reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Karosznurek i Princeseczka gratuluje udanych wizyt.
Katerineczka jakie masz cisnienie? Ja miałam stan przedrzucawkowy jak masz pytania to pisz na priv.

Jestem w 32tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

reklama
Tak :-) szczerze to myslalam ze dzisiaj to zrobi ale powiedzial ze za dwa tygodnie wypisze. Pytalam czy dotrzymam do 13 to powiedzial ze on mysli ze tak i taka tez ma nadzieje ale ze jakby sie cos zaczelo dziac to mam zadzwonic do niego i zwijac manatki do szpitala razem z wynikiem.
Aa dzisiaj Oani jak mi pobierala krew na HIV to pytala czy blizniaki nosze :-D tego jeszcze nie bylo :biggrin2:

Ja tez po wizycie. U nas bez większych zmian szyjka 1,8-1,9 cm czyli trzyma na tym samym poziomie (2 tygodnie temu były 2 cm) trochę sie szyjka juz rozpulchnia. Młoda nadal ustawiona główka w dół, dobiła do 2kg, mój ciagle mówi ze ona z tych mniejszych wiec jestem ciekawa. Za 2 tygodnie gbs, odstawimy luteinę i juz sie nie będziemy przejmować powiedział. Ja wolałabym donosić i jednak dotrwać do tego listopada z uwagi na dość mała wagę Młodej. Piękna buźkę dziś pokazała;) Jak sie odstawi luteinę to mam nadzieje nie zaczyna sie od razu rodzic? Z Basia nie miałam takich przyjemności.

Karosznurek super ze ok, Twój widzę tez podobnie wazy jak moja. Mi ciagle gin mówi ze mogłaby być większa na ten etap ciąży.

Princeseczka no Twój to dorodny okaz:) Jestem ciekawe ile bedzie miał rzeczywiście jak sie urodzi.

Iza dasz radę głowa do góry:) wszystkie damy! Trzeba dbać o siebie i tyle by za szybko bobasa nie wypchnąć :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Princeska z wizytami idziemy w łeb w łeb .) tez następna 13 ale
Mój mały przystopował
Z waga 2600 ja tez mniej jadłam ostatnio przez tego Rota

Dziewczyny dobre wiadomosci :)))

Ja dzis po wizycie - najpierw sie wystraszył zw mało wód i do szpitala juz myslal
Ze bedzie mnie kłaść , ale potem sie doszukał i sa w normie na szczęście . ŁoŻysko 2st cokolwiek to znaczy, a młody 2660 czyli bardzo malo przybrał ... Ale nowi ze w normie wiec wierze ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny byłam sprawdziłam, wszystko ok. Tzn. Leki zadziałały ze teraz musze pilnować żeby nie za nisko. Spać mi się od tego chce zamulam strasznie, opuchlizna mniejsza, łożysko bez zwapnien dużo wód, mały rośnie proporcjonalnie około 200 g tygodniowo. Mogłam pojechać do domu, lekarz określil to jako nadciśnienie w ciąży a nie zatrucie. Tak czy siak w poniedziałek mam się stawić znowu i powtórka z rozrywki, możliwe że ustalimy datę cc. Jestem spokojniejsza, małemu serce bije równo miarowo. W poniedziałek tez ktg. Nie mogę narzekać, jestem miło zaskoczona chociaż myślę że to zasługa koleżanki w dużej mierze ;) Nika to ciśnienie co się ginka tak przelekla to 150 na 105

Jeszcze się okaze ze ja pierwsza urodze chociaż mój bobasek najmniejszy ;)

Katerineczka to drugie masz sporo podwyzszone, ale jak dopegyt działa to dobrze. Na pewno musisz duzo odpoczyeac zeby cisnienie nie skakało. Na mnie juz niestety słabo działają tabletki. Biorę 6-8 szt. na dobę a cisnienie mam 150-160/85-90. Jutro chyba pojadę na izbę, pewnie położą mnie w szpitalu, bo u nas na IP nie badają raczej tylko odrazu na oddział. Także ja do listopada juz chyba nie dotrzymam.

Jestem w 32tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Hej hej, dzisiaj byłam na usg 34 tydzien. Wyszło ok. Julka śliczna. Tylko po powrocie wpadłam w panikę , bo ten co robił usg rzucił tak mimochodem ze mam dużo płynu , pytam ale " za duzo" a on troche . Ale generalnie sie tym nie przejął wiec i ja jakoś zupełnie nie dopytywałam. Pytam w wynikach napisał przy płynie owodniowym : normalny. Ale ja niestety weszłam do internetu i sie przeraziłam co moze oznaczać za duzo płynu . I ze objawami sa miedzy innymi twardy brzuch. A ja brzuch mam często twardy jak chodzę :-((( kurcze no! Ale sie martwię ...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ewa napisał lekarz ze w normie widocznie to nie wielka różnica, emka dzidzie rosną w swoim tempie chociaż wiadomo trzeba kontrolować. Nika to nieźle bierzesz tego dopegytu, ja mam rano i wieczorem, jutro będzie decyzja cxy włączyć 3 raz, bo np przekracza mi 100 te rozkurczowe w tym większym odstępie czasu ale mac do 102 dochodzi. Powiedzieli mi ze trzeba pilnować żeby nie przekroczyło 110 rozkurczowe, tex tak słyszałaś? Ja też nie dotrwam do listopada, naprawdę sądzę że u mnie to kwestia dwóch tygodni.

Do góry