reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Katerineczka słyszałam i czytałam, ze cisnienie powyżej 160/110 wymaga hospitalizacji. U mnie niestety od kilku dni coraz bardziej zaczyna wariować.
Rano bede w szpitalu bo mam z dzieckiem wizyte kontrolna na ktora czekam rok czasu. Gdyby nie to to pewnie pojechalabym juz dziś. Zobaczymy co jutro na izbie powiedzą.
Moze położą mnie w szpitalu i podadzą sterydy na płucka, bo u mnie dopiero 32tc.

Jestem w 32tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
EmKa- dobrze ze przystopowal troszke ;-) a tak powaznie to ja w szoku bylam, bo ostatnio bylo 2240 i takliczylam ze kolo 3kg moze wazyc a tu gin mowi 3300 o_O az zapytalam "ile??!".
Czyli w ciagu 3.5 tygodnia przybral prawie kilogram.. ja mam nadzieje ze teraz na wizycie 13go ustali mi date cc i nie bedzie to data rzedu +25pazdziernika.
Jest mi naprawde coraz ciezej, spojenie tez coraz bardziej daje sie we znaki. Tak kolo 20 pazdziernika moglabym juz rodzic ;-)

Karosznurek-no poki co nic nie zapowiada wczesniejszego porodu ;-) mam nadzieje ze maly jeszcze troszke posiedzi w swoim pierwszym domku ;-) tak chociaz do 38 tygodnia. Bo mimo ze duzy to slabo by bylo jakby urodzil sie tyle przed czasem. Plucka jeszcze nierozwiniete... i tak naprawde to w najgorszy okres wchodze teraz gdy jest zbyt wczesnie zeby sie urodzic ale tez chyba zbyt pozno zeby podac steryd. Takze niech sobie siedzi grzecznie :-)

Katerineczko, cieszę się, że to jednak nie zatrucie, wytrzymaj jeszcze trochę... Czyli jednak cc bez problemu będzie?

Nika, trzymam kciuki, bardzo wysokie to ciśnienie, na pewno lepiej podać steryd, no i oszczędzaj się.

Gaga, troszkę Ci podrósł Twój maluszek :)

Mamo czwórki, Karo, Em Ka super, że wszystko ok z maluchami :)

Ziemniaczku, miałam jedną próbkę pobieraną i płaciłam 25 zł. Wyniki miał być po tygodniu, a był juz po 3 dniach w necie.

Iza, dzielnie wytrzymałaś tak długo, jeszcze trochę dasz radę :)

Priinceseczka, duży chłopak :) Moja pewnie we wtorek też będzie tyle ważyła :D Dziś miałam mieć wizytę na NFZ, ale odwołałam, bo wiecej do niej nie pójdę.
Poza tym choroba mnie też dopadła, mam wirusowe zapalenie gardła i bardzo marnie się czuję, gardło boli jak żywa rana :(

Ewa, też się obawiam o te wody, bo lekarz w szpitalu mówił, że na górnej granicy, moja lekarka z kolei uważa, że jest ok... A w poprzedniej ciąży miałam wielowodzie i je wykryła, więc mam nadzieje, że teraz też się nie myli, no i że nifty wyszło prawidłowo. Tak czy inaczej na to już nic nie można poradzić. Brzuch mam twardy właściwie od samego początku, no i ogromny... Mam nadzieję, że po prostu taki nasz "urok" Ewa i że wszystko będzie ok :)

Zajrzałam na chwile. Nasza służba zdrowia to normalnie kabaret. Równy rok czasu czekałam na wizyte u kardiologa dziecięcego na NFZ. Pani dr powiedziała ze ekg w porządku, zeby sie teraz zapisać na echo na najbliższy termin. I najbliższy termin echa serca dla małego dziecka wypada za 2,5roku czyli w marcu 2019. Nie wiem czy śmiać sie czy płakać.

A ja zostaje w szpitalu. Czekam wlasnie az ktos mnie zabierze na oddział...

Nika, porażka z terminami, też to znam... Część rzeczy trzeba prywatnie niestety.
Dobrze, że Cię zabierają, zaopiekują się tam Wami, a jak będzie bezpiecznie, to Cię wypuszczą.

Nika ja chciałam dziś Zu prywatnie do okulisty zapisać... terminy na kwiecień. Na NFZ nawet nie pytałam.

Dawaj znać co tam u Was. Koleżanka dziś ciśnienie 160/100. Mówie jej żeby się pakowała,ale nic nie słucha.

Skrzat
Ja odstawilam luteine już tydzień temu jak byłam w 35 tygodniu i nic się nie dzieje.
Magnez odstawie jak mi szew sciagna.
Zostaną mi tylko witaminy i żelazo

Jestem zła bo po ściągnięciu szwu moj lekarz akurat jedzie na urlop w ten sam dzień.
Nie będzie go wtedy kiedy najbardziej go będę potrzebować
Mam tylko nadzieję że nie zacznie się poród i mój synek poczeka ten tydzień.
Pozdrawiam

reklama
Leze pod ktg. Dostałam pierwsza dawkę sterydów. Ordynator powiedział ze jak badania wyjdą dobrze to bede tu leżeć a jaj zle ti w poniedziałek mnie do Warszawy wywożą.

Joasia powiedz koleżance ze ja miałam rozwiązywana ciaze przy ciśnieniu niewiele ponad 160/90, bo dziecku slablo tętno. Takiego ciśnienia nie mozna lekceważyć. Gdybym nie była wtedy w szpitalu to pewnie nie byłoby happy endu

Do góry