reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Iza trzymam kciuki:) a ile Ty masz tej szyjki. U mnie dzidzia tez ładnie przybrała bo była poniżej 50 centyla a teraz ma 1-1,1 kg wiec dobre 250 gram przez tydzień. Mi szyjka dzięki leżeniu o 3mm sie wydłużyła, wiec jednak oszczędny tryb życia pomaga:) Ja mam zalecenia nadal leżeć ale mogę chodzić po domu, jednak mam nie sprzątać, darować sobie zakupy, bieganie po sklepach, wizyty u znajomych etc.
Sama nie wiem czy moja wizyta w górach miała aż taki wpływ na to skrócenie pewnie trochę tak ale jak pomyśle ze spacery zaliczyłam z trzy takie 15-18km, przynajmniej sobie użyłam a teraz odpocznę.
Moja Basia np była większym dzieckiem w 24tyg ważyła 950gram a w 30 1,8kg, urodziłaś sie normalna 3,2kg. Tutaj w 26+5tyg było 850gram no i po tygodniu ten wzrost do 1-1,1kg +/-10%bledu wiec rożnie to bywa.
Oszczędzaj sie i wszystko będzie dobrze [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iza-super wiesci:-) moze faktycznie nie ma co zakladac tego szwu. Super ze szyjka zamknieta. Na facebooku jestem w grupie mam z mojej okolicy i tez kilka razy przewinal sie post o rozwarciu i dziewczyny pisaly ze z rozwarciem na 1cm czy 2 przenosily i porod musial byc wywolywany. Trzeba byc dobrej mysli ale tez nie ma co szalec. I maluszek jaka ladna wage juz ma:-) suuper :-) Ty kochana nadal sie oszczedzaj i aby do 37 tyg.;-)

Ja już po, mała waży 1218 jest o 7dni niby wieksza, szyjki nie zmierzyła bo jak tylko powiedziałam o spojeniu lonowym to kazała od razu się kłaść pod usg czy z dzidzia wszystko ok.
Spojenie oczywiście się rozchodzi. Mało przyjemne badanie. Wizyta u ortopedy jak najszybciej możliwe, również pod kątem porodu.
Luteine mi zmieniła żeby brać tylko na noc.
Dostałam globulki bo pojawiły się drożdże.
Przytylam 1.5kg od ostatniej wizyty, 70,6 już :O

A u mnie na chwilę obecną 0 na plusie.:confused: Kobiety z nadwagą nie powinny za dużo przybierać ale to chyba jednak przesada... A teraz jeszcze ta dieta i kilogram w dół od piątku:unsure:

Milagros, ładnie dzidzia rośnie :) A kiedy ortopeda, da się coś przyspieszyć, jakieś "pilne" skierowanie albo konsultacja w szpitalu?

reklama
Iza
Jakbym czytała siebie
Moja też jest krótka ale mocna i zamknięta
Ale mi założyli szew i kazali chodzić a miałam szyjke 2.5 więc chodziłam
A po tygodniu chodzenia skrócila mi się do 1 cm więc postanowiłam że będę leżeć i szyjka dalej ma cm bo leżę
IZA ja wole nie ryzykować przyjedzie czas ze nachodze się za wszystkie czasy
Obiecałam sobie ze jak juz urodze to przejde 30 km w jeden dzień hihi
Wiesz może nic się nie stać albo może
To jest jak pół na pół
Ryzyk fizyk.
Ja stawiam na fizyk

Do góry