reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Priinceseczka jeszcze się nie poddawaj jeśli zależy Ci na kp.. moj mały cała pierwsza dobę nie jadł bo nie umiał łapać i nawet nie szukał cycka ale mówili mi wtedy że w pierwszej dobie może nie jeść bo ma zapasy z brzucha.. następnego dnia okazało się że jednak za dużo spadł z wagi i dostał mm a później tak długo próbowałam wlozyc mu pierś aż załapał i po południu w końcu zaczął jeść a pokarm zaczął się produkować.. bo też go tak od razu nie miałam... Polozna laktacyjna była też do d... a co do zaciskania buźki to mi położna mówiła że dziecko ma taki odruch ze jak lekko dotkniesz jego Brody to od razu otwiera i szuka cycka i u nas się sprawdzało...

Ivi ja też nie słyszałam o takim karmieniu albo nie pamiętam bo polozna miałam właśnie z Twojego szpitala... ale ciekawe... jeśli trzeba będzie to spróbuję...

Priinceseczka a na leżąco probowalas karmić?? Łatwiej wtedy jak dla mnie jest nakierować główkę..

Emka tydz temu afi 3,79cm a już nawet 4tyg temu afi było 4,39cm i o ile wiem że się zmniejszają z wiekiem ciąży to i tak już dawno są poniżej normy... a Tobie coś mówili na twoje 8? O widzę już że 5... też trafilas na położne z powołania[emoji52]
z tym ktg to u nas trzeba zaznaczać każdy ruch i wtedy wiadomo czy to skurcze czy dziecko.. ale kojarze coś ze jeszcze tętno razem ze skurczami to co mówi ale kompletnie nie czaję...

38 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Pierworódki odnośnie ktg to moje z tamtej ciąży. Będziecie mieć jakieś minimalne wyobrażenie.

To ok. 44 godziny do odejścia wód:
1476628422-1d1mld.jpeg

A to 4 i pół godziny do odejścia wód (po nim poszłam jeszcze spać):
1476628487-1d1mld.jpeg

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Ostatnia edycja:
Emka za tydzień w poniedziałek... z tym że on powie że jest dobrze i mam nie czytać w internecie... najlepiej jakbym już urodziła...

Milagros być może[emoji6]

Emka właśnie już o tym czytałam[emoji58] ale chyba dziecko by się tak nie ruszalo nie? Sama nie wiem co mam robić bo mój lekarz to jak pisałam wyżej a i on jest ordynatorem tego szpitala więc na jedno wychodzi... ogólnie jest dobrym specjalistą i nie słyszałam o jakiś jego błędach przez które coś się dziecku stało no ale jednak się boję...

Princeseczko ale zawsze jest siara na poczatku i ona jest najlepsza. Taka dzidzi je malutko i spokojnie...
W domku będziesz zrelaksowana i nie poddawaj się ale też nic na siłę. U mnie rozbujanie trwało jakieś 2 tyg. Przy pierwszym człowiek zielony i bardzo się stresuje , teraz inaczej podejde do tematu.
Szybko Cię wypuszczają. U nas trzymają po cc 5 dni. A co do kostek to zupełnie normalne, pisałam chyba o tym kiedyś . Staram się mniej chodzić i nogi wyżej trzymaj. Samo się unormuje
A co do karmienia to na lezaco weź albo usiądź po turecku i na kolanku połóż poduszkę a na nim dzidzie [emoji170]

Em Ka no te baby to są wredne aż brak słów [emoji52][emoji52][emoji52][emoji52] i weź jeszcze pod koniec nie stresuj się ehhh

Joasia ja pier... padlam normalnie .... pytanie z d...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A nie możesz podejść do kogoś innegona spr albo na IP pod pretekstem ze cos nie tak zeby zrobili usg i wtedy zapytac o ro? Ja bym tak ba pewno zrobiła ale wiesz ja jestem przewrażliwiona :p

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry