reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Katerineczka słyszałam i czytałam, ze cisnienie powyżej 160/110 wymaga hospitalizacji. U mnie niestety od kilku dni coraz bardziej zaczyna wariować.
Rano bede w szpitalu bo mam z dzieckiem wizyte kontrolna na ktora czekam rok czasu. Gdyby nie to to pewnie pojechalabym juz dziś. Zobaczymy co jutro na izbie powiedzą.
Moze położą mnie w szpitalu i podadzą sterydy na płucka, bo u mnie dopiero 32tc.

Jestem w 32tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
EmKa- dobrze ze przystopowal troszke ;-) a tak powaznie to ja w szoku bylam, bo ostatnio bylo 2240 i takliczylam ze kolo 3kg moze wazyc a tu gin mowi 3300 o_O az zapytalam "ile??!".
Czyli w ciagu 3.5 tygodnia przybral prawie kilogram.. ja mam nadzieje ze teraz na wizycie 13go ustali mi date cc i nie bedzie to data rzedu +25pazdziernika.
Jest mi naprawde coraz ciezej, spojenie tez coraz bardziej daje sie we znaki. Tak kolo 20 pazdziernika moglabym juz rodzic ;-)

Karosznurek-no poki co nic nie zapowiada wczesniejszego porodu ;-) mam nadzieje ze maly jeszcze troszke posiedzi w swoim pierwszym domku ;-) tak chociaz do 38 tygodnia. Bo mimo ze duzy to slabo by bylo jakby urodzil sie tyle przed czasem. Plucka jeszcze nierozwiniete... i tak naprawde to w najgorszy okres wchodze teraz gdy jest zbyt wczesnie zeby sie urodzic ale tez chyba zbyt pozno zeby podac steryd. Takze niech sobie siedzi grzecznie :-)

Katerineczko, cieszę się, że to jednak nie zatrucie, wytrzymaj jeszcze trochę... Czyli jednak cc bez problemu będzie?

Nika, trzymam kciuki, bardzo wysokie to ciśnienie, na pewno lepiej podać steryd, no i oszczędzaj się.

Gaga, troszkę Ci podrósł Twój maluszek :)

Mamo czwórki, Karo, Em Ka super, że wszystko ok z maluchami :)

Ziemniaczku, miałam jedną próbkę pobieraną i płaciłam 25 zł. Wyniki miał być po tygodniu, a był juz po 3 dniach w necie.

Iza, dzielnie wytrzymałaś tak długo, jeszcze trochę dasz radę :)

Priinceseczka, duży chłopak :) Moja pewnie we wtorek też będzie tyle ważyła :D Dziś miałam mieć wizytę na NFZ, ale odwołałam, bo wiecej do niej nie pójdę.
Poza tym choroba mnie też dopadła, mam wirusowe zapalenie gardła i bardzo marnie się czuję, gardło boli jak żywa rana :(

Ewa, też się obawiam o te wody, bo lekarz w szpitalu mówił, że na górnej granicy, moja lekarka z kolei uważa, że jest ok... A w poprzedniej ciąży miałam wielowodzie i je wykryła, więc mam nadzieje, że teraz też się nie myli, no i że nifty wyszło prawidłowo. Tak czy inaczej na to już nic nie można poradzić. Brzuch mam twardy właściwie od samego początku, no i ogromny... Mam nadzieję, że po prostu taki nasz "urok" Ewa i że wszystko będzie ok :)

Zajrzałam na chwile. Nasza służba zdrowia to normalnie kabaret. Równy rok czasu czekałam na wizyte u kardiologa dziecięcego na NFZ. Pani dr powiedziała ze ekg w porządku, zeby sie teraz zapisać na echo na najbliższy termin. I najbliższy termin echa serca dla małego dziecka wypada za 2,5roku czyli w marcu 2019. Nie wiem czy śmiać sie czy płakać.

A ja zostaje w szpitalu. Czekam wlasnie az ktos mnie zabierze na oddział...

Nika, porażka z terminami, też to znam... Część rzeczy trzeba prywatnie niestety.
Dobrze, że Cię zabierają, zaopiekują się tam Wami, a jak będzie bezpiecznie, to Cię wypuszczą.

Nika ja chciałam dziś Zu prywatnie do okulisty zapisać... terminy na kwiecień. Na NFZ nawet nie pytałam.

Dawaj znać co tam u Was. Koleżanka dziś ciśnienie 160/100. Mówie jej żeby się pakowała,ale nic nie słucha.

Skrzat
Ja odstawilam luteine już tydzień temu jak byłam w 35 tygodniu i nic się nie dzieje.
Magnez odstawie jak mi szew sciagna.
Zostaną mi tylko witaminy i żelazo

Jestem zła bo po ściągnięciu szwu moj lekarz akurat jedzie na urlop w ten sam dzień.
Nie będzie go wtedy kiedy najbardziej go będę potrzebować
Mam tylko nadzieję że nie zacznie się poród i mój synek poczeka ten tydzień.
Pozdrawiam

reklama
Leze pod ktg. Dostałam pierwsza dawkę sterydów. Ordynator powiedział ze jak badania wyjdą dobrze to bede tu leżeć a jaj zle ti w poniedziałek mnie do Warszawy wywożą.

Joasia powiedz koleżance ze ja miałam rozwiązywana ciaze przy ciśnieniu niewiele ponad 160/90, bo dziecku slablo tętno. Takiego ciśnienia nie mozna lekceważyć. Gdybym nie była wtedy w szpitalu to pewnie nie byłoby happy endu

Do góry