reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Powodzenia !!

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

1400 g :) Em Ka moja też większą głowę ma nadal, na 32 tc...
Pierwszy raz miałam szyjkę zmierzoną usg w tej ciąży, 2,5 wg ginki to dobra długość na ten etap, ale zaniepokoiło ją to, że czuję nacisk tam na dole i że brzuch cały czas mi się stawia, wg niej za dużo chodzę i za dużo prac domowych. Mam trochę poleżeć, luteinę 100x2, nospę, magnez, a jak nie przejdzie, to do szpitala, ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne.

Milia to lez koniecznie - koniecznie ...

Dzis urodziła koleżanka obok na łożku 36 tc , i dziecko na oiom wywieźli wiec warto sie pooszczędzać ja tez juz odpuszczam wszystko ... Na 8 tygodni...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em Ka, no postaram się, ćwiczenia z małą na razie odpuszczę :( Ale w domu i tak muszę ją podnosić, przenosić itp.... Faszeruję się i postaram odpoczywać :( A kiedy Ciebie wypuszczą?

No ja wizyte mialam o 18:40. Szyjka lux o ile można tak powiedzieć. Myślał że bedzie szpital i sterydy, ale spadła tylko 0.3mm przez 4 tygodnie co go mile zaskoczyło, ale widać jeszcze mnie nie zna. Nie wierzył, że przy Zu dam radę taką utrzymać. Mam obecnie 2.87cm. Dodał mi tylko luteine i no-spe bo mu powiedziałam, że te skurcze Braxtona-Hicksa często czuje i że mi sie wydają za często. Jak nie pomoże to, to mam odstawic i zostać z samym magnezem.
Szczerze mówiąc myślałam, że szyjka bardziej poleci, ale jednak niewychodzenie z domu duzo daje.
Jakby szyjka była poniżej 2,5cm to by mnie jutro przywitał na oddziale i wpakował sterydy i magnez dożylnie. Choć mówi, że może po następnej wizycie na sam magnez mnie weźmie. Póki co leżę dalej.

A dzidek idzie równo z normami. Urósł dokładnie o 4 tygodnie, czyli tak jak miałam ostatnią wizyte i waży 1400g.
Za to ja już 57,4kg. (Dziś 29+1)

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Dziewczyny super duże wasze dzidzie :)

A co do szyjek uważajcie na siebie i oszczedzajcie jak najwięcej. :*

Emka 36 i dzidzia na oiom? Mam nadzieję że maluszków nic nie będzie.

A powiedzcie mi te które na badaniu 3trymestru tego takiego dokładnego idą do innego lekarza, bada wam on szyjkę? Bo zastanawiam się na co mam się nastawić i jak się przygotować do badania.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

reklama
Milagros ja na połówkowym byłam u kogoś zupełnie innego niż normalnie i sam zaproponował czy badamy szyjke, ja powiedziałam że bardzo chętnie. a on na to że dobrze bo dużo dziewczyn się nie zgadza.

teraz też ide do jakiegoś wybitnego speca od USG ale podobno gburowaty, i jeśli sam nie zaproponuje to grzecznie zapytam czy mógłby :p

Do góry