reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Linka, czekałam na info od Ciebie. Mam nadzieję, że maluszkowi brzuszek jednak podrośnie. Czytałam dzisiaj, że niska masa dziecka może być spowodowana zbyt mało kaloryczną dietą mamy. Liczyłaś kiedyś ile kalorii zjadasz? Co mówił lekarz o Twojej wadze? To łożysko oceniał na podstawie obrazu USG, czy tylko to jego przypuszczenia? Trzymam kciuki za Was bardzo mocno

Katerineczka- jeśli to tak wygląda, to faktycznie niewesoło. Ja przez jakiś czas miałam właśnie tachykardię ale jakoś minęło i nie dawało kompletnie żadnych objawów , może poza uczuciem kołatania. Miałam robiony holter ciśnieniowy i wtedy właśnie okazało się, że puls mam za szybki. Lekarz nawet żadnych tabsów mi wtedy nie przepisał . Potem to minęło.
Mam nadzieję, że Twojego maluszka ominie ta przypadłość

Ostatnia edycja:
reklama
Linka-a u Ciebie ktory tydzien dokladnie jest?
Dziewczyny jest jeszcze cos takiego jak hipotrofia (tez dzieci sa malutkie)ale nie wiem czy to ma zwiazek z niewydolnoscia lozyska. Kolezanki cora miala wlasnie hipotrofie,ktora zaczela sie ok.20tc.
Linka-trzymam kciuki za Was :-*

Linka, szkoda, że nie powiedział ile mały waży, ale jak pomiary ok, to chyba powinno być w porządku. Trzymam kciuki.

Mama czwórki nie liczyłam ale ogólnie jem dużo , z tym ze ja też po sobie nie widzę ze tyle ... brzuch tez mam chociaż faktycznie jak się położę to mam tylko malutka kulkę u dołu , łożysko oglądał dokładnie i stwierdził że na pierwszy zut oka ok i zaczął o tym gbs mówić czy pobralismy wczoraj itd ... no i z wyliczen termin porodu ten sam co w Krk tylko przy brzuszku malucha ze jest 4 tygodnie do tylu a reszta ok idealnie , może poprostu będzie duży i szczupły ;) zadzwonię jutro tam do Krk i porozmawiam normalnie co o tym sądzą ...
princeseczka ja juz zaczęłam dziś 28 tydzień

Linka czekałam na info od Ciebie dziś po tym usg. Dobrze że możesz to skonsultować z tymi lekarzami którym ufasz.

Właśnie dostałam moje dzisiejsze wyniki,wszystko prawie idealnie tylko hemoglobiny odrobinę za mało,ale więcej niż ostatnio. No i po miesiącu eutyroxu tsh z 3.2 spadło do 1.5 [emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Princesseczka kiedyś kupowałam w aptece za ponad 20 zł 500ml, ale wyczaiłam u nas w markecie Frac na zdrowej półce za ok.8zl 200 ml więc porównywalnie, ale on jest dobry do wypicia tylko 7 dni od otwarcia i ten apteki też, dlatego wole ten, bo tego z apteki nigdy całego nie wypije w te 7 dni.
Widziałam też na lodówkach z surówkami sokami w piotrze i pawle. Moja koleżanka w Pile też znalazła, ale we Wrocławiu np.nie.
O tak wygląda buteleczka.
1469548537402.jpg

Załączniki

• 1469548537402.jpg
    1469548537402.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 218
Joasia
Ja mam sok który po otwarciu można zluzyc do 3 tygodni oczywiście sok z apteki

Dziewczyny moja tarczyca to 2.6 i lekarz mówi ze to jest ok.

Ja po wizycie. Szyjka sie skróciła znowu. Z 3,19 na 2,90. Koniec z posiadywaniem od czasu do czasu. Mam bezwzględnie leżeć i brać magnez 3 razy po 2 tabletki. Mam super fotki. Wkleje Wam jak sie ogarne w domu.
Pytałam czym różni sie miękka czyjka od twardej. Powiedział że miekka jest po prostu bardziej podatna na skracanie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linka, umknęło mi, że brzuszek małego jest malutki, mam nadzieję, że przyjmą Cię w Krakowie i uspokoją.

Asia, to odpoczywaj. Biorę taką samą dawkę mg, ale na twardnienia brzucha.

Do góry