reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Karola a ten lek to antybiotyk tak ? I wizytę mam dopiero w środę czy nie za późno? Może stać się coś złego do tej pory?

Srednio to widze:
TSH : 1.58 ( chyba lepiej gdyby bylo nizsze) dobrze ze we wtorek endo
Morfologia ok
Mocz w osadzie tam jest tak niezbyt...
Glukoza 83 (norma 70-105 )
Glukoza po 1h 131
Glukoza po 2 h 83
Mozecie cos powiedziec na ten temat ? :)

I ja jestem po wizycie. Dopiero teraz bo musiałam to przetrawic i przeczytać internety.
Nie robił mi usg pod względem wagi mówi że za miesiąc. A ostatnio miałam miesiąc temu polowkowe. Słabo

Za to robił usg aby sprawdzić łożysko i jest już II stopień dojrzałości a to stanowczo za wcześnie. Łożysko ma dodatkowy płat na tylnej ścianie. Sprawdzał kilka razy i widocznie się tym zmartwil. Kazał mi za ok miesiąc iść na usg do takiego dobrego specjalisty co mi robił polowkowe żeby się wypowiedział. Kazał polegiwac i nie podnosić małego. Martwię się :(
Myślicie że iść gdzieś jeszcze skonsultować? Myślałam na izbę w przyszłym tyg. Tym bardziej że w okolicy blizny pobolewa no i twardnienia brzucha takie dość mocne coraz częściej. Ta szyjke też bym chciała sprawdzić bo jednak dużo dźwigam
Przepraszam że tak o sobie ale się martwię. No i taki dodatkowy płat to chyba wskazanie do cc co mnie nie pociesza.

Emka jakas decyzja zapadła?

Ziemniaczek chyba infekcja a nie możesz wizyty przyspieszyć albo zadzwonić? Ew jakas żurawina i powtórzyć badanie

Karola a ten lek to antybiotyk tak ? I wizytę mam dopiero w środę czy nie za późno? Może stać się coś złego do tej pory?
Tak, to antybiotyk. Myślę ze nie powinno ziennic złego do środy wydarzyć. Zacznij może jeść suszona żurawinę albo jakieś herbatki. Ja też odebrałam swoje wyniki tydzień przed wizytą i nic złego sie nie wydarzyło.

Dziewczyny ja pije żurawine od początku ciąży z apteki 100 % codziennie .
Keejti
Z lozyskiem nie ma żartów .
Mi jeszcze nie sprawdzał wiem tylko ze mam z przodu . Tez się obawiam ze mogę mieć coś złego z łożyskiem bo lata swoje juz mam.
Martini
Moim zdaniem wyniki masz dobre .
Ja mam :
Glukoza na czczo 83
Po 2 godz 103
Tsh 2.6
Crp 0.2
Jeśli chodzi o tarczyce to według mojego lekarza to mam wyniki dobre

Kejti niestety nie znam się na łożysku ale może warto skonsultować się szybciej z tym lepszym lekarzem ? Będziesz spokojniejsza.

U nas po wizycie, mierzone tylko tętno. Mała dalej głowa do góry z nogami na glowie. Szyjka 33mm więc o 3mniej mam się nie przejmować bo to może być błąd pomiaru.
Co do rąk ja zawsze podkładam, każdy jeden lekarz u którego byłam mi tak kazał o_O na następnej wizycie nie podłoże i zobaczymy.
Mam iść do ortopedy z tą swoją miednica skoro nospa nie pomaga. Zrobić jakieś dwa badania (nie pamiętam nazwy) żeby wykluczyć cholestaze ciążowa bo zalilam się na swędzenie brzucha ud i piersi ale uznałam to za objaw zbliżających się rozstępów, ale dla pewności mam zrobić te badania.
Opowiadałam jej o pobycie w szpitalu to się śmiała że co lekarz to diagnoza i tak jest zawsze .
Luteine zmniejszamy do 2x50 zamiast 2x100 i jak wszystko będzie ok to odstawiamy za 3tyg.

Em ka jak sytuacja u Ciebie ?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Kejti jesli sie obawiasz czegoś to leć na IP w poniedziałek - a palisz ?

U mnie decyzje zapadną pewnie dopiero jak beda wyniki bo to ten wymaz to chyba to gbs czyli poniedziałek wtorek ale skoro skierował mnie tu ordynator to pewnie zdrowia krążek on z tych co woli dmuchać na zimne - co mnie akurat cieszy - w zeszłej ciazy jak sie skarżyłam na takie bóle - parcie na krocze - to tez mnie kładł od razu .
Ja tez mam cos z łożyskiem pod katem prawo czy lewostronnie gdzieś tam ale powiedzieli ze jeszcze jest czas , czasem sa wędrujące łożyska ... Wiec na razie sie nie stresujmy choc ja tez wolałbym SN niz Cc ale jak bedzie potrzeba to nie bedzie wyjścia .

Wydaje mi sie ze wyniki z cukrzycy sa ok , po podaniu glukozy te normy sie zawyżają .

Miła to nie podkładaj zobaczymy jak u Ciebie , u mnie tez widzisz wczoraj na koźle 22 dzis z podłożeniem 35 na innym sprzęcie fakt ale zeby az taka roznica to nie wiem. Btw mam klocki podłożone pod dolne nogi lozka i mam spać głowa w dół ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Keejti, zapisz się do tamtego lekarza, a w międzyczasie czemu nie, wydaje mi się, że m-c w takiej sytuacji to długo, przydałoby się chyba częściej teraz usg robić, żeby mieć wszystko pod kontrolą, może nawet KTG już zacząć?

reklama
Keejti to prywatnie ten Twój lekarz czy na nfz? Bo jak prywatnie to ja nie rozumie czemu tak wybiórczo to usg robi. W rzeszowie narzekają na mojego że bierze miliony monet, ale przynajmniej wysprawdza wszystko od a do z.
Z resztą uważam że nawet na nfz to jest ich zasrany obowiązek wszystko sprawdzić, bo za darmo tam nie siedzą.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry