reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Martini, chyba zwyczajowo jeszcze nie robi się ktg, słyszałam, że po 38, a niekiedy nawet dopiero po przekroczeniu terminu, chyba że jedziesz na IP albo leżysz w szpitalu, poprzednio nawet w 28 jak leżałam, miałam robione.
Wychodzi na to, że ja może trochę panikuję, boję się powtórki, a im bliżej, tym bardziej boję się cc, tego że mimo wszystko okaże się, że dziecko nie jest jednak całkiem zdrowe, wracają wspomnienia z sali, to ogólne poruszenie, jak wyjęli M., pytania czy robiłam badania, 1000 moich myśli, co jest nie tak, czekanie na pierwszy krzyk, moje otumanienie i niepokój, łzy same lecą, jak sobie to przypominam :(

Martini, jeśli masz w domu ciśnieniomierz, to sprawdzaj kilka razy dziennie, może akurat coś wcześniej zjadłaś lub wypiłaś albo byłaś po wysiłku, jeśli to jednorazowe, to nie ma się czym martwić :)

Milagros, nie schowa mi, bo to on każe mi mierzyć, szczególnie jeśli chcę drugą kawę wypić, bo on kawy w ogóle nie pije i jest przekonany, że po tym strasznie mi skoczy, no i jak od razu po drugiej mam 100/60 to mówi do mnie: "widzisz, mówiłem", chociaż sam wie, że przy niskim ciśnieniu jest złe samopoczucie, senność itp.
Poza dozowaniem mi kawy w ciąży bardzo dba też o to, żebym np. nie zjadła niepasteryzowanego sera czy nieściętego jajka, ma obsesję na tym punkcie, ale kocham go za to, jak się o nas troszczy :)

Karosznurek, gratki, super, że wszystko ok i że tym razem się nie czepiała :)

reklama
Karosznurek , no ale niby szyjka nie może się wydłużyć[emoji14]a gdzie jeszcze o cm w ciągu tyg czy dwóch.. dla mnie to albo ujowy sprzet albo buraki nie potrafią dobrze mierzyć .. ja myślałam że mój to kruszynka ale u ciebie z wagą też nie szaleje ;) i dobrze, będzie lżej :) a później nadrobimy :) Martini mnie podlaczali od 27 tyg , kiedy jeszcze ciężko bylo wytrwać te 40 min, bo mały wiercil się , ale to przez to że ciągle były te powroty do szpitala , mialam zalecenie żeby chodzić na ktg dwa razy w tyg , ale nie chodzę , jest ok .. a skierowania od gina jeszcze też nie dostaliśmy , ale na następnej wizycie już pewnie tak .

jestem w 36 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Marintini sprawdzaj ciśnienie jak mila pisała, a do tego zrób badanie moczu na kolejna wizyte jesli nie były zlecone to "na własna rękę". Lepiej dmuchać na zimne;)
Milia - tulam, ale .. teraz przecież musi być dobrze, no nie?:) uszka do góry!

Ja dostałam ostatnio silniejsze żelazo na mija anemię (feroplex) - ampułki do picia.. niezbyt dobre, ale moze wstrzymają troche to co sie dzieje.. nie lubię anemii i tej ciągłej senności:/:/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Milia czyli czujesz re skurcze ? Ja juz 3 razy uspokajałam w przeciągu tygodnia ... ale rozwarcia mi przy krążku nje bada wiec nie wiem ale nie mogę sie doczekać juz czwartkowej wizyty.

DiabliczkA ja tu abstynentką prawie od początku wiec błagam Cie błagam ! :) jedyne ci mam nadzieje dotrwać do 38 tc zeby jeszcze choc raz przed porodem i pologiem :p

Martusia długo dotego domu jedziesz bo zdjęcia nadal brak /) sobrze ze wizyta udana :)

Pteruska super jakby sie urodziła
Taka to wręcz normalna :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ivi też brałam to żelazo. Mi nie pomogło za bardzo. Pomógł dopiero tardyferon fol który tutaj dziewczyny polecaly. Po tardyferon po 12tabl hemoglobina skoczyla o 1.2

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Em Ka Hahaha przeczytałam i się uśmiałam[emoji14]Wstawiłam fotke, ale widzę że jej nie ma :/ Wstawiam jeszcze raz :D

Emalka a jak u Ciebie po tym żelazie z ,,dwójką"?
Ja przyjmując je przeżywałam katusze, bo nie mogłam się wyproznic :/

2796g Szczęścia
1476026430471.jpg

Rozpoczynam 36 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11.11.16

Załączniki

• 1476026430471.jpg
    1476026430471.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 262
Martusia, widzę, że Twoja spora jak i moja, śliczna :)

EmKa, tak, czuję je bardzo wyraźnie, zaczynają się od dołu i rozchodzą ku górze. Jak będą jeszcze silniejsze, to znowu będę panikować... Jeszcze mnie koleżanki wczoraj "pocieszyły", że one przed samym porodem miały jedna 40, druga 60%... Ale trzymam się jednak opinii lekarki, ze 75 to delikatne ;)
A Ty mocno czujesz, że musiałaś uspokajać, jak często?

Milia super, ze skurcze w normie. Rzeczywiscie niskociśnieniowa jestes.
Apropo ciśnienia cos mi sie przypomniało, ale to opisze na głównym....

Martini przy prawidłowej ciazy tzn. bezproblemowej ktg robi sie od dnia terminu porodu.

Karosznurek super wieści!
Martusia świetna fotka córci, szkoda ze ja nie mam ani jednej tak wyraźnej .

Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Nika moja jest ułożona posladkami w dół i dlatego tak dobre zdjęcia wychodzą... Więc chyba wolałabym nie mieć jej zdjęcia, a mniej stresu związanego z możliwością cc.

Milia mało co z fotela nie spadlam gdy usłyszałam jej wagę. Do tej pory rosła i była średniaczkiem, a teraz duża baba się zapowiada.

Rozpoczynam 36 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11.11.16

Do góry