reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Joasia ja posiadam czasem suszona bo też ciągle mam jakieś bakterie ale nieliczne więc Luz [emoji2] dobrze że hb w normie [emoji6]

Katerineczka tule[emoji10]

Keejti naprawdę cudna [emoji2]

reklama
Ok dziękuję joasiu pytam bo nigdy tego nie miałam. A ostatnio trochę boli mnie pęcherz przy siusianiu ale nie zawsze. Wczoraj mówiłam lekarzowi a on ze może dziecko uciska bo wyniki moczu są dobre. Myślałam może ze trzeba posiew zrobić żeby top wykluczyć . Jeszcze raz dzięki

Mamusia to super że wizyta udana :)
Katarineczko jak na razie właśnie nie panikuj...bynajmniej spróbuj . Wiem że łatwo mówić
Ziemniaczek juuupi :) super się trzyma szyjka i oby tak dalej
Joasia a widzisz. Jedno lepiej a drugiej gorzej
Kejti ♡♡

To i ja się melduję ...
Wyniki troszkę obniżone ale jeszcze w normie. Pytałam o ten skurcz nogi i to raczej nie od dziecka, ale potem na fotelu jeszcze raz zapytał... Przepisał mi zwiększony kwas i magnez. Żelazo mi spadło ale ustaliliśmy że na razie sama podbije swoimi sposobami zywieniowymi. Także teraz będą na czasie zakwasy z buraków :) muszę się dowiedzieć czy pokrzywe można pić w ciąży
Najgorszy cios poszedł jak stanelam na wagę...
Przez 4 miesiące miałam tylko 2 kg a teraz przez mc aż 5 :O
Ja wiem że będzie szło tylko tak nagle wzrosło. Czułam bo ostatnio wszystko mam opiete:/
Infekcji w moczu nie mam także luzik. Dzisiaj bez usg tylko na szybko sprawdzenie serduszka a tam na cały ekran siurkas[emoji14]także jak malowany :)
Cieszył się że nie mam zylakow i problemow z popuchnietymi nogami ani dretwieniem rąk tym bardziej przy nagłym wzroście wagi. Kazał nie nosić ciężarów i uważać oraz nie spać na wznak OoO. Te kłucia na dole to tylko mu wspomniałam bo wiem że to normalne...przy drugiej już człowiek więcej wie
Nast wizyta za 3 tyg (nie wiem czemu) A od 32 tyg co 2 tyg będą

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emka tez o tym myślę poczekam tylko do wizyty do mojej gin i z nią ustale gdzie pójść na to echo.

Dziewczyny a tak w ogóle to jak sprawdzają u was serca maluszków. Czy lekarz włącza wam te przepływy i widać jak serce pompuje krew? I czy robi wam taki jakby wykres zapis bicia serduszka i analizuje? Bo u mnie właśnie tak było ale nie znam się co w sumie robił, i co sprawdzał...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Diabliczka waga się nie stresuj [emoji6] ważne że "siusiak" zdrowy [emoji2]

Katerineczka mi to tylko na polowkowym sprawdzali przepływy i jakieś tam na prenatalnym w tym chyba też serduszka a tak to tylko sprawdza jak bije i z tego wykresy tylko fhr zapisuje.. tak analizowali też na tych ważniejszych badaniach...

Milia powodzenia na wizycie :-)

Ostatnia edycja:
A u mnie przeplywy sprawdza co wizyta, ten zapis akcji serca tez podglada i chwile sie przyglada. Pepowine tez podglada na przeplywach.
Ostatnio pokazal mi aorte :-)

Katerineczka- ja tez mialam w tym miesiacu skok wagi. Myslalam ze lekarz mnie "opierniczy" ale nic nie powiedzial.

Katerineczka u mnie tak i tak, ale mój gin jest jednym z trzech w Rzeszowie, którzy mają tam jakieś certyfikaty do wykrywania wad serca, więc on przy okazji sprawdza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie przeplywy i te wykresy tylko na tych dodatkowych, moja tylko fhr sprawdza.

Diabliczka ja też miałam skok wagi ostatnio. Najpierw przytylam 3kg. Później 0.8kg później 0.5kg A przez ostatnie 5tyg coś koło 4 :O ale też nic nie mówiła bo wcześniej mówiła że za mało przybieram

Do góry