reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Prineseczka nie martw się różnie to jest tak jak piszą dziewczyny. Moja koleżanka pierwszego synka urodziła ponad 4kg, a dziewczynkę już blisko 5kg (naturalnie). Oba zdrowe:)
Mi też w dniu porodu powiedzieli, że Basia będzie duża i że mam się przygotować na 3800, wiec się stresowałam a tu kilka godzin później tylko 3200. Więc te pomiary naprawdę są poglądowe. Pytanie tylko czy będziesz rodzić naturalnie czy cesarką, czasami waga jest wskazaniem do cesarki ale też w zależności od budowy mamy i możliwości fizjologicznych porodu.
U mnie teraz koleżanka urodziła wcześniaka, 5 tygodni przed terminem i mały ważył 2900 nawet do inkubatora nie trafił, a niektóre z nas w terminie tej wielkości dzieciątko urodzą. Nie martw się na zapas.

Ja czekam na wizytę, a to dopiero 1.09. Siedzę grzecznie w domu i leżakuje ile się da;) Czyli 90% dnia :p Ale mąż się przejął i nic nie pozwala mi robić tylko mam leżeć i odpoczywać.

Priinceseczka i u mojej siostry źle wymierzyli dziecko i to była pomyłka o 1kg także podpinam się pod odpowiedzi dziewczyn... będzie dobrze[emoji10]

Firana super wiadomości [emoji2]

Dziekue dziewczyny. Po wczorajszej krzywej ktora wyszla dobrze juz sie nie przejmuje. Po prostu oswajam sie z mysla ze bede miala kluseczka :-) mam nadzieje ze zacznie mniej przybierac ale i tak najwazniejsze jest to zeby byl zdrowy i tylko to sie dla mnie liczy. Wczoraj po wypiciu glukozy szalal i smialam sie do meza ze pewnie z tego weza (pepowina o srednicy 2 cm!)cukier ciagnie :-D
Generalnie humor mam lepszy i juz sie nie przejmuje. Ta doktorka tez najpierw straszyla a pozniej jak zaczelam plakac to powiedziala ze jak krzywa wyjdzie ok to juz nie ma powodow do zmartwien. Ona zalecila kontrole u niej co 2 tyg.,ale ja nie pojde juz do niej... trzymam sie mojego lekarza tylko.
Skrzat-wlasnie co do porodu to na tej najblizszej wizycie bede chciala omowic to ze swoim ginem. Warunki to ja mam bo nie dosc ze wysoka to i szeroka w biodrach jestem ale u mnie jeszcze jest wada serca. Musze umowic sie do kardiolog i zobaczyc tez jak ona sie na to zapatruje.

Firana-super ze z malutka jest wszystko ok! :-*

Ostatnia edycja:
Pozdrówka ze szpitala , miałam mieć dzisiaj wizytę na prenatalnych 3d a wylądowałam w szpitalu miałam wrażenie ze krążek sie obsuwa , lekarka fo dzis poprawiła ale zostawili mnie na obserwacji .

Mały ma 1,7kg , główkę na 32 w niektórych pomiarach nawet na 34 tc , lekarz mowi ze to nic złego to sie zaczęłam do niego śmiać no ze dla niego to nie bo to nie on to bedzie wyciskać :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Priinceseczka dobrze że humor lepszy [emoji2] i oby tak do końca a mały moze przystopuje[emoji6]

Emka po pierwszym zdaniu myślałam że coś złego się dzieje ale lepiej że poobserwuja [emoji2]
A synek duży [emoji2] ciekawe jak moja mala.. a wizytę mam w pon dopiero...

reklama
Firana super niunia :) duża :)

Princeseczka ważne że się uspokoilas :)

Emka dobrze że poprawili a chłop jaki duży :D

Mi nie podają terminu porodu jedynie co to ostatnio zamiast 28+3 było na usg 29+0, babcia się cieszy bo ma ur na początku listopada i liczy że urodze na jej urodziny :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Do góry