reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Dzięki dziewczyny tak zrobię bo w necie się naczytalam już niepotrzebnie. Pójdę w środę na IP i na jak najszybszą wizytę prywatnie.

Joasia miałam mierzona na polowkowym jakoś 3,5 była ale z miesiąc przed tym było 4,6

Katerineczka z Julkiem miałam 2 stopień jakoś sporo później może ok 32 tygodnia i mówili że brzydkie łożysko, jak ma zwapnienia to krew gorzej przepływa i dziecko dostaje mniej tlenu, ale ja chyba bardziej tym drugim platem się martwię bo to bardziej nieznany temat dla mnie

Keejti to też na siebie uważaj, bo ja w ciąży z Zuzią miałam szyjke 3,9 w 27 tygodniu. Nie dźwigaj nic i unikaj długich dystansów pieszo.
A to, że lekarz nie zmierzył tej szyjki ostatnio uważam za skrajną nieodpowiedzialność, bo to tylko pół cm nad normą. Poniżej 3 trzeba już wdrożyć jakieś dodatkowe środki.
Jeśli czujesz, że brzuch się czesto spina to bierz magnez z 3 razy dziennie. Ja teraz mam 2,9 i biore 3x2.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Keejti- wyczytałam, że zarówno przy przedwczesnym "starzeniu się" łożyska , jak i w przypadku dodatkowego płata łożyska konieczne jest wykonanie USG metodą kolorowego Dopplera. Należy ocenić przepływy w przedwcześnie dojrzałym łożysku, i określić , czy dodatkowy płat nie wiąże się z tzw. naczyniami przodującymi. Naczynia przodujące to już poważniejsza sprawa i jest to bezwzględne wskazanie do cięcia cesarskiego. Naczynia wtedy znajdują się tuż przy szyjce i są bezpośrednio połączone z dzieckiem więc należy cięcie przeprowadzić zanim rozpocznie się akcja porodowa.
Jeśli dodatkowy płat nie ma naczyń przodujących, wtedy można podobno urodzić naturalnie. W przypadku pozostania części łożyska w macicy po porodzie po prostu jest po przeprowadzane "czyszczenie macicy" czyli łyżeczkowanie.
Mówił Ci coś gin. o tym, czy u Ciebie naczynia są z tyłu, czy z przodu?
Mądrze robisz, że szukasz innego, lepszego gina. Znajdź może takiego, który ma też dobry sprzęt do USG, ewentualnie dobrze Cię dalej pokieruje.
Przykre to, że niektórzy gin. trochę sobie lekceważą sprawy, które dla nas są tak ogromnie ważne. Przecież chodzi o nasze ukochane dzieci Ciekawe, czy tak samo by postąpił Twój gin, gdyby chodziło o kogoś z jego rodziny- nie sadzę...

Mama 4, lekarze często zapominają że też są ludźmi... bardzo to przykre.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Kejti uważaj teraz na siebie i staraj się odpoczywać najwięcej jak się da. Jeju współczuje i tule mocno. Może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem dla pewności.

Dziękuję wam, wogole nie odpoczywam niestety przy dziecku się nie da:( ciągle go podnosze czy chodzę i mam do siebie wyrzuty o to. A z drugiej strony co mam dziecku powiedzieć radz sobie sam. Za miesiąc idzie do przedszkola, będę miała troszkę lżej. Ale do rzeczy. Mój lekarz robił właśnie to usg kolorowe. I to on sam odesłał mnie na konsultacje do świetnego specjalisty który robił mi też polowkowe. Problem w tym że na polowkowych tego nie widział. Mój lekarz na razie nie mówił za dużo o cc bo wie że mi na SN zależy i chyba chce poczekać na potwierdzenie. Ale uznałam że na IP tak czy tak podjadę. Zawsze to dodatkowa opinia.

Ojjj tu też widzę że niewesoło...

Keejti domyslam się że ciężko odpoczywać przy małym bo też tak mam... oby wszystko dobrze wyszło...

Linka za Was też trzymam kciuki!

Dziewczyny ile ważą z ostatniego usg wasze maluszki i który to tydzień był ?
Mi siostra wczoraj wynalazł ze mały waży 900 g w 28 tygodniu , chciałam tak zobaczyć czy zeczywiscie jest taki malutki ..

reklama
W całe nje jesu malutki mój wazy 980 w 26 alw uznany na 2 tygodnie do przodu .

Kurde kłuje mnie w kroku mega ... Teraz po kąpieli , mowilam o tym na wizycie rano i wieczorem a mój lekarz jest dopiero jutro :/

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry