reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia ja posiadam czasem suszona bo też ciągle mam jakieś bakterie ale nieliczne więc Luz [emoji2] dobrze że hb w normie [emoji6]

Katerineczka tule[emoji10]

Keejti naprawdę cudna [emoji2]

reklama
Ok dziękuję joasiu pytam bo nigdy tego nie miałam. A ostatnio trochę boli mnie pęcherz przy siusianiu ale nie zawsze. Wczoraj mówiłam lekarzowi a on ze może dziecko uciska bo wyniki moczu są dobre. Myślałam może ze trzeba posiew zrobić żeby top wykluczyć . Jeszcze raz dzięki

Mamusia to super że wizyta udana :)
Katarineczko jak na razie właśnie nie panikuj...bynajmniej spróbuj . Wiem że łatwo mówić
Ziemniaczek juuupi :) super się trzyma szyjka i oby tak dalej
Joasia a widzisz. Jedno lepiej a drugiej gorzej
Kejti ♡♡

To i ja się melduję ...
Wyniki troszkę obniżone ale jeszcze w normie. Pytałam o ten skurcz nogi i to raczej nie od dziecka, ale potem na fotelu jeszcze raz zapytał... Przepisał mi zwiększony kwas i magnez. Żelazo mi spadło ale ustaliliśmy że na razie sama podbije swoimi sposobami zywieniowymi. Także teraz będą na czasie zakwasy z buraków :) muszę się dowiedzieć czy pokrzywe można pić w ciąży
Najgorszy cios poszedł jak stanelam na wagę...
Przez 4 miesiące miałam tylko 2 kg a teraz przez mc aż 5 :O
Ja wiem że będzie szło tylko tak nagle wzrosło. Czułam bo ostatnio wszystko mam opiete:/
Infekcji w moczu nie mam także luzik. Dzisiaj bez usg tylko na szybko sprawdzenie serduszka a tam na cały ekran siurkas[emoji14]także jak malowany :)
Cieszył się że nie mam zylakow i problemow z popuchnietymi nogami ani dretwieniem rąk tym bardziej przy nagłym wzroście wagi. Kazał nie nosić ciężarów i uważać oraz nie spać na wznak OoO. Te kłucia na dole to tylko mu wspomniałam bo wiem że to normalne...przy drugiej już człowiek więcej wie
Nast wizyta za 3 tyg (nie wiem czemu) A od 32 tyg co 2 tyg będą

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emka tez o tym myślę poczekam tylko do wizyty do mojej gin i z nią ustale gdzie pójść na to echo.

Dziewczyny a tak w ogóle to jak sprawdzają u was serca maluszków. Czy lekarz włącza wam te przepływy i widać jak serce pompuje krew? I czy robi wam taki jakby wykres zapis bicia serduszka i analizuje? Bo u mnie właśnie tak było ale nie znam się co w sumie robił, i co sprawdzał...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Diabliczka waga się nie stresuj [emoji6] ważne że "siusiak" zdrowy [emoji2]

Katerineczka mi to tylko na polowkowym sprawdzali przepływy i jakieś tam na prenatalnym w tym chyba też serduszka a tak to tylko sprawdza jak bije i z tego wykresy tylko fhr zapisuje.. tak analizowali też na tych ważniejszych badaniach...

Milia powodzenia na wizycie :-)

Ostatnia edycja:
A u mnie przeplywy sprawdza co wizyta, ten zapis akcji serca tez podglada i chwile sie przyglada. Pepowine tez podglada na przeplywach.
Ostatnio pokazal mi aorte :-)

Katerineczka- ja tez mialam w tym miesiacu skok wagi. Myslalam ze lekarz mnie "opierniczy" ale nic nie powiedzial.

Katerineczka u mnie tak i tak, ale mój gin jest jednym z trzech w Rzeszowie, którzy mają tam jakieś certyfikaty do wykrywania wad serca, więc on przy okazji sprawdza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie przeplywy i te wykresy tylko na tych dodatkowych, moja tylko fhr sprawdza.

Diabliczka ja też miałam skok wagi ostatnio. Najpierw przytylam 3kg. Później 0.8kg później 0.5kg A przez ostatnie 5tyg coś koło 4 :O ale też nic nie mówiła bo wcześniej mówiła że za mało przybieram

Do góry