reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Aob-nie zaczelam... maly nie potrafi zlapac cyca :-( tutaj polozne krzycza zeby dostawiac ale nie pokazuja jak to sie robi... wczoraj jedna chciala dostawic to maly zacisnal usteczka i ni huhuhu...

reklama
Katarineczko no trzyma Cię to ciśnienie, trzyma...
Jak dzisiaj ?

Princeseczko rzadko który umie. Nie stresuj się kochana tylko na spokojnie podejdź do tematu...scisnij sutek i wsun do buzi aby całą otoczke miał. Zaciskal bo może już mu dały mm wcześniej.
Ja miałam ciężko w szpitalu pierwsze dni bo położne do bani i tylko się glupia oplakalam.
Przystawiaj i nie zniechecaj się niunia

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Krótko przed tabletka na granicy, teraz po spadło 133/90. No trzyma właśnie Aob66, diabliczka, jak bedxie dalej wysoko to znowu pojadę jutro np. Ogólnie nie naciskalam na zostanie wiec nie nalegali, ale jakbym konkretnie powiedziała ze chce zostać to by mnie zostawili. Liczę ze teraz ten skok z 3 tabletek na 6 coś da, jeśli nie unormuje się dziś, to pojade jutro i powiem że wolę zostać. Tacy bardxo w porządku wiec było ok.

Princesseczka na spokojnie, laktacje potrzebuje wyluzowania i braku stresu, nie patrz na nie tylko się wsluchaj w siebie, prędzej czy później mleczko przyjdzie a do tego czasu nic mu nie bedxie jak zje trochę mm, może kubeczki em byś go karmila albo tym wężykiem jak piszą dziewczyny, tak że by ssania nie zapomnial, dokładnie na pewno najedxony był Mały spryciarz hehe. Daj na luz i bedxie dobrze.

Mi położne na szkole rodzenia doradziły - żeby w momencie kiedy dzidzia trzymA sutek w buzi- a mleko nie leci, druga osoba , np tatuś delikatnie odsuneła wargi dzidziusia i wlała kilka kropki mm ( moze strzykawką, moze buteleczką). W kazdym razie tak by dziecko wiedziało że ssanie = jedzonko.
Nie wiem jak to w praktyce... ale warto spróbować :)

Priinceseczka, a nie ma tam jakiejś doradczyni laktacyjnej? Mam koleżanki, które zaczęły karmić dopiero w domu, z pomoca położnej środowiskowej, więc jeśli Ci zależy na kp, to się nie stresuj i nie załamuj, wiadomo jak to w szpitalu, w domu wszystko może sie zmienić :*

reklama
Do góry