reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ziemniaczek - jesteśmy z Tobą. Pisz ze szpitala, jak tylko dasz radę.

Milagros prubój się wcisnąć jak najszybciej. Może poproś , żeby lekarz pierwszego kontaktu lub gin. na skierowaniu wpisał, że to bardzo pilne i że jesteś w ciąży. Nie wiem na kogo trafisz,ale ja w związku z toxo też miałam skierowania do specjalistów i wszędzie na takie skierowanie na którym jest napisane, że ciężarna wymaga pilnej konsultacji reagowali natychmiastowym przyjęciem. Żaden lekarz mi nie odmówił i byłam przyjmowana od razu.

Aob- u mnie od 3 tygodni hemoglobina w okolicy 12, hematokryt poniżej normy. Na szczęście trzyma się na takim poziomie i nie spada dalej. Lekarz mówił, że w ciąży te normy są trochę inne i że przy takich wynikach nie ma powodu do obaw.:wink:

reklama
Nie robiłam wcześniej tsh dopiero teraz.
Dziewczyny ja nie Idę nawet na NFZ , prywatnie przyjmuje u mnie dwóch lekarzy tylko we wtorek Idę spróbować do pierwszego i w między czasie szukam namiarów na tych z miasta oddalonego o 40km. Jeśli mnie we wtorek nie przyjmie zadzwonie do swojej lekarki może ona coś zdziała, teraz jest w Warszawie na jakimś sympozjum więc nie odbierze, stąd też wizytę mam przełożona na przyszły tydzień.

Coś koło 10-12tyg dziecko ma swoją tarczyce. Mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam dzidzi i będzie zdrowa...

Byłam i na połówkowym i na prenatalnym wszystkie wyniki wyszły dobrze, bardziej się martwię o sferę intelektualną dziecka teraz czy w tej sferze nie zrobiłam małej krzywdy.

U mnie hemoglobina 11.2 niby w ciąży do 11norma

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję dziewczyny za troskę. Będę pisać.
MILAGROS Moje tsh jest 2.607 . Szczerze powiem że nie znam się na tym bo badania na tarczycy zrobiłam pierwszy raz w życiu, ale wiem że norma to do 4.200 tak mam na wyniku. A ty może zrób w innym laboratorium bo oni mogli się pomylić ja tak już miałam ale wtedy nie byłam w ciąży, poprostu rutynowe badania.

Basienka teraz lekarzom wmawiaja że skoro przed ciążą było ok to badanie w ciąży nie ma sensu. Moja lekarka mi mowila o tym, i powiedziała że nie wymusi na mnie zbadania tego ale ze dobrze by było, i byłam pewna że badalam ale jednak w natłoku tych wszystkich badań tsh gdzieś pominelam (robiłam wszystkie na raz) i ostatnio mnie tknęło żeby sprawdzić bo koleżance wyszło 4cos i okazało się że nie mam wgl takiego badania, spojrzałam w kartę tam też nie wpisane więc wyszło że zapomniałam o tym :(

Rozumiem. Nie zadreczaj się, napewno z maluszkiem wszystko ok. Zrób te ft3 I ft4. Daj koniecznie znać co lekarz powiedział

Dziękuję dziewczyny za troskę. Będę pisać.
MILAGROS Moje tsh jest 2.607 . Szczerze powiem że nie znam się na tym bo badania na tarczycy zrobiłam pierwszy raz w życiu, ale wiem że norma to do 4.200 tak mam na wyniku. A ty może zrób w innym laboratorium bo oni mogli się pomylić ja tak już miałam ale wtedy nie byłam w ciąży, poprostu rutynowe badania.
Tyle ze w ciąży najlepjej zejść do nizej niz jest i u Cb ja ostatnio tez mialam 2 cos i dawka z 50 wzrosła do 75. Lekarz byla zadowolona jak mialam 0.900

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też powiedziano ze na tym etapie ciazy to muszę osiągnąć tsh Max 1,5. Tez na poczatku sie zadreczalam ale juz odpuscilam juz nic z tym nie zrobie. A najbardziej mnie wkurza fakt że jak kobiety idą do gina bo planują ciążę i pytają jakie badania zrobic to ci bardzo często się śmieją żeby wróciły jak będą w ciąży albo jak ponad rok w niej nie będą. A endokrynolog delikatnie zwróciła mi uwagę że takie badania robi się przed ciążą by mieć punkt odniesienia. Oczywiście jakby mi ktoś kazał zrobić takie badanie to bym zrobiła. To chyba oczywiste [emoji35]

PS. Cieszę się że mam pakiet w Luxmedzie bo inaczej bym już zbankrutowala z tymi badaniami i wizytami.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Milagros diagnostyka jest czynna w soboty tez ale podejdź od razu gdzieś na ginekologię ba IP jutro zrobią Xî pewnie badanie na cito i będziesz wiedzieć .
Albo zadzwoń na komórkę do swojego gina?

Pozostałym dziewczynom gratuluje :)

Ja jutro po kilkukrotnym przekładaniu wizyty jadę na echo serca maluszka mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

Ziemniaczki dobrze ze zareagował

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Em ka tylko o jakie badanie mam poprosić na ginekologii ? O te ft3,4?

Do góry