reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Iza i powiem Ci, że może niepotrzebne te nerwy, bo szyjke zmierzyć to też trzeba umieć. W szpitalu mnie nastraszyli i wyszła na usg taka jakby o 1cm skróciła się w tydzień, a u mojego gina wyszła dłuższa, bo w szpitalu na pewno źle zmierzyli. Podczas pomiaru w ogóle nie powinnaś czuć tej głowicy. Jakby jej w środku wcale nie było. Mój gin mi to tłumaczył i pokazywał jak może podczas pomiaru być "sztucznie skrócona". On ma zagraniczny certyfikat z mierzenia szyjki przez usg i akurat w tej kwestii jemu ufam.
Powiedział mi też, to co po wizycie pisałam, że jeśli w okolicy 28 tygodnia szyjka ma powyżej 1,5cm to ciąża nie powinna skończyć sie przedwczesnym porodem. Oblicza to jakiś specjalny program.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję wam za rady i pocieszenie ale czuję się fatalnie :( pójdę za tydz robię w szpitalu powiem żeby zobaczyli mam nasz że coś z tym zrobią ..ech

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wszystko ok. Świetna lekarka sprawdzała baaardzo długo, dosłownie wszystko, łącznie z oczkami pod kątem zapalenia siatkówki,mózg po kątem zwapnień. Żadnych anomalii , które mogłyby świadczyć o toxo u dziecka nie ma. Powiedziała mi, że na tym etapie już byłoby coś widać w przypadku poważnych wad związanych z toksoplazmozą. Kamień z serca. I na 100% chłopczyk, widziałam sisioreczka i jąderka.Robiła mi USG 3D mimo, że na NFZ, ale maluch skutecznie cały czas się zasłaniał. Taką fotę udało się tylko zrobić. Mina trochę kwaśna, ale dobre i to;-) ;)

Mama 4 super, gratuluje chłopczyka i najwazniejsze ze toxo nie namieszała i malutki ma sie dobrze.

Twoich zdjec niestety nie widzę w aplikacji mobilnej. Jakiś dziwny znacznik HTML ten [galery], którego używasz. Foto powinno sie wstawiać przez [ img].

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app[/img]

Mamcia o jejku aż mi łzy poleciały ♡♡♡♡ fantastyczna wiadomość ♡♡♡♡ bardzo się cieszę i teraz już bez zamartwiania a zdj jeszcze raz wrzuć bo nie odczytuje
Gratki chlopaczka

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z ta glukoza to tez pierwszy raz slyszalam ze nie musi byc na czczo i tak tez mu powiedzialam, a gin odpowiedzial mi ze pierwszy wynik moze byc podwyzszony i bedzie mial na uwadze ze to po sniadaniu a pozniej tak czy inaczej u zdrowego czlowieka wynik musi byc poprawny niezaleznie ile "cukru" sie zje.. i w sumie jak pomyslalam pozniej to nawet ma to sens bo u zdrowego czlowieka trzustka dawkuje odpowiednia il insuliny i jak bede miala wyzszy cukier to wytworzy jej wiecej jak nie zjem nic to bedzie nizszy i wyprodukuje mniej ale tak zeby byl w normie...
tak czy inaczej wiem ze u mnie nie ma znaczenia czy zjem czy nie to wymioty moga byc, dlatego zeby niepotrzebnie nie badac sie drugi raz to nie bede ryzykowac :-)

co do szyjki to to jest gin na nfz i niestety te wizyty sa takie wiecie.. nigdy nie wazy choc i tak mierzy np udo zeby zobaczyc czy odpowiada na dany tc.. szyjke.mierzy mi gin do ktorego chodze prywatnie i tamtego sie.trzymam.. jakis mies temu mialam 3,1cm wiec mysle ze nienajgorzej a teraz ide do tamtego 13.07 to pomierzy :-)

Koalka ja dostawalam zdj na.samym poczatku a teraz w ogole ani od jednego ani drugiego..

Koalka pewnie taka wstydliwa to dziewczynka :-) gratuluje :-)

Milagros ja rozumiem ze kiedys kazdy sie uczyl i kazdy moze popelnic blad ale wydaje mi sie ze powinni sprawdzic ta praktykantke tak czy inaczej...

Iza kurcze ja nie wiem ale moze faktycznie byla niedokladnie zmierzona a jesli tak jest no to i tak i tak trzeba max lezec i lezec i mam nadzieje ze jeszcze bedziesz prosic zeby juz dzidzia sie ur bo bedzie po terminie.. mocno trzymam kciuki :-*

Mama czworki swietne wiadomosci!! :-* tyle stresu ale najwazniejsze ze synek bedzie zdrowy :-D i fajnie ze trafilas na gin z powolania :-)

Karola, keejti jak u was?

reklama
Iza strasznie współczuje, nie mówię nie denerwuj się bo pewnie, to nie możliwe. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem....kurcze to, że ten lekarz jest przeciwny zakładania szwów i pessera to jedno, ale jeśli to miałby pomóc to może warto spróbować. Trzymaj się ;*

Mama czwórki super, że z Małym wszystko dobrze!

Do góry