reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Emalka to może być jak u mnie. Plamienie z nadzerki bo na usg nic nie było, nafaszerowali mnie luteina i cY coś tam, dawali nospe mimo że Też nic nie bolalo i tyle.
Oby tak było i z dzidzia wsZystko super :*
Uważaj na siebie :*

Pterusinska super że malutka ładnie rośnie :) który tydzień ?

Już po i w drodze do domu ☺ po 4h oczekiwania trafiłam na przemilą Panią doktor która mnie wysłuchała a nie wysmiala ☺ a zamieniła się z lekarzem którego dziewczyny czekające na ktg się baly ☺

Szyjka w porządku zamknięta i długa 36mm. Macica miękka. Ale łożysko nisko tylko 9mm od ujścia szyjki. Ciekawe że dopiero teraz o tym się dowiedziałam. W poprzednich usg było tylko że prawidłowo na ścianie tylnej. Tylko dotknęła głowicą brzucha i od razu ooo dziewczyna także chyba jednak dziewczynka będzie ☺

Powiedziała ze to albo nadzerka albo to w lozysku mogło pęknąć jakieś naczynko i pocieklo. Od rana nic już się nie dzieje.
Kazała brać nospe.

A i dzieć nadal w poprzek ułożony.

Emalka- świetnie, że to nic poważnego. Mówiła Ci lekarka,ze masz jakoś specjalnie na siebie uważać w związku t nisko położonym łożyskiem?
U mnie na ostatniej wizycie lekarz prawie zaraz po przyłożeniu głowicy mówi," U Pani będzie córka ,tak? Ja się chyba zrobiłam zielona i myślałam , że padnę bo ubranek dla chłopca już nakupowałam. Mówię do niego, że miał być chłopczyk - zarówno on , jak i lekarka na połówkowym to potwierdzali. Popatrzył, pooglądał dokładniej, i dopiero stwierdził, że faktycznie jest siusiaczek.

Emalka uf dobrze ze Was tylko postraszyli i ze wszystko dobrze :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

powiedziała by nie dźwigać, nie podnosić nic na prostych nogach i raczej ogólnie sie oszczędzać.
Za dwa tygodnie mam kontrolę. powiedziała by zwrócić uwagę na kolejnym usg czy łożysko się podnosi.

Emalka najwazniejsze ze do domu puscili to znaczy ze wzzystko ok. Dziewczyny a czyms grozi takie niskie łożysko?

Mam wyniki cukier na czczo 83
Po 2 h 133
Chyba nie jest źle
Crp oczywiście 15,9 dobrze ze spadło z tych 38,5 no ale wciąż za wysokie

No i ja po wizycie , do tej pory mowil szyjka zamknięta długa teraz 22mm... Jutro mam sie zgłosić do szpitala ... :/ słabo bo syna rodziłam jak miała 20 mm nie zgładzila sie w ogole ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
emka- Będą Cię zostawiać w szpitalu, czy tylko na konsultację idziesz? Nie wiem co Ci mam napisać , nie znam się na skróconych szyjkach, ale kilka dziewczyn też ma skróconą od dłuższego czasu , może one coś doradzą...

Do góry