reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Iza i powiem Ci, że może niepotrzebne te nerwy, bo szyjke zmierzyć to też trzeba umieć. W szpitalu mnie nastraszyli i wyszła na usg taka jakby o 1cm skróciła się w tydzień, a u mojego gina wyszła dłuższa, bo w szpitalu na pewno źle zmierzyli. Podczas pomiaru w ogóle nie powinnaś czuć tej głowicy. Jakby jej w środku wcale nie było. Mój gin mi to tłumaczył i pokazywał jak może podczas pomiaru być "sztucznie skrócona". On ma zagraniczny certyfikat z mierzenia szyjki przez usg i akurat w tej kwestii jemu ufam.
Powiedział mi też, to co po wizycie pisałam, że jeśli w okolicy 28 tygodnia szyjka ma powyżej 1,5cm to ciąża nie powinna skończyć sie przedwczesnym porodem. Oblicza to jakiś specjalny program.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję wam za rady i pocieszenie ale czuję się fatalnie :( pójdę za tydz robię w szpitalu powiem żeby zobaczyli mam nasz że coś z tym zrobią ..ech

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wszystko ok. Świetna lekarka sprawdzała baaardzo długo, dosłownie wszystko, łącznie z oczkami pod kątem zapalenia siatkówki,mózg po kątem zwapnień. Żadnych anomalii , które mogłyby świadczyć o toxo u dziecka nie ma. Powiedziała mi, że na tym etapie już byłoby coś widać w przypadku poważnych wad związanych z toksoplazmozą. Kamień z serca. I na 100% chłopczyk, widziałam sisioreczka i jąderka.Robiła mi USG 3D mimo, że na NFZ, ale maluch skutecznie cały czas się zasłaniał. Taką fotę udało się tylko zrobić. Mina trochę kwaśna, ale dobre i to;-) ;)

Mama 4 super, gratuluje chłopczyka i najwazniejsze ze toxo nie namieszała i malutki ma sie dobrze.

Twoich zdjec niestety nie widzę w aplikacji mobilnej. Jakiś dziwny znacznik HTML ten [galery], którego używasz. Foto powinno sie wstawiać przez [ img].

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app[/img]

Mamcia o jejku aż mi łzy poleciały ♡♡♡♡ fantastyczna wiadomość ♡♡♡♡ bardzo się cieszę i teraz już bez zamartwiania a zdj jeszcze raz wrzuć bo nie odczytuje
Gratki chlopaczka

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z ta glukoza to tez pierwszy raz slyszalam ze nie musi byc na czczo i tak tez mu powiedzialam, a gin odpowiedzial mi ze pierwszy wynik moze byc podwyzszony i bedzie mial na uwadze ze to po sniadaniu a pozniej tak czy inaczej u zdrowego czlowieka wynik musi byc poprawny niezaleznie ile "cukru" sie zje.. i w sumie jak pomyslalam pozniej to nawet ma to sens bo u zdrowego czlowieka trzustka dawkuje odpowiednia il insuliny i jak bede miala wyzszy cukier to wytworzy jej wiecej jak nie zjem nic to bedzie nizszy i wyprodukuje mniej ale tak zeby byl w normie...
tak czy inaczej wiem ze u mnie nie ma znaczenia czy zjem czy nie to wymioty moga byc, dlatego zeby niepotrzebnie nie badac sie drugi raz to nie bede ryzykowac :-)

co do szyjki to to jest gin na nfz i niestety te wizyty sa takie wiecie.. nigdy nie wazy choc i tak mierzy np udo zeby zobaczyc czy odpowiada na dany tc.. szyjke.mierzy mi gin do ktorego chodze prywatnie i tamtego sie.trzymam.. jakis mies temu mialam 3,1cm wiec mysle ze nienajgorzej a teraz ide do tamtego 13.07 to pomierzy :-)

Koalka ja dostawalam zdj na.samym poczatku a teraz w ogole ani od jednego ani drugiego..

Koalka pewnie taka wstydliwa to dziewczynka :-) gratuluje :-)

Milagros ja rozumiem ze kiedys kazdy sie uczyl i kazdy moze popelnic blad ale wydaje mi sie ze powinni sprawdzic ta praktykantke tak czy inaczej...

Iza kurcze ja nie wiem ale moze faktycznie byla niedokladnie zmierzona a jesli tak jest no to i tak i tak trzeba max lezec i lezec i mam nadzieje ze jeszcze bedziesz prosic zeby juz dzidzia sie ur bo bedzie po terminie.. mocno trzymam kciuki :-*

Mama czworki swietne wiadomosci!! :-* tyle stresu ale najwazniejsze ze synek bedzie zdrowy :-D i fajnie ze trafilas na gin z powolania :-)

Karola, keejti jak u was?

reklama
Iza strasznie współczuje, nie mówię nie denerwuj się bo pewnie, to nie możliwe. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem....kurcze to, że ten lekarz jest przeciwny zakładania szwów i pessera to jedno, ale jeśli to miałby pomóc to może warto spróbować. Trzymaj się ;*

Mama czwórki super, że z Małym wszystko dobrze!

Do góry