reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Priinceseczka jeszcze się nie poddawaj jeśli zależy Ci na kp.. moj mały cała pierwsza dobę nie jadł bo nie umiał łapać i nawet nie szukał cycka ale mówili mi wtedy że w pierwszej dobie może nie jeść bo ma zapasy z brzucha.. następnego dnia okazało się że jednak za dużo spadł z wagi i dostał mm a później tak długo próbowałam wlozyc mu pierś aż załapał i po południu w końcu zaczął jeść a pokarm zaczął się produkować.. bo też go tak od razu nie miałam... Polozna laktacyjna była też do d... a co do zaciskania buźki to mi położna mówiła że dziecko ma taki odruch ze jak lekko dotkniesz jego Brody to od razu otwiera i szuka cycka i u nas się sprawdzało...

Ivi ja też nie słyszałam o takim karmieniu albo nie pamiętam bo polozna miałam właśnie z Twojego szpitala... ale ciekawe... jeśli trzeba będzie to spróbuję...

Priinceseczka a na leżąco probowalas karmić?? Łatwiej wtedy jak dla mnie jest nakierować główkę..

Emka tydz temu afi 3,79cm a już nawet 4tyg temu afi było 4,39cm i o ile wiem że się zmniejszają z wiekiem ciąży to i tak już dawno są poniżej normy... a Tobie coś mówili na twoje 8? O widzę już że 5... też trafilas na położne z powołania[emoji52]
z tym ktg to u nas trzeba zaznaczać każdy ruch i wtedy wiadomo czy to skurcze czy dziecko.. ale kojarze coś ze jeszcze tętno razem ze skurczami to co mówi ale kompletnie nie czaję...

38 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Pierworódki odnośnie ktg to moje z tamtej ciąży. Będziecie mieć jakieś minimalne wyobrażenie.

To ok. 44 godziny do odejścia wód:
1476628422-1d1mld.jpeg

A to 4 i pół godziny do odejścia wód (po nim poszłam jeszcze spać):
1476628487-1d1mld.jpeg

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Ostatnia edycja:
Emka za tydzień w poniedziałek... z tym że on powie że jest dobrze i mam nie czytać w internecie... najlepiej jakbym już urodziła...

Milagros być może[emoji6]

Emka właśnie już o tym czytałam[emoji58] ale chyba dziecko by się tak nie ruszalo nie? Sama nie wiem co mam robić bo mój lekarz to jak pisałam wyżej a i on jest ordynatorem tego szpitala więc na jedno wychodzi... ogólnie jest dobrym specjalistą i nie słyszałam o jakiś jego błędach przez które coś się dziecku stało no ale jednak się boję...

Princeseczko ale zawsze jest siara na poczatku i ona jest najlepsza. Taka dzidzi je malutko i spokojnie...
W domku będziesz zrelaksowana i nie poddawaj się ale też nic na siłę. U mnie rozbujanie trwało jakieś 2 tyg. Przy pierwszym człowiek zielony i bardzo się stresuje , teraz inaczej podejde do tematu.
Szybko Cię wypuszczają. U nas trzymają po cc 5 dni. A co do kostek to zupełnie normalne, pisałam chyba o tym kiedyś . Staram się mniej chodzić i nogi wyżej trzymaj. Samo się unormuje
A co do karmienia to na lezaco weź albo usiądź po turecku i na kolanku połóż poduszkę a na nim dzidzie [emoji170]

Em Ka no te baby to są wredne aż brak słów [emoji52][emoji52][emoji52][emoji52] i weź jeszcze pod koniec nie stresuj się ehhh

Joasia ja pier... padlam normalnie .... pytanie z d...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A nie możesz podejść do kogoś innegona spr albo na IP pod pretekstem ze cos nie tak zeby zrobili usg i wtedy zapytac o ro? Ja bym tak ba pewno zrobiła ale wiesz ja jestem przewrażliwiona :p

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry