reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Linka 14 dni czyli ciąża donoszona, serdeczne gratulacje kochana!

Priinceseczka dzięki wielkie za info o twoim lekarzu, szczerze to już myślałam że moja coś nie całkiem tego ;) chętnie dowiem się co twój lekarz tego 13 ci zleci, bo nie wiem cxy jakieś inne świeże badania robić np czy jak?

Joasia chłopem się nie przejmuj, ja juz dawno wzięłam na swojego poprawkę, on też nie rozumie mnie i to ze może być mi ciężko ciagle być w domu wśród czterech ścian, on uważa że ja mam swój cel być w ciaxy i donosic bezpiecznie a on swój zapracować na rodxine. I jeszcze nigdy nie dogadalismy się w tej kwestii bo dla niego coś jest albo białe albo czarne, praca jest ważna wiec co ja od niego chce tak w skrócie, przecież on się właśnie w ten sposób stara. A już uczuciam emocje to taka dl A niego wielka niewiadoma. Juz się przyzwyczaiłam powiem ci, 15 lat się już z tym zmierzam hehe

reklama
Katerineczko, nie, nic nie wyszło.
Kciuki, żeby młody jeszcze trochę posiedział :)

Hmm, miękką szyjkę mam już od sierpnia chyba, podobno w kolejnych ciążach tak może być i to nie miękkość jest wyznacznikiem, ale może nie mam aż tak miękkiej, nie wiem.

Tak jak już pisałam, u mnie przy cc podaje się również antybiotyk w przypadku dodatniego gbs, chyba to bardziej ze względu na matkę, ale dopytam dziśna wizycie, jeśli nie zapomnę.
Wymaz moim zdaniem powinno się zrobić tak czy inaczej, bo poród może wcześniej się zacząć naturalnie, a chodzi o to, żeby w przypadku SN podać anty przed pęknięciem pęcherza i odejściem wód. Z drugiej strony jeśli poród zaczyna się wcześniej, to na pewno profilaktycznie pobierają wymazy dziecku i obserwują, chyba crp też się bada.

Milia powodzenia na wizycie[emoji6]

Katerineczka mój gin też mówi że w kolejnych ciążach i szyjka inaczej wyglada, szybciej się skraca czy tez jest miękka... ale kto wie może może już nie zdążysz[emoji6]

Linka ale leci ten czas [emoji2]

Co do gbs to mi też mówili że liczy się przy sn no ale może jak jest dodatni to i dziecko nawet po cc badają czy coś...

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Ja juz po....Niestety srednio kolorowo, dostalam leki na cisnienie, to drugie jest na skarju i musze teraz brac tabletki i mierzyc cisnienie, oby spadlo lub przynajmniej nie wzrastalo. Do tego lekarz mnie wkurza bo ciagle ghlupa pali wzgledem porodu wie ze chce rodzic w szpiatlu innym niz on pracuje i ciagle mi o nim gada i oczywiscie ze jak cisnienie bedzie za wysokie to musze zglosic sie na wizyte do niego jak najszybciej i wrazie czego to do tego "jego" szpitala no i pytam sie kiedy zdejmujemy pessar bo teoretycznie mial byc 25.10 zdjety a on mi mowi ze nie bedziemy go zdjemowac do konca i w szpitalu go zdjemiemy, jak uslyszalam ze zdejmiemy to mowie ze ale jak bo ja przeciez nie rodze tam gdzie on pracuje, a on aha i czy bylam juz po kwalifikacje zeby rodzic tam gdzie chce ja mowie ze tak, a on no dobra to zdejma jak sie zacznie tylko trzeba powiedziec ze jest. Zaczynam sie niepokoic czy pozniej nie bedzie akcji typu ze przenosze ciaze i znowu bedzie na sile ciagnal mnie do tego swojego szpitalika??

No dla mnie tez malo logiczne mi sie to zdaje i juz sama nie wiem co myslec :( a moze on mi ciagle daje takie sugestie bo jestem po in vitro , prog bolu chyba niezbyt wysoki i moze chce zebym za jakas "drobna oplata" szla do tego szpitala w ktorym pracuje i zrobic cc ? Wiem jedno - zglupialam

Martini, a wyznaczył Ci termin kolejnej wizyty?

U mnie ok, mała waży już 3100g, ale nadal nie wiem, czy cc 27.10 czy 03.11, na wizytę mam już nie przychodzić, tylko na dyżur do mojej ginki 20.10 i wtedy zadecyduje.

Załączniki

• 11.10.2016.JPG
    11.10.2016.JPG
    337,9 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Do góry