reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Iza trzymam kciuki:) a ile Ty masz tej szyjki. U mnie dzidzia tez ładnie przybrała bo była poniżej 50 centyla a teraz ma 1-1,1 kg wiec dobre 250 gram przez tydzień. Mi szyjka dzięki leżeniu o 3mm sie wydłużyła, wiec jednak oszczędny tryb życia pomaga:) Ja mam zalecenia nadal leżeć ale mogę chodzić po domu, jednak mam nie sprzątać, darować sobie zakupy, bieganie po sklepach, wizyty u znajomych etc.
Sama nie wiem czy moja wizyta w górach miała aż taki wpływ na to skrócenie pewnie trochę tak ale jak pomyśle ze spacery zaliczyłam z trzy takie 15-18km, przynajmniej sobie użyłam a teraz odpocznę.
Moja Basia np była większym dzieckiem w 24tyg ważyła 950gram a w 30 1,8kg, urodziłaś sie normalna 3,2kg. Tutaj w 26+5tyg było 850gram no i po tygodniu ten wzrost do 1-1,1kg +/-10%bledu wiec rożnie to bywa.
Oszczędzaj sie i wszystko będzie dobrze [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iza-super wiesci:-) moze faktycznie nie ma co zakladac tego szwu. Super ze szyjka zamknieta. Na facebooku jestem w grupie mam z mojej okolicy i tez kilka razy przewinal sie post o rozwarciu i dziewczyny pisaly ze z rozwarciem na 1cm czy 2 przenosily i porod musial byc wywolywany. Trzeba byc dobrej mysli ale tez nie ma co szalec. I maluszek jaka ladna wage juz ma:-) suuper :-) Ty kochana nadal sie oszczedzaj i aby do 37 tyg.;-)

Ja już po, mała waży 1218 jest o 7dni niby wieksza, szyjki nie zmierzyła bo jak tylko powiedziałam o spojeniu lonowym to kazała od razu się kłaść pod usg czy z dzidzia wszystko ok.
Spojenie oczywiście się rozchodzi. Mało przyjemne badanie. Wizyta u ortopedy jak najszybciej możliwe, również pod kątem porodu.
Luteine mi zmieniła żeby brać tylko na noc.
Dostałam globulki bo pojawiły się drożdże.
Przytylam 1.5kg od ostatniej wizyty, 70,6 już :O

A u mnie na chwilę obecną 0 na plusie.:confused: Kobiety z nadwagą nie powinny za dużo przybierać ale to chyba jednak przesada... A teraz jeszcze ta dieta i kilogram w dół od piątku:unsure:

Milagros, ładnie dzidzia rośnie :) A kiedy ortopeda, da się coś przyspieszyć, jakieś "pilne" skierowanie albo konsultacja w szpitalu?

reklama
Iza
Jakbym czytała siebie
Moja też jest krótka ale mocna i zamknięta
Ale mi założyli szew i kazali chodzić a miałam szyjke 2.5 więc chodziłam
A po tygodniu chodzenia skrócila mi się do 1 cm więc postanowiłam że będę leżeć i szyjka dalej ma cm bo leżę
IZA ja wole nie ryzykować przyjedzie czas ze nachodze się za wszystkie czasy
Obiecałam sobie ze jak juz urodze to przejde 30 km w jeden dzień hihi
Wiesz może nic się nie stać albo może
To jest jak pół na pół
Ryzyk fizyk.
Ja stawiam na fizyk

Do góry