reklama
Diabliczka. A dlaczego masz zakaz spania na wznak? To moja ulubiona pozycja
Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom
mama-czwórki
Fanka BB :)
Mój synek jest główką w dół, ale u nas to kompletnie bez znaczenia ze względu na pewne cc.
Milia- ja przejrzałam kilka tabel i wszędzie było napisane , że 700 gramów to prawidłowa waga w 25 tyg.
Nie ma się czym przejmować, bo dzieci rodzą się różne jedne większe- drugie mniejsze i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Mój syn ważył 4280 i miał 62cm jak się urodził (42tydz) , a córki już wszystkie mniejsze od 3270-3550. Obydwoje z mężem ważyliśmy ok. 4 kg podczas narodzin także synek może być większy i nie przejmuję się tym zbytnio Poza tym ten aparacik USG u gina swoje lata już ma więc nie wiem , czy jest taki dokładny jak być powinien.
Milia- ja przejrzałam kilka tabel i wszędzie było napisane , że 700 gramów to prawidłowa waga w 25 tyg.
Nie ma się czym przejmować, bo dzieci rodzą się różne jedne większe- drugie mniejsze i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Mój syn ważył 4280 i miał 62cm jak się urodził (42tydz) , a córki już wszystkie mniejsze od 3270-3550. Obydwoje z mężem ważyliśmy ok. 4 kg podczas narodzin także synek może być większy i nie przejmuję się tym zbytnio Poza tym ten aparacik USG u gina swoje lata już ma więc nie wiem , czy jest taki dokładny jak być powinien.
Joasia_1986
Dziewczyny na we wtorek się dokładnie o szyjke wypytam i te wszystkie terminy z nią związane.
Mamo-czworki ja pije ten sok z żurawiny i powtórzę badanie w poniedziałek albo wtorek żeby mieć na wizytę, żeby mi nie przygwoździł jakiś leków, choć on raczej z tym jest oszczędny.
Fajnie, że dzieci coraz większe.
Ja dziś w sklepie widziałam maleńkiego noworodzia. I tak jak mówiłam, że fajnie byłoby urodzić troszkę przed terminem, to dziś zmieniłam zdanie. Zuza prawie dwa tygodnie po terminie i już była fajnym bobaskiem, a z taką maliznotą jak dziś widziałam to bym nie wiedziała co robić.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mamo-czworki ja pije ten sok z żurawiny i powtórzę badanie w poniedziałek albo wtorek żeby mieć na wizytę, żeby mi nie przygwoździł jakiś leków, choć on raczej z tym jest oszczędny.
Fajnie, że dzieci coraz większe.
Ja dziś w sklepie widziałam maleńkiego noworodzia. I tak jak mówiłam, że fajnie byłoby urodzić troszkę przed terminem, to dziś zmieniłam zdanie. Zuza prawie dwa tygodnie po terminie i już była fajnym bobaskiem, a z taką maliznotą jak dziś widziałam to bym nie wiedziała co robić.
diabliczka00
Ziemniaczku ja jak będę pić to tylko naturalną z liści kupiona w zielarskim. Pije się bodajże 2 tyg i odstawia itd. Daje rewelacyjne wyniki. Ja nie mam anemii jeszcze ,wyniki w normie ale powoli spadają. Troszkę dziwne bo odzywiam się moim zdaniem dobrze no ale mały ciągnie ...
Mamcia super waga a infekcji współczuję :/
Milia ojjj po tym pecherzu dają czadu ojjj dają
Firana nie ja a powiedział ogólnie żeby już nie spać tak . Nie pytałam bo wiem z pierwszej. Ja różnie śpię. ..nawet na brzuchu tylko bardziej boczkiem
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Mamcia super waga a infekcji współczuję :/
Milia ojjj po tym pecherzu dają czadu ojjj dają
Firana nie ja a powiedział ogólnie żeby już nie spać tak . Nie pytałam bo wiem z pierwszej. Ja różnie śpię. ..nawet na brzuchu tylko bardziej boczkiem
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
mama-czwórki
Joasia- gin przepisał mi tabletki właśnie na bazie żurawiny i pietruszki, także żadnej chemii. Jeden antybiotyk mi wystarczy
Basienkaaa87
Dziewczyny... a myślicie że to możliwe w XXI wieku, w dobie USG 3d,4d.... by pomylić płeć dziecka? Wczoraj brak mojego męża wspomniał mi że do ostatniego momentu mówili chłopak- w ostatnim usg nagle dziewczynka...
Czemu ciagle mam wrażenie że siedzi u mnie córka?????!!!!!!!!!!!!
Czemu ciagle mam wrażenie że siedzi u mnie córka?????!!!!!!!!!!!!
Priinceseczka
Basienka- mozliwe :-) tzn.ja slyszalam o kilku takich przypadkach:-) u mnie w 16 tygodniu byl chlopak, w 19 tez a w 20 i 5 dni lekarz powiedzial ze on widzi dziewczynke. Ja w szoku, gin zapytal czy mial byc chlopak. Powiedzialam ze tak i za chwile bylo juz widac sisiorka :-)
D
Deleted member 158337
Gość
Basienka nie strasz bo ja już mam kupione wszystko różowe hahahahahaha ale myślę że dwóch niezależnych lekarzy die raczej nie pomyliło
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka
reklama
Joasia_1986
Ja też słyszałam o takich przypadkach. Synek koleżanki prawie do samego końca miał być dziewczynką.