reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Karosznurek ja Ci powiem że ja to w ogóle malutko jem, ale moj gin wogole mnie nie waży ani nie pyta jak tam waga... najwazze dziecko się rozwija a tak jak dziewczyny piszą każde rośnie w swoim tempie... no i u niejednej są t takie różnice.. o ile dobrze pamiętam u Linki też była taka różnica i już jest ok [emoji6]

Emka dobrze że jest w porządku[emoji6] ten gin mi zawsze mierzy ale ten wcześniej na Nfz co dodatkowo chodziłam tylko sprawdzał czy odpowiednio na tydz i nie zapisywał tego i tez nigdy mi wagi nie podawał...

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Karosznurek niema się na zapas ja od czerwca stoję z wagą przytyłam od początku 6 kg i stoję ... brzuch mi rośnie juz 101 w pasie :) mały jak pisała aob przez chwile miał mały brzuszek i był maleńki a teraz już praktycznie 2 kg waży , tez się martwią bo mnie nastraszyl niewydolnym lozyskiem , a jednak nie minelo 4 tygodnie i mały nadrobil

Gaga spokojnie najważniejsze ze juz teraz wiecie, ze juz jest opieka lekarzy :) bedzie dobrze!!

Co do wagi to spokojnie jedni tyją 5kg inni 30kg niestety. Mam taka koleżankę obie ciąże prawie plus 30kg a nadal szczupła i rozmiar s, wiadomo niezdrowo ale taki widocznie model nawet rozstępów nie ma. A sa takie po których nawet ciąży nie widać no dziecko bardziej w kręgosłup sie chowa. Jedni tak drudzy tak.

Co do wagi maleństwa koja tez nie jest za duża, mój mi zawsze całościowo mówi, ostatnio miała 1400/1500 i mogłaby mieć ciut wiecej a był to juz 30tc. Ale rośnie z wizyty na wizytę. Basi moja miała juz w tym okresie chyba ok. 1800/1900. Tez sie trochę tym martwię ale staram sie nie panikować, bo stres jeszcze gorszy i niczego nie zmieni jak będę siedziała i sie zamartwiają:(

Co do "stresu" to do konca życia sie nie skończy bo o dziecko zawsze sie człowiek niepokoi [emoji6] czy małe, średnie, czy duże!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karosznurek nie martw się. Ja w ciąży z Zu nie przytyłam NIC. A mój gin to mówił, że nic tylko się cieszyć. A może Twój bobo ma po prostu dużą głowę - jak moja Zuza. Ona głowę miała na 75 centylu a reszta na 50 tym i zawsze termin "z głowy" wychodził do przodu i waga tydzień przed porodem z usg 4kg, a urodziła się 3,5.
Ani razu gin mnie niczym nie postraszył, ani nie kazał sie dokarmiać na siłę.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Hej:)
My też wczoraj byliśmy u lekarza. Szczęśliwie wszystko w porządku, Maleńka rośnie - 1300g, a ja od początku ciąży 6kg na plusie, niecałe 2kg od ostatniej wizyty (miałam równy miesiąc temu)...
Kolejna wizyta za 3 tygodnie (29.09.), później każda następna już co 2 :) Leci ten czas Dziewczyny...

Cieszę się, że u Was też wszystko w porządku...

karosznurek.... ja z koleji przyrtyłam juz 15 kg!!!!!!!!!!!! kregosłup odmawia posłuszeństwa a mój ginekolog mowi " a co Pani chciała schudnąć w ciąży? Proszę jeść tak jak Pani je, a o wadze pomyślimy po porodzie" Troche pocieszające;)
Dla pocieszenia powiem Ci że moja koleżanka na tym etapie też przytyła 2 kg- ginekolog mówił o cukrzycy i o róznych innych chorobach - przed porodem + 4 kg... mała urodziła się z waga 2500- ale wszystko zdrowe!!!!! piękne się rozwija

gaga przepraszam ale nie moge doczytać jaką diagnozę postawił lekarz.... Co dokładnie z tym serduszkiem?

natta 82 - prześliczna córcia :)

Netta super że u księżniczki i w jej królestwie jest wszystko jak trzeba[emoji2] ale zdj nie widzę

Nalcia a u Ciebie który tydz? Maleńka jest już też nie taka maleńka[emoji6]

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Nalcia to mamy podobny termin bo ja na 21 ;)

Dziewczyny dziękuje Wam za te wszystkie słowa, one na prawdę pomagają :* człowiek tak jednak czuję, że nie jest sam

pisałyście kiedys jak to Wasze maluchy pokazują co mają no i mój wczoraj na badaniu zrobił to samo, doktorka ledwo co przyłożyła to od usg i zaraz mówi oo jajeczka tak się skubany rozłożył a jak to później opowiedziałam mojemu to sie głupek od razu zapytał czy duże ma :D

Do góry