reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Dziewczyny ja zapytalam ja kto w takiej sytuacji kieruje na cc (dalam jej do zrozumienia ze chodzi mi o to czy ona wypisze skierowanie na cc) i ona powiedziala ze to decyzja gina...
Wiem ze w nastepny czwartek bede miala trudna rozmowe z ginem i boje sie wyniku tej wizyty. Bo jesli on bedzie upieral sie przy sn to co wtedy? :-(

Wyniki tsh tez mu pokazuje i tez w karcie ciazy gdzies tam zawsze wkleca mimo ze miejsca zbyt duzo to tam nie ma:-/

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

reklama
Priinceseczka szkoda że właśnie nie masz wpisane cokolwiek tak jak Milia napisała "zalecane cc" to w sumie gin i tak by podejmował decyzje... to że się znają to plus ale ja wiem czy oni tam się kontaktuja...

U mnie wszystko w porządku... w sumie niewiele wiem więcej niż przed wizytą i nawet nie nakierowal mi ekran że nie widziałam małej... waga to 2250g także więcej niż się spodziewałam, omdlenia mogą się zdarzyć, gbs na następnej wizycie i pytałam to pobiera w kosztach wizyty ale będę musiała sama zanieść do laboratorium...
I zainspirowana Waszymi łożyskami zapytalam jakie mam...mój gin nie jest chętny do mowienia zbyt dużo... stwierdził że po co mi to wiedzieć, że jak byloby coś źle czy odbiegalo od normy to by powiedział... no ale powiedział mi w końcu że mam III stopień dojrzałości...

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob, ładna waga :) Szkoda, że nie mogłaś zobaczyć :( Ale podchody z tym łożyskiem, ciekawe co jutro moja mi powie, ostatnio też usłyszałam, jak pytałam, czy główka na pewno nie za duża, że gdyby coś ją niepokoiło, to by powiedziała...
A kiedy masz następną wizytę?

Milia no właśnie mój lekarz jest z tych co mówi to co musi wiedzieć pacjetka i niepotrzebnie nie straszy... no ale ja to jestem z tych ciekawskich i chciałabym wiedzieć wszystko.. a wizytę mam standardowo za 3tyg... myślałam że przy 3st łożyska trzeba częściej wykonywać usg i ktg...

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob moze to lepiej ze lekarz niepotrzebnie nie straszy?
moja tez nie jest za wylewna, ale ja za to jestem bardzo ciekawska i wypytuje o wszystko a jak juz zapytam to mi odpowiada.

co do wagi malutkiej to bardzo ładna :)

Princeseczka, lekarze to maja podejscie jak dla mnie dziwne.
Decyzja do gin nalezy, ale skoro byla konsultacja to powinna na pismie dac to co ona mysli, w koncu po cos tam poszlas...

Mysle ze Ci lekarze chyba wiedza co robią. Przy Basi mi nie mowili o żadnych stopniach łożyska, teraz puki co tez nie. I mój tak jak pisałam jak go zapytałam o termin z usg to mnie prawie wyśmiał, ze terminu sie nie zmienia tylko wylicza z miesiączki a nie co wizytę i po wielkości dziecka zmiana. Moze cos w tym jest, podejrzewam ze wielu lekarzy postępuje rożnie zależy od praktyki miejsca tak jak w każdym zawodzie, ale ufać tez trochę trzeba bo byśmy zwariowali.

Princesseczka mysle ze jak wpisana w kartę ciąży wadę, będziesz miała wyniki badań to podejmą słuszna decyzje dla ciebie i dziecka.

Moje kumpela rodziła ostatnio i tez była dziwna sytuacja, ona chciała rodzic SN ale jakiś "syfek" jej sie zrobił przy ujściu pochwy w 8 miesiącu, badali ja i diagnozowali miesiąc pod katem opryszczki, 3x badania wykluczyły opryszczkę, ale jak przyszło do porodu żaden z lekarzy nie odważył sie, pomimo dobrych wyników, przepuścić dziecka przez kanał rodny z uwagi na nie do końca wiadome pochodzenie "syfka" - pomimo wykluczonej opryszczki, by nie ryzykować zakażenia dziecka (zdrowego) i skończyło sie cesarka, a "syfek" okazał sie urokiem ciąży od hormonów i tak jak sie pojawił tak zniknął krótko po porodzie. I wcale jej lekarza nie było przy porodzie. Mysle, mam przynajmniej nadzieje ze oni jednak wiedza co robią i robią to dla naszego dobra i dziecka.

Aob dobrze ze wszytko ok, twój gin nie ma monitora dla rodziców osobnego?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aob a dokladnie ktory to Twoj tc i dzień?
U mnie 34tc a dokładniej 33tc2d waga niuni 2484 g. Rośnie jak na drożdżach, 4 tyg.temu miala 1650 g. Kolejną wizytę mam za 2 tyg. I wówczas pobierze mi wymaz. Bo najwcześniej można w 35tc. Poza tym wszystko ok. Ja mam skontrolować ciśnienie bo wyszło mi dziś145/85 ale położna mierzyla mi zaraz po przyjściu do szpitala a zaparkowalam dosyć daleko więc mam nadzieję że to dlatego. Mam kontrolować ciśnienie przez kilka dni i jakby było wysokie to tel. Do gina.
Gaga mam nadzieję że się choć trochę uspokoilas ta konsultacja a mama4 ma rację. A synek na pewno da radę i jeszcze wszystkich zadziwi.

Jestem w 34 tc, Tp 03.11 córcia

Princeseczko ustnie czy nie ale mogła takie zaświadczenie wydać bo co znaczy jak Ty powiesz tylko...
Ale skoro się znają to już przybiera inny wymiar [emoji6]

Aob to nawet nie podejrzalas [emoji52] Wow już 3 to nieźle [emoji6] piękna waga

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aob super waga, a lekarz trochę zgryzliwy, skoro nawet nie pokazał ekranu, ale nie bój nic już niedługo będziesz mogła na nią patrzeć przez cale czas :)

Hmmm Princessczka nie wiem jak to ugryźć co powiedziała twoja kardiolog, ta moja bez gadania wypisala mi dokument ze zaleca cc, zresztą już drugi raz to napisała. A ja wady jako takiej przecież nie posiadam, no ale najważniejsze że się znają, i koniecznie dowiedz się wszystkiego na wizycie u gina, a jeśli to nic nie da to poszla bym chyba na konsultacje do innego kardiologa jeszcze.

Gaga ciesze się ze warsztaty udane i mały ze rąk super rośnie, też nam nadzieje ze obędzie się bez tej wstępnej operacji.

Firana super waga!

Do góry