reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Em ka w pochwie czy raczej kości, bądź więzadła? Ja jak w szpitalu powiedziałam ze mnie kluje i czuje jakbym kamień miała zamiast szyjki to mi powiedział że to dobrze, hahaha [emoji23]

Linka mi teraz nie wazyla ale w 24wazyla 643. Ale uważam jak Emka wcale nie malutki . Nie każde dziecko musi ważyć 4kg przy porodzie.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Miła raczej w pochwie , a szczególnie przy podnoszeniu nogi np do wytarcia stopy czy zdjęcie założenie majtek skarpetek na stojąco to jakas masakra ... Kurcze człowiek leży cały dzień a i tak jest bol dobrze ze tu jestem i tak bo w domu bym nie miała
Szans na jakikolwiek wypoczynek ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka współczuję, ja takie kłucia miałam wcześniej w pochwie ale zgonilam to na rozciąganie, szyjka przy tym była bez zmian. Do pewnego stopnia to normalne ale warto wszystko konsultować szkoda że nie ma żadnego lekarza zeby mógł Cię zbadać :/

Miła sa :) przeciez ja mowilam o tym
Na obchodzie porannym i wieczornym ... Teraz wyblagalam od położnej dodatkowo magnez. Jutro pewnie dostanę kroplówkę z magnezem .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ah to tak standardowo jak wszędzie to wiem, ale chodziło mi czy między obchodami są dostępni dla pacjentki :) bo u nas to się nie doprosisz, chyba że zaczniesz rodzić . Magnezu też żałują ;) o położna też ciężki bo zajmują się zarówno ginekologia i pooznictwem a to dwa różne piętra.

To u nas sa osobno na jedno i drugie na szczęście , i ta mi dała jak sama powiedziała nielegalnie . A z badaniem to dziwne bo mowie ze geny mnie pacjentka ze skradająca sie szyjka powiedziała o takich bólach to profilaktycznie bym zbadała a tu maja w nosie ale jutro juz mój ordynator wraca wiec liczę na badanie .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Linka- mój maluch w 22i 5 prawie 700, ale on jest sporo do przodu z wagą. Znalazłam takie normy dla 28 tygodnia
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
wg tych norm, to może Twój synek nie jest jakimś kolosem, jest szczupły ale mieści się w siatce.

Emka- co do kłuć w pochwie też mi dokuczają, ale w Twoim przypadku to faktycznie lepiej zapytać zapytać chociaż położną. Oby jutro Twój gin. zareagował jak trzeba. Fajnie mieć taki komfort , że gin pracuje w szpitalu. Ja mojego wybierałam też pod tym kątem, nigdy nie żałowałam wyboru.

Mama4 to było główne kryterium wyboru, samo to ze przyjmowali mnie i wyszedł jakis lekarz młody o widze pismo szefa ... Od razu zrobili mi to badanie o którym pisał na skierowaniu zabin jeszxzE przydzielili łóżko wiec super extra jeden dzień do przodu juz, a dzis jestem pewna ze wezmą wszystkich na fotel po weekendzie.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Dzień dobry. Pogoda sie zdupczyła i nici z mojego prania ubranek [emoji45]
Zajme się przeczesywaniem allegro.

Mnie z kolei boli kość jakby na wzgórku jakby w pachwinie. Chodzić nie mogę. No choć i tak nie chodzę, ale nawet przy wycieczkach do wc jest to odczuwalne.

Mam już wyleżane ponad 4 tygodnie. W poprzedniej ciąży jeszcze normalnie funkcjonowałam na tym etapie i przeraża mnie, że jeszcze tyle przed nami, a dni się ciągną strasznie.

Jestem w 26 tygodniu ciąży

Do góry