reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Katerineczka-super ze wszystko dobrze :-) pierwsze dzieciatko tez rodzilas cc przy swojej tachykardii? Czy wtedy jej jeszcze nie mialas?
Mi moja kardiolog kazala przyjsc w 9 miesiacu ciazy (wtedy ma zapasc decyzja czy cc czy sn) i tak mysle ze niedlugo zapisze sie do niej aby pojsc we wrzesniu. Nie chce czekac do ostatniej chwili, bo w koncu pojde rodzic duze dzieciatko bez powtornego badania mojego serca (moj gin chyba tez zapomnial o mojej wadzie ;-)).

reklama
Linka-słusznie , że się nie denerwujesz bo to trochę takie wróżenie z fusów. Ocenianie wielkości dziecka na podstawie macania brzucha. Jakieś średniowieczne metody. Rozumiem, że można określić w ten sposób wielkość macicy ale żeby tak wielkość dziecka ktoś oceniał... Mi przed porodem syna położna wymacał brzuch i stwierdziła , że spokojnie urodzę bo dziecko jest mniejsze niż wskazuje USG, syn ważył ponad 4kg, więc metoda macanek jak dla mnie jest mocno wątpliwa. Jeśli chodzi o to, że nie tyjesz, to w ciąży też nie przybieram, bo zdrowo się odżywiam i bardzo się pilnuję. Tyle, że u kobiet okrągłych mały przyrost wagi nie jest jakimś problemem. Nie wiem jak jest w przypadku szczupłych osób. Podobno dokąd dziecko prawidłowo przybiera to przyrost wagi matki nie jest jakoś bardzo istotny.

Katerineczka- skoro Ty żyjesz normalnie i nie stwarza Ci to problemów w życiu codziennym to i dziecku nie będzie to pewnie jakoś bardzo przeszkadzało.

Linka dobrze ze nje panikujesz bo lekarz ro jakis chyba z poprzedniej epoki co by powiedział o karoszurku z galerii? Albo o mnie jak mam dopiero 1kg na plusie bo najpierw traciłam to co dziecko tez traciło - no sorry ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Linka dobrze że się nie zamartwiasz bo faktycznie mają jakieś dziwne sposoby sprzed epoki. Nie wszystkie dzieci muszą ważyć prawie 4 kg.
Trzymam kciuki za wizyty :)

Priinceseczka mi ginka kazała iść juz teraz po to skierowanie na cc, poszłam, dostałam i mam z głowy akurat to. Tak, w pierwszej ciąży tez to miałam i dlatego też była cesarka, teraz słyszałam że tachykardia matki nie jest wskazaniem do cc, tylko powazne wady serca, więc nie wiem jak to bedxie. Czytałam nawet ze nie respektuja takich dokumentów od specjalistów. Tylko ze ja akurat jakoś słabo widzę rodzenie po cc naturalnie, gdyby to był pierwszy poród to jeszcze jeszcze, ale w takim układzie to już nie czuje się pewnie, szczególnie ze nawet głębokiego oddechu wziąć nie mogę. Sama jestem ciekawa co postanawią. Mama czworki mi te napady tachykardii takie wzmocnione to mam tylko w ciazach, na co dzień nie byłabym wstanie funkcjonować w ten sposób. Nie mogę chodzić po schodach bo np brakuje mi oddechu, bez powodu np leżąc dostaje silnych duszności, kluc, połączonych z paniką jakbym miała zaraz przestać oddychać. Bardxo bym nie chciała żeby moje dziecko to miało tak na codzień.

Katerineczka a długo Ci od cc minęło? Teraz po cc możesz decydować jak chcesz rodzic nie mogą Ci odmówić cc. A Ty jeszcze masz dodatkowe wskazanie

Linka ciekawe co by Twój lekarz powiedział jakby zobaczył mnie. W ciąży z Zu na tym etapie byłam z wagą na minusie. Teraz pewnie ledwo co na zero.
Zuza ważyła 3450g.

Po 4 dniach picia soku z żurawiny poszłam dziś powtórzyć. Po badaniu ogólnym widzę juz poprawe, bo brak leukocytów. Czekam jeszcze na mikroskopowe.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Macie rację, ze to macanie brzucha to średniowieczne metody, słyszałam, że tak sprawdzano u naszych mam, a teraz to pierwszy raz z czymś takim się spotykam...

Katerineczka, powinni honorować, skoro Twój ginekolog sam Cie wysłał po skierowanie, a on nie pracuje w szpitalu, gdzie będziesz rodzić? No i tak jak Keejti pisze, po cc można samemu decydować.

Priinceseczka, też poszłabym wcześniej, nikomu nie życzę przedwczesnego porodu, ale nigdy nie wiadomo...

reklama
No ja juz po nie mówił mi ile dziecko waży jedynie ze jest obwód brzuszka mniejszy niż powinien i za dwa tygodnie koniecznie na kontrolne usg jak się okaże że nie rośnie brzusio to do szpitala bo podejrzewa niewydolność łożyska ... serduszko , obwód główki ok wody płodówe tez w normie

Do góry