reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

qraa - oszczędzaj się i stosuj do zaleceń lekarza, ja tez musiałam powtórzyc badania bo miałam bakterie w moczu, niestety powtórzyły sie i biore antybiotyk, gin mi wytłumaczył że nie mozna dopuszczać do rozwiniecia się powaznej infekcji bo to groźne dla malucha

estranea - wow jaki już duży ten Tw.ój chłopczyk, gratuluje udanej wizyty

reklama
qraa - oby wszystko było ok. Może dodatkowe badania nie potwierdzą niczego złego.

Ja też już po wizycie. Wszystkie parametry ok. Maluszek waży 312 g :) rozwija się prawidłowo, co mnie bardzo cieszy. Jedynie jestem trochę zawiedziona, bo nie dostałam fotki. Dzidzia ułożyła się tyłem do nas i pokazywała plecki cały czas. Nie udało się ginowi złapać twarzyczki... Następna wizyta za 4 tyg. I muszę zrobić znów toxo, mocz i glukozę z obciążeniem.

też mam do zrobienia toxo.. ile to kosztuje ? bo niewiem na jaką kwotę mam się przygotować:p

Ja mam zapalenie pecherza od poczatku ciazy - tylko na razie walczylismy suplementami. Ale teraz doszlo to bialko:/
Zapytalam lekarke co z praca. Uznala ze dopoki nie mamy posiewu, to moge pracowac dalej i zeby nie panikowac. Ja pracuje tylko 4 godziny i bardziej jest to przekazywanie wszystkiego osobom, ktore beda sie tym zajmowac. Wiec sie nie przeciazam w pracy w ogole, a jak nie chce mi sie jechac, to pracuje z domu. W domu bym chyba zwariowala, jakbym miala zle wyniki i siedziec sama przez caly dzien:(
A ja na dzisiaj juz tyle pracy przy kompie..

Kasiasysunia - ja mam tez znowu skierowanie na toxo - ale mam w pakiecie, bo mam opieke prywatna z pracy. Wiec nie wiem ile kosztuje normalnie.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

chętnie się do Was dołączę jeśli pozwolicie :-). Termin ma na 10.12. Już wiem, że bedzie dziewczynka. Miałam słaby ostatni miesiąc, ponieważ test Pappa wyliczył mi ryzyko ZD na 1:32. Od dziś wiem, że żadnych wad genetycznych nie ma !!!Jestem mega szczęśliwa !

pozdrawiam Wszystkie przyszłe Mamy

Hej Dziewczyny,

chętnie się do Was dołączę jeśli pozwolicie :-). Termin ma na 10.12. Już wiem, że bedzie dziewczynka. Miałam słaby ostatni miesiąc, ponieważ test Pappa wyliczył mi ryzyko ZD na 1:32. Od dziś wiem, że żadnych wad genetycznych nie ma !!!Jestem mega szczęśliwa !

pozdrawiam Wszystkie przyszłe Mamy

Faktycznie miałaś pełno emocji, cieszę się że wszystko dobrze się skończyło:) Mój termin to 12.12 ;-) Może wylądujemy na jednej porodówce :-) Zazdroszczę, że już znasz płeć, mam wizytę 17.07 może wtedy dzidziol będzie chciał pokazać co i jak ;) Pozdrawiam serdecznie !

Ostatnia edycja:
Qraa tak sobie myslę.....powiedz, dużo było tego białka w moczu? Bo jakby nie było białko w moczu często się pojawia u ciężarnych. Faktycznie....może, ale nie MUSI być objawem zatrucia. Jak z Twoim ciśnieniem? Masz jakieś obrzeki? Samo białko w moczu w ciąży nie zawsze oznacza coś złego...Wiesz, nie podważam absolutnie kompetencji Twojej lekarki, tylko ja w II ciąży miałam okazję trafić na lekarza, który prawie mnie położył na 30 tyg do szpitala, bo niby aż tak miało być źle...Mam nadzieję,że kolejne badania wykluczą wszelkie nieprawidłowości:happy: Ja miałam bakterie w moczu jakiś czas temu, ale po kolejnym badaniu już ich nie było i udało się bez leków, także oby i u Ciebie było ok!

Estranea tak sobie zajrzałam w moją ulubioną tabelkę i powiem Ci,że Twój synuś rośnie idealnie! Super :-) Gratuluję po raz kolejny :tak:

75Magda gratuluje zdrowej córeczki! No i zachęcam do pisania :-)

Kasiasysunia serdecznie zapraszam na pogaduchy na wątek główny :tak:

No i wrzucę Wam linka do mojej ulubionej tabelki odnośnie wagi naszych skarbów. Lubię ją, bowiem różnicuje wszystko na centyle, co chwilami pomaga się nie stresować ;-) Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny.
Pisalam na glownym o tym ze bylam w szpitalu i mialam robione badania. Dziecko okej, bicie serca prawidłowe, lekarz mowil ze bardzo ladne dziecko. A co najwazniejsze diagnoza lekarza z 12 tygodnia,że bede miała synka sie sprawdziła. Także info potwierdzone w 99%. Synek machal paluszkami, i wystawiał jęzor :-D
Niestety zdjęć nie dostalam, ale 23 lipca mam badania połówkowe i będą i foty i dokładne miary :tak:

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny.
Pisalam na glownym o tym ze bylam w szpitalu i mialam robione badania. Dziecko okej, bicie serca prawidłowe, lekarz mowil ze bardzo ladne dziecko. A co najwazniejsze diagnoza lekarza z 12 tygodnia,że bede miała synka sie sprawdziła. Także info potwierdzone w 99%. Synek machal paluszkami, i wystawiał jęzor :-D
Niestety zdjęć nie dostalam, ale 23 lipca mam badania połówkowe i będą i foty i dokładne miary :tak:
CUDNIE! Gratuluję! Szkoda tylko, że to w szpitalu musiało się zakończyć. Oby tak dalej!!!!!

Ja już głupieje przed USG na 22 lipca. Oszaleje.... Mam nadzieję, że z okazji moich 30 urodzin spełni się moje oczekiwanie co do płci. :rofl2:

Hej!

kasiasysunia - nie wiem ile kosztuje toxo, bo ja mam też taką opiekę zdrowotną z pracy i mam to w pakiecie.

magda z uk - to super, że mój maluch rozwija się "wzorowo" :) Lekarz też mówił że wszystko ok i w normie.

slonkoonline - do wizyty masz już niedaleko. Trzymam kciuki ,aby maluszek okazał się twoja wymarzoną płcią.

reklama
Katjana czyli jesteś kolejna z usg połówkowym 23 lipca ;-) Trzymam kciuki!

Słonko, skoro taka wymarzona ta płeć, to za Ciebie zaciskam jeszcze mocniej!!! :-)

Do góry