reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

A ja bylam u poloznej i 150/100 i dostalam skierowanie do szpitala . Teraz jeszcze odebralam wyniki moczu i wyszło mi cholerne bialko ;( poczekam na meza i wieczorem podjedziemy na IP i pewnie na obserwacje zostane bo mam nadzieję ze to nie Już! No ale nic nie mozna planowac. Dzidzia ma być zdrowa.

Jestem w 34 tc, Tp 03.11 córcia

reklama
Firana trzymam kciuki, żeby sie ciśnienie uspokoiło. Musi być dobrze.

Milagros ja lutke pewnie pobiorę jeszcze z tydzień. Za szybko urodzić też nie chce. Co bym robiła z taką kruszyną.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Nika dobrze ze sie uspokoiło i ze dali sterydy jak cos :) teraz bezpieczna jestes :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Co do przytulanek to bardzo skuteczny sposób wyganiania:D przynajmniej u mnie:D ;) ;) pare razy seksik, masazyk u gin , troche mycia podłogi i poród jak marzenie;);) przynajmniej tak było ostatnio:):) a czop moze odchodzić nawet dwa tygodnie przed porodem..

Masaż boli jak diabli, ale pomaga rozruszać skurcze. O ile szyjka/macica jest podatna, bo jesli nie to nic nie pomoże;)

Linka u mnie była pełna indukcja porodu przy drugim razie- odeszły wody ale nie wystąpiły skurcze. 3 dni mnie przygotowywali do podania oxytocyny, w końcu cidnie zadziałał balonik z jakimś żelem właśnie i dopiero jak to rozruszało szyjkę to zapodali oxy. Mówili ze jesli daliby wczesniej to skurcze by ruszyły ale szyjka by sie nie rozwarła i skończyło by sie "niepotrzebnym" cc :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

to prawda z tymi masażami, moja znajoma ostatnio też już 38tc i kilka dni zupełnie baz sił, dziecko ponad 3500g i lekarka (chodzimy do tej samej) zapytała jej czy chce już urodzić zrobiła masaż w czwartek a w piątek już na porodówce.

O ja dzisiaj ze strasznymi bólami rano na pogotowie . Szyjka zaknieta ale zapalenie pęcherza znowu i znowu antybiotyki :-( boli straszNie ...

Netta ja mam przerozna wydzieline stamtad. I nawet taka o konstytencji wody sie zdarzala. Na ostatniej wizycie gin sprawdzil czy to nie wody. Powiedzial ze widzi czop. No ale teraz GBS mi wyszedl dodatni wiec przynajmniej wiem juz skad te rozne uplawy

reklama
Czop to taka gęsta galareta.. raczej nie jak upławy:) i sie ciaaaagnie i ciaaaaagnir, moze wypaść na raz albo kawałkami przez kilka dni..

No czuć w postach ze juz sie szykujemy Hehehe :D

Do góry