierwszy poród ale też mam obawy czy będę wiedzieć że to już :D
Do szpitala tylko jakieś 10-15minut samochodem więc nie jest źle :p
Mojego w pracy też już nigdzie poza miasto nie wysyłają żeby w razie w był na miejscu :D

EM Ka to wyjmowanie pessara bylo tez takie nieprzyjemne wrecz dla mnie bolesne jak zakladanie? Powiem Wam ze ja do 30tc chodzilam szczesliwa na te wizyty itd ale od kiedy mam go zalozonego to juz nie, bo mnie te badania teraz zwyczajnie bola :(

reklama
Emka oj ciekawa noc się zapowiada :D powodzenia :D

Martinka - nie jestem pewna czy to boli od pessara, każde badanie w zaawansowanej ciaży jest OKROPNIE bolesne ;) normalka ;) minie po porodzie :p

Do góry