reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

kurcze no,bieda z tymi szyjkami..Em Ka mam nadz ze u Ciebie wiecej nie poleci.. jestem ciekawa co lekarze zadecyduja..ja poszlam z taka sama polozylam sie a w miedzy czasie spadla do 1,4 ..u mnie nic nie zrobili bo stwierdzili ze ani jedno ani drugie nie zagwarantuje ze donosze ,ze wiecej biedy moze byc bo przy twardnieniu moze porozrywac te szwy a pessar tez moze puścić i jeszcze infekcji dolozyc.wiec lezec i czekac..a co najlepsze dzien po wyjsciu mialam wizyte u innego gina..opowiedzialam mu o tej szyjce ze bylam w szpitalu a on od razu czy szew juz zalozony...zdziwil sie mega jak powiedzialam ze odeslali do domu..i takie buty ..a w srode mam wizyte juz u mojego gina zobacze co on powie
mama4 - hehe to by byla niespodzianka :)
emalka - uwazaj na siebie
pterusinska - ja jak zaszlam w ciaze to mialam 4 torbiele cos okolo 6cm jedna, i kogo bym nie pytala czy one jeszcze sa to machaja reka ze teraz to najmniej wazne..i nie wiem co o tym myslec..

reklama
Emalka no u mnie to kwestia 2 tygodni była .

Iza no wlasnie zastanawiałam sie co u Ciebie jak sytuacja - no z tym ze nje założyli nic to sie dziwie poważnie - mega sie dziwie ze nie założyli nic ... Do mnie dzwoniła wczoraj z rodziny żona lekarza i kazała mowic głośno ze zależy mi na dotrzymaniu ciazy nawet kosztem uszkodzenia szyjki macicy itd - i taka prawda więcej dzieci nie planuje w sensie nie będziemy sie starać a donosić ta ciaze bardzo chce, wiec bede im Głośno to mowic ... A nie orientujecie sie jak to jest jak sie jest w szpitalu to kto moze wypisać mężowi opiekę na dziecko ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em Ka, chyba pediatra? Kciuki trzymam mocno za Twoją szyjkę.

Tu kiedyś ktoś wklejał link do artykułu, że podobno założenie szwu statystycznie nie ma wpływu na dłuższe donoszenie ciąży, więc pewnie dwie szkoły są. U mnie na kwietniówkach była dziewczyna, która w dwudziestym którymś tygodniu poszła do szpitala z mikro szyjką, poniżej 2 cm, leżała kilka tygodni i niby ciągle mieli zakładać i ciągle zmieniali zdanie... Po 30 tyg. ją wypuścili i przenosiła... Obyście i Wy z problemami szyjkowymi wszystkie donosiły :*

Ja miałam wizytę w środę, niby wszystko dobrze, ale w domu zaczęłam się niepokoić z powodu tabeli z wymiarami, bo mam BPD na 28t, HC na 25+1, AC 24+3 i FL 26, to BPD mnie martwi czy nie za duże :( Zaraz obok jest zakres, że to norma od 25+6 do 30+1, więc to 28 to taka średnia, ale i tak na wizycie byłam w 24+6, więc większy ten wymiar. Ktoś tak miał? Może być tak, że dziecko po prostu rośnie skokowo i na następnej wizycie prawdopodobnie gdzieś się to wyrówna, czy się martwić?
Powiedziała, że wszystko jest ok i że mogę spokojnie jechać na urlop...

Miła jak pozwoliła Ci jechać na wakacje to sie niczym nie martw :) takie różnice sa normalne przeciez poza tym robiłaś nifty wiec niedoszukuj sie :) jest wszystko dobrze .

Dzieki za info wlasnie pytałam tez lekarzy tutaj (młodych) to tez nje dają gwarancji ze szew jest lepszy.

Ja wlasnie z kroplówką , po usg - maluszek ma 980gr główka tez 2 tyg do przodu reszta dobrze , szyjka nagle im wyszła 35, ale pewnie dlatego ze podlozulam ręce a na leżance mnie badali.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em Ka, no robiłam, ale wszystkiego przecież ten test nie wykrywa. Na połówkowym nie było takich rozbieżności, więc mam nadzieję, że właśnie skokowo rośnie... Jakoś za 2 tyg. wizyta kolejna, to zobaczymy.
Spory już Twój maluszek :) A nic nie mówili, żebyś wyjęła ręce i nie chcieli powtórzyć?

No wlasnie z przyzwyczajenia wsadziłam najpierw mówiliby nje a potem by zostawić ... No i mieli problemów znaleźć ja w ogóle na usg ... Wiec cieszyli sie ze cokolwiek maja ...

Iza następnym razem chce pamietać by nje wkładać no leżąc podkładając to logiczne ze sie moze wydłużyć bo robisz kat w druga stronę a jednak jak stoisz to masz ucina pionowo...

Miła bedzie dobrze zobaczysz !

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja ręce na usg trzymam po prostu wzdłuż.

Na poprzedniej wizycie mój gin jakoś wybitnie nie kazał mi sie kłaść za to teraz to już spanikował i mam leżeć. Pewnie jakbym sama nie zareagowała to bym już też miała szyjke bliżej 2cm.
No, ale moja poprzednia ciąża też szyjkowa i przenoszona więc wiem, że leżenie daje dużo.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam wyniki badań prawie wszystkie są dobre oprócz moczu .
Zaraz wyślę zdjęcie i może znajdzie się ktoś kto się trochę zna.
Do lekarza mam dopiero w środę

reklama
Do góry