reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mila jaki to bol z tym spojeniem?
Dobrze ze z dzidzia wszystko ok:)

Mama4 na pewno dzidzia bierze z zapasów :)

Ziemniaczki po Szie Ci sie skróciła ? Kurde musze 23 sprawdzić .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Emka połóż się na wznak i naciśnij na spojenie łonowe, ostry przeszywający ból jest u mnie i podobno można wyczuć pod palcami przerwę między koscmi, osobiście ciezko mi coś na ten temat powiedzieć bo się nie znam a wcześniej tego nie sprawdzałam.
Boli mnie też miednica jakbym upadła tyłkiem na beton, obracanie z boku na bok również objawia się takim bólem.
Przy chodzeniu bolą uda od środka i tak od lini majtek w dol jakbym miednicę miała z kamienia i tarła mi o siebie.
I ból mam jeszcze jak próbuje ścisnąć uda do siebie.
Jestem ciekawa co ortopeda powie.
Lekarka mówiła że praktycznie każdej kobiecie rozchodzi się spojenie ale nie każdej tak szybko i inaczej to odczuwa. Pierwszy komentarz jak zaczelam tłumaczyć to mnie boli "kurcze za szybko na spojenie"
Ah i jeszcze jakbym mogła to bym nogi na boki stawiała bo jedna przed drugą sprawia mi ból, jakby właśnie były za blisko siebie. Czuję nacisk.
Ale myślę że dużo ma tu do rzeczy zwyrodnienie stawów i ogólne problemy z kręgosłupem.

Mama4 nie każda kobieta tyje w ciąży, do technikum chodziła z nami dziewczyna ktora do samego porodu ani brzucha ani kilograma na plus ;)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Milagros współczuje Ci. Mnie juz boli po samym przeczytaniu tego co napisałaś, wiec nawet nie umiem wyobrazic sobie jak Ty cierpisz ajajaaajaj [emoji45]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

MILAGROS
Biedna jesteś współczuję Ci bólu
Ja nie mam tego i nie wiem nawet co to jest
Mnie tylko bolało raz pod zebrem a to dziewczyny mówiły mi że to nerwobolu. Ale ból był gorszy niż przy porodzie.

Emka
Szyjka skrocila mi się w tydzień po założeniu szwu i mam żal do tych głupich lekarzy bo jeżeli mi chodzić normalnie funkcjonować. Gdybym leżała po tej operacji chociaż ten tydzień to może by mi się zroslo i mogłabym teraz chodzić.
A czas po operacji był najważniejszy
Eh brak słów.
Dopiero po tygodniu po szwie poszłam do mojego g i on mi powiedział że mam leżeć ale było za późno no ale z tym cm chodzę już prawie 2 miesiące.
Zastanawiam się jakbym teraz zaczęła chodzić czy ta szyjka znowu by mi się skrocila czy już tak zostanie bo się ten szew zrósł.
Nie wiem boje się ryzykować

Ziemniaczku no pewnie za wczesnie zeby ryzykowac - a widzisz ja pytałam tego mojego lekarza czy mam leżeć teraz to powiedział ze po to mi zakładają krążek bym nie musiała leżeć ... Ze mam sie nie przemęczać nie sexic nie robic prac domowych ale spacerki lekkie wskazane wiec zobaczymy na następnej wizycie .

Milka oj straszny ten bol ...;(

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

DziewcZyny zapomniałam wam powiedzieć, pytałam wczoraj też swojej gin co z tym spojeniem jak to się ma do leżenia bo wtedy mi lepiej to mówi że broń boże się nie kłaść, delikatnie właśnie chodzić w miarę możliwości coś jak u Emki z pracami domowymi żeby albo spokojnie albo wcale ale spacerki jak najbardziej, nie przemeczac się, nie dźwigać nic ale ze nie leżeć cały czas powiedziała że to dlatego że boją się zakrzepicy i stąd każą chociaż delikatnie się ruszać.

A co do bólu, pocieszam się ze poród i tak będzie gorszy hehehe i już wtedy tak mocno nie boli :-)

reklama
Do góry