reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Powodzenia !!

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

1400 g :) Em Ka moja też większą głowę ma nadal, na 32 tc...
Pierwszy raz miałam szyjkę zmierzoną usg w tej ciąży, 2,5 wg ginki to dobra długość na ten etap, ale zaniepokoiło ją to, że czuję nacisk tam na dole i że brzuch cały czas mi się stawia, wg niej za dużo chodzę i za dużo prac domowych. Mam trochę poleżeć, luteinę 100x2, nospę, magnez, a jak nie przejdzie, to do szpitala, ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne.

Milia to lez koniecznie - koniecznie ...

Dzis urodziła koleżanka obok na łożku 36 tc , i dziecko na oiom wywieźli wiec warto sie pooszczędzać ja tez juz odpuszczam wszystko ... Na 8 tygodni...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em Ka, no postaram się, ćwiczenia z małą na razie odpuszczę :( Ale w domu i tak muszę ją podnosić, przenosić itp.... Faszeruję się i postaram odpoczywać :( A kiedy Ciebie wypuszczą?

No ja wizyte mialam o 18:40. Szyjka lux o ile można tak powiedzieć. Myślał że bedzie szpital i sterydy, ale spadła tylko 0.3mm przez 4 tygodnie co go mile zaskoczyło, ale widać jeszcze mnie nie zna. Nie wierzył, że przy Zu dam radę taką utrzymać. Mam obecnie 2.87cm. Dodał mi tylko luteine i no-spe bo mu powiedziałam, że te skurcze Braxtona-Hicksa często czuje i że mi sie wydają za często. Jak nie pomoże to, to mam odstawic i zostać z samym magnezem.
Szczerze mówiąc myślałam, że szyjka bardziej poleci, ale jednak niewychodzenie z domu duzo daje.
Jakby szyjka była poniżej 2,5cm to by mnie jutro przywitał na oddziale i wpakował sterydy i magnez dożylnie. Choć mówi, że może po następnej wizycie na sam magnez mnie weźmie. Póki co leżę dalej.

A dzidek idzie równo z normami. Urósł dokładnie o 4 tygodnie, czyli tak jak miałam ostatnią wizyte i waży 1400g.
Za to ja już 57,4kg. (Dziś 29+1)

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Dziewczyny super duże wasze dzidzie :)

A co do szyjek uważajcie na siebie i oszczedzajcie jak najwięcej. :*

Emka 36 i dzidzia na oiom? Mam nadzieję że maluszków nic nie będzie.

A powiedzcie mi te które na badaniu 3trymestru tego takiego dokładnego idą do innego lekarza, bada wam on szyjkę? Bo zastanawiam się na co mam się nastawić i jak się przygotować do badania.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

reklama
Milagros ja na połówkowym byłam u kogoś zupełnie innego niż normalnie i sam zaproponował czy badamy szyjke, ja powiedziałam że bardzo chętnie. a on na to że dobrze bo dużo dziewczyn się nie zgadza.

teraz też ide do jakiegoś wybitnego speca od USG ale podobno gburowaty, i jeśli sam nie zaproponuje to grzecznie zapytam czy mógłby :p

Do góry