reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Diabliczka
Można pić pokrzywe. Ostatnio byłam na wizycie i zapytałam lekarza tak dla pewności. Nie ma przeciwskazan. Ja piłam pokrzywe w 1 ciąży i teraz tez i wszystko jest ok . Piję herbatę z pokrzywy jedna dziennie ale można kupić sobie sok z pokrzywy w aptece. Ja nigdy nie miałam anemii nie wiem czy to dzięki pokrzywy ale wiem ze jest dobra i nie zaszkodzi.
Tylko nie za dużo bo to zioło.
Ja też zaczęłam teraz tyć więcej mimo że mało jem. Lekarz mówił żebym za dużo nie przytyla a ważę 60 kg

reklama
Dzięki Aob :)
Katerineczka, mam nadzieję, że to właśnie fizjologiczne, nie martw się na zapas, choć wiem, ze łatwo powiedzieć...
U mnie też tylko fhr, a dokładnie serce na połówkowym było badane.
Pokrzywę piłam w poprzedniej ciąży, bo ponoć moczopędna i polecana na gromadzenie się wody. Ale chyba mi nie pomagała.
Też już sporo przytyłam, od początku 6 kg, ale mam trochę nadbagażu, więc liczyłam na mniej :(
Milagros, cyclonamine na krwawienia może?
Gratuluję wszystkich wizyt i szyjki bez zmian u Ziemniaczka, tylko nie szalej za bardzo po tych sklepach :)

Milia dokładnie tak, te tabletki dostawalam 3razy na dobę. Mieli mi dAwać magnez nospe i luteine, i byłam pewna ze te białe tabletki to właśnie magnez A na wypisie zobaczyłam ta nazwe

Wszystkim gratuluję udanych wizyt.

Katerineczka- podobno większość- ok. 90% tyż zaburzeń rytmu serca po prostu ustaje po porodzie, także spróbuj być spokojna. Grunt, że serduszko nie ma żadnych widocznych wad.

Wizytowałam dzisiaj. Z maluchem wszystko ok. Waga ok.700 gr w 22 i 4 czyli chyba ok. Niestety podobnie jak u Joasi przyplątała się jakaś infekcja pęcherza. Dostałam tabsy na to i mam skontrolować mocz za parę dni.Gin badał mnie też na fotelu i stwierdził, że szyjka jest tylko lekko zamknięta, ale, żeby się nie przejmować bo u wieloródek może tak być. Nie bardzo rozumiem co te magiczne słowa " lekko zamknięta" oznaczają. Nie wiem, czy oznacza to lekkie rozwarcie, czy ki diabeł...

Mama czwórki spory maluszek [emoji6] ale na pewno w normie się mieści [emoji2]a co do lekko zamkniętej szyjki też nie mam pojęcia... myslalam zawsze że albo jest zamknięta albo nie...

Mama czworki dzięki i za pocieszenie, może rzeczywiście nie bedxie tak źle. Chcę z tym badaniem pójść jeszcze go innego gina żeby zrobił i porównał z tym, dobrże ze mam też zapis badania na płytce.

Ale spory Maluszek, wow o połowę większy od mojego w tym czasie

Mój ciągle na 10 centylu i to licząc ten tydzień mniej. Ech, starszy syn był zawsze na 90

Mamo czwórki, cieszę się, że z maluszkiem ok :) No dziwnie Ci lekarz o tej szyjce powiedział...

Moja waży podobnie, 680g. Szyjka podobno długa, ale nie wiem, ile ma, zamknięta.
Lekarka się śmiała, że strasznie mnie kopie, bo szalała na usg... Głowa w okolicach pępka, a stópki dokładnie na pęcherzu, co czułam wczoraj w nocy dość boleśnie ;)

Milagros, tak pomyślałam, bo brałam to w ciąży z Małgosią.

reklama
Milia duza dziewczynka :)

moja ostatnio tez walila w pecherz, a teraz albo w pecherz albo kolo pepka, a wczoraj sie tak wypchnela kolo pecherza ze brzuch jak kamien... dopiero jak sie ruszyla to poczulam ulge.

Do góry