reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Powodzenia na wizytach;)
Princeseczka mój mąż też jest drobnej kości , ja już grubszej ale obydwoje jesteśmy niscy ja niecałe 158, mąż 173 hehe a dzieci urodzeniowo 3600g i drugi 4000kg. Porody mam szybkie, nawet ekspresowe ale na szczesie mieszkam kilkaset metrów od szpitala wiec zdarze...hehe Pierwszy poród wywoływany oksytocyną i najpierw odeszły wody i zaraz dostałam skurczy tych już na największej skali, bez przerwy na oddech - w sumie trwał 1, 50godz w tym 10 min partych. Drugi (pewnie z racji większej wagi synka) od około 22 powoli sączyły mi się wody, bez skurczy bez niczego. Ok 5 rano odeszły wszystkie wody a po 6 rano raczeły się skurczybyki silne...i po 3,20 godz urodziłam i w tym 5 min partych. Teraz spodziewam się bardzo bardzo ekspresowego porodu, szybszego niż pierwszy...jeżeli będzie dzidzia waga, ok 3,500 jeżeli ponad 4 kg to nnie wiem czy urodzę naturalnie...chciałabym ale nie wiem czy dam rade i nie chce znowu przez to przechodzić, mały trochę się blokował i przy porodzie złamał obojczyk więc jak powyżej 4 kg to wtedy będę rozmyslac...

Jostyna-to troszke mnie pocieszylas z tymi szybkimi poradami :-) dziekuje za dobre slowo :-)
U nas ja 170cm a maz 182cm takze niscy nie jestesmy tyle ze maz szczuplutki.
Mam nadzieje ze bedzie dobrze:-) jak to mowia matka jest w stanie bardzo wiele zniesc
Oby tylko malenstwo bylo zdrowe :-) jestem dobrej mysli:-)

Dzieki dziewczyny , u nas wszystko dobrze na połówkowych jedyne to zaskoczył nas siusiak :) mały wazy 390 gr :)
1466504603-oh44c1.jpeg

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziękuję dziewczyny. U mnie wizyta dopiero ok 18 i pewnie i tak z poślizgiem jak zawsze. Dzisiaj połowkowe i ciekawe czy dowiem się wreszcie kto tam siedzi ♡
Koalka ja uwielbiam się opalać i nie wychodzimy na spacer a przed domem na podwórku smigam w krótkich gaciach i w górze od stroju. Bęben mi wystaje ale mam to gdzieś. Z moim małym się nie usiedzi w cieniu
Joasia to rzeczywiście szybkie
Aob to taka szybka wizyta u Ciebie? Pofikała dzidzia? Gratki
Em ka a jednak synio ♡♡♡ gratki

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez zawsze lubilam sie wysmazac na sloneczku i teraz tez co prawda w spodenkach i bluzce ale jak mam mozliwosc siedze troche na sloneczku , ostatnio mnie ladnie zlapalo,ale zadnych przebarwien nie mialam..

Do góry