Emka połóż się na wznak i naciśnij na spojenie łonowe, ostry przeszywający ból jest u mnie i podobno można wyczuć pod palcami przerwę między koscmi, osobiście ciezko mi coś na ten temat powiedzieć bo się nie znam a wcześniej tego nie sprawdzałam.
Boli mnie też miednica jakbym upadła tyłkiem na beton, obracanie z boku na bok również objawia się takim bólem.
Przy chodzeniu bolą uda od środka i tak od lini majtek w dol jakbym miednicę miała z kamienia i tarła mi o siebie.
I ból mam jeszcze jak próbuje ścisnąć uda do siebie.
Jestem ciekawa co ortopeda powie.
Lekarka mówiła że praktycznie każdej kobiecie rozchodzi się spojenie ale nie każdej tak szybko i inaczej to odczuwa. Pierwszy komentarz jak zaczelam tłumaczyć to mnie boli "kurcze za szybko na spojenie"
Ah i jeszcze jakbym mogła to bym nogi na boki stawiała bo jedna przed drugą sprawia mi ból, jakby właśnie były za blisko siebie. Czuję nacisk.
Ale myślę że dużo ma tu do rzeczy zwyrodnienie stawów i ogólne problemy z kręgosłupem.
Mama4 nie każda kobieta tyje w ciąży, do technikum chodziła z nami dziewczyna ktora do samego porodu ani brzucha ani kilograma na plus
Jestem w 29 tygodniu ciąży