reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

To czyli na mam też za dużo?? Dzisiaj na wizycie lekarz widział i nic nie powiedział. A wcześniej nie miałam tych badań, dopiero teraz kazał mi zrobić.

reklama
Em ka mojej gin nie ma,mam numer na kom ale jest nieaktywny, jutro spróbuję jeszcze raz...

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

tsh w czasie ciąży wg _dobrych_ endokrynologów, nie powinno przekraczać 1. Ziemniaczek - wg mojej lekarki, Twój wynik byłby za wysoki. Emalka - ja biorę teraz 50 eutyroksu, ale tsh cały czas rośnie! w ciąży to normalne - zapotrzebowanie na hormony się mocno zmienia, dlatego milagros - nie martw się tak bardzo, nie wiadomo o ile niższe było w 1 trymestrze! grunt by teraz zadziałać! A tsh warto powtórzyć, dla endokrynologa najwazniejszy jest wynik wspólnego badania tsh i ft4 (znaczy z jednego pobrania, a nie w odstępach dni itd).

ziemniaczek - współczuję leżenia.. trzymaj się i bądź z nami, czas szybciej minie :)

Ivi dziękuje, przeszukalam chyba cały internet, i pocieszam sie że kobiety wgl nie wiedzą że chorują leków nie biorą i rodza zdrowe dzieci. I że już teraz nic nie zrobię, mogę mieć pretensje tylko do siebie że wcześniej tego nie zbadalam.
Zrobię w poniedziałek jeszcze raz tsh tym razem z ft4. a czy ft3 też jest potrzebne czy tylko tsh i ft4wystarczy ?
Jutro spróbuję znów do swojej lekarki się dobic. Szkoda że nie ma jej na miejscu to może być mi chociaż leki jakieś przepisała...

milagros - nie wiem jak endo do którego się będziesz wbijać.. mój i mojej koleżanki (dwóch różnych) każe tylko tsh i ft4, jako najważniejsze. Reszta badań - dopiero po ciąży (wtedy odstawienei leku, odczekanie 2-3 miesiące i komplet badań z przeciwciałami i usg tarczycy by określić, czy choroba wynikała z ciąży czy jednak coś jest na rzeczy). Na pewno wynik teraz jest wysoki dlatego, że w ciąży wszystko szaleje - spokojnie :)
ja zaczynałam od wyniku ok 2,4. Dostałam 25 eutyroksu. po paru tygodniach powtórzyłam badanie - spadło do 1,4. Zwiększenie eutyroksu do 50mg, bo jednak tsh za duże nadal. I co? po paru tygodniach brania 50 mam tsh wysokości .... 2! :) więc znów pewnie czeka mnie zwiększanie dawki, tylko z lekarzem muszę się skonsultować. Uszka do góry :) ja mam troje wspaniałych mądrych dzieci a sądzę, ze w każdej ciąży tarczyca mi szalała i to przez nią miałam te wczesnociążowe plamienia ;)

Dziękuję Ci Ivi jesteś cudowna :* wystraszyłam się bo jednak wynik rzedu 10,65 to już nie wygląda tak kolorowo jak chociażby 4. Dwie koleżanki chodzą do tej babeczki, w sumie to jedyny endokrynolog u mnie w mieście,bo ten drugi to doczytalam że nie jest konkretnie endokrynologiem ale przyjmuje w tym zakresie i robi jakieś zabiegi z jodem (?) chce po prostu pójść żeby zacząć brać leki, a w międzyczasie ciągle szukam kogoś z "prawdziwego zdarzenia "

Mama czworki poki co sie nie stresuje wynikami ale dziwie bo w poprzedniej ciazy tez mialam idealne wyniki caly czas... :-)

Emk kciuki za dzisiejsza wizyte:-)

Dziewczyny jak hemoglobina i hemtokryt spadają poniżej normy i do tego erytrocyty to warto pogłębić diagnostykę w stronę anemii czyli zbadac poziom żelaza oraz ferytyne czyli zdolność wiązania żelaza przez organizm.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry