reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Linka, to kciuki za jutro.
Ja mam tego paciorkowca, ale nie wpływał jak dotąd na wagę i lekarze nic mi nie mówili, tylko że ma to znaczenie przy porodzie, bo konieczny jest antybiotyk.

Keejti, ja właśnie dzwoniłam do endokrynolog, bo TSH mam 1,7 i kazała mi zwiększyć dawkę leku, choć na wyniku norma jest do 2,35, ale z tego co wiem, lekarze nie chcą dopuszczać do 2 w ciąży.
Nie masz endokrynologa w pakiecie, żeby sprawdzić dla pewności?

Katerineczka, jak tam u Ciebie?

Joasia chyba chodziło o to żeby był wynik wrazie jakby się potwierdziło ze mały stoi w miejscu i musieli
Interweniować wcześniej z porodem i doborem antybiotyku ... ja i tak wiem ze mały ma się dobrze czuje to zresztą w Krk mówili mi ciągle ze jest mniejszy ale w normie i siedzi schowany wiec jestem o to spokojna ...
niech jest mniejszy zresztą bo ciągle dzieci rodziłam ok 4 kg

Z tsh to różne szkoły ja byłam u dwóch Endo w jednej przychodni i obie panie miały różne skale. Wg jednej do 3 jest norma w drugim trym ą wg drugiej powinno być poniżej 2.
Jutro zobaczę jak moje tsh.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hm dzięki za odpowiedzi lekko ponad dwa to chyba nie ma co panikowac, właśnie sprawdziłam że mam w pakiecie przyjmuje w poniedziałki swojego lekarza mam w piątek więc jak uzna że trzeba to pójdę za tydzień.

Linka dla mnie dalej dziwna praktyka to że nie przybralas to o niczym nie świadczy

U bratowej mojego meza bylo tak ze mala nie przybierala(ona zreszta tez malo co i brzuszek malusi)bo lozysko bylo niewydolne i nie odzywialo malej tak jak powinno. Porod byl wczesniej wywolywany aby mala dozywic na swiecie. No ale to i tak bylo duzo pozniej bo w 37 tygodniu. Mala wazyla 2800 jak sie urodzila a na usg panikowali ze 2400 wazy...

Mam koleżankę której mówili że jej mała będzie miała 1900bo za mało przybiera, urodziła się 2240.
A wg mnie tycie też nie ma nic wspólnego z wagą dziecka. Znam kilka osób które przytyly doslownie 4-5kg a dzieci się rodzily 3kg.

O której Linka masz usg ?

Kejti wg mojej do 2.5jest norma.

Zapomniałam że muszę jutro iść na glukozę jutro bądź w środę najpóźniej :/

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Dziewcxyny ja dziś po wizycie u kardiologa, ja mam tachykardie zatokowa czyli bez zmian, i skierowanie na cc od niej, pocieszyla mnie ze skoro serce dziecka jest zbudowane prawidłowo to jeśli nawet wyjdą jakieś wady serduszka to nie będą to duże wady. Mamy z Małym to samo. Dziekuję Milia za pamięć.

Linka tez pierwsze słyszę żeby wielkość brzucha była wyznacznikiem wielkości płodu. Ja mam duży brzuch a dziecko jest małe.

reklama
Katerineczka wiem o tym ;) dlatego zero stresu u nas lekarze są jacy są i nie ufam żadnemu dawno temu pisała ze siostra która nosiła chore dziecko z wieloma wadami chodziła na usg co tydzień do szpitala i żaden lekarz nic nie widział a jak kartę z Krk pokazywała to za głowy się łapali ... ja nie widzę abym miała malutki brzuszek :) zdrowo jem serki i jogurty naturalne , ciemne bułeczki z ziarnami i duże ilości owoców ...
zobaczymy co po usg mi powie :)

Do góry