reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Karosznurek ja Ci powiem że ja to w ogóle malutko jem, ale moj gin wogole mnie nie waży ani nie pyta jak tam waga... najwazze dziecko się rozwija a tak jak dziewczyny piszą każde rośnie w swoim tempie... no i u niejednej są t takie różnice.. o ile dobrze pamiętam u Linki też była taka różnica i już jest ok [emoji6]

Emka dobrze że jest w porządku[emoji6] ten gin mi zawsze mierzy ale ten wcześniej na Nfz co dodatkowo chodziłam tylko sprawdzał czy odpowiednio na tydz i nie zapisywał tego i tez nigdy mi wagi nie podawał...

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Karosznurek niema się na zapas ja od czerwca stoję z wagą przytyłam od początku 6 kg i stoję ... brzuch mi rośnie juz 101 w pasie :) mały jak pisała aob przez chwile miał mały brzuszek i był maleńki a teraz już praktycznie 2 kg waży , tez się martwią bo mnie nastraszyl niewydolnym lozyskiem , a jednak nie minelo 4 tygodnie i mały nadrobil

Gaga spokojnie najważniejsze ze juz teraz wiecie, ze juz jest opieka lekarzy :) bedzie dobrze!!

Co do wagi to spokojnie jedni tyją 5kg inni 30kg niestety. Mam taka koleżankę obie ciąże prawie plus 30kg a nadal szczupła i rozmiar s, wiadomo niezdrowo ale taki widocznie model nawet rozstępów nie ma. A sa takie po których nawet ciąży nie widać no dziecko bardziej w kręgosłup sie chowa. Jedni tak drudzy tak.

Co do wagi maleństwa koja tez nie jest za duża, mój mi zawsze całościowo mówi, ostatnio miała 1400/1500 i mogłaby mieć ciut wiecej a był to juz 30tc. Ale rośnie z wizyty na wizytę. Basi moja miała juz w tym okresie chyba ok. 1800/1900. Tez sie trochę tym martwię ale staram sie nie panikować, bo stres jeszcze gorszy i niczego nie zmieni jak będę siedziała i sie zamartwiają:(

Co do "stresu" to do konca życia sie nie skończy bo o dziecko zawsze sie człowiek niepokoi [emoji6] czy małe, średnie, czy duże!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karosznurek nie martw się. Ja w ciąży z Zu nie przytyłam NIC. A mój gin to mówił, że nic tylko się cieszyć. A może Twój bobo ma po prostu dużą głowę - jak moja Zuza. Ona głowę miała na 75 centylu a reszta na 50 tym i zawsze termin "z głowy" wychodził do przodu i waga tydzień przed porodem z usg 4kg, a urodziła się 3,5.
Ani razu gin mnie niczym nie postraszył, ani nie kazał sie dokarmiać na siłę.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Hej:)
My też wczoraj byliśmy u lekarza. Szczęśliwie wszystko w porządku, Maleńka rośnie - 1300g, a ja od początku ciąży 6kg na plusie, niecałe 2kg od ostatniej wizyty (miałam równy miesiąc temu)...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie (29.09.), później każda następna już co 2 :) Leci ten czas Dziewczyny...

Cieszę się, że u Was też wszystko w porządku...

karosznurek.... ja z koleji przyrtyłam juz 15 kg!!!!!!!!!!!! kregosłup odmawia posłuszeństwa a mój ginekolog mowi " a co Pani chciała schudnąć w ciąży? Proszę jeść tak jak Pani je, a o wadze pomyślimy po porodzie" Troche pocieszające;)
Dla pocieszenia powiem Ci że moja koleżanka na tym etapie też przytyła 2 kg- ginekolog mówił o cukrzycy i o róznych innych chorobach - przed porodem + 4 kg... mała urodziła się z waga 2500- ale wszystko zdrowe!!!!! piękne się rozwija

gaga przepraszam ale nie moge doczytać jaką diagnozę postawił lekarz.... Co dokładnie z tym serduszkiem?

natta 82 - prześliczna córcia :)

Netta super że u księżniczki i w jej królestwie jest wszystko jak trzeba[emoji2] ale zdj nie widzę

Nalcia a u Ciebie który tydz? Maleńka jest już też nie taka maleńka[emoji6]

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Nalcia to mamy podobny termin bo ja na 21 ;)

Dziewczyny dziękuje Wam za te wszystkie słowa, one na prawdę pomagają :* człowiek tak jednak czuję, że nie jest sam

pisałyście kiedys jak to Wasze maluchy pokazują co mają no i mój wczoraj na badaniu zrobił to samo, doktorka ledwo co przyłożyła to od usg i zaraz mówi oo jajeczka tak się skubany rozłożył a jak to później opowiedziałam mojemu to sie głupek od razu zapytał czy duże ma :D

Do góry