reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

evi_dzi ja do Ciebie kiedyś chyba kierowałam posta. Wspominalas chyba o twardnieniu brzucha. Lekarka ma racje, musisz brać luteine i nospe, ja dwa tygodnie temu lezalam w szpitalu na patologii ciąży wlaśnie z tego powodu. To samo mi mój lekarz mowil, by nie glaskac brzucha bo brzuch sie stawia. Teraz wlasnie skonczylam brać luteine, i nospe odstawilam. Jest ok. Czasem twardnieje ale bron Boże brzucha nie dotykam. I juz brzuch przestal bolec nawet, a wcześniej mialam bole podbrzusza. Także posluchaj Pani ginekolog, i doswiadczonej kolezanki weteranki :-D
Meliska, i leżeć przez tydzień!! To rozkaz i dbaj o siebie i zdrowie dziecka to nie przelewki :-(
Wszystko będzie ok. Tylko pamietaj glowa do gory:*
Aaa problemami z facetem sie nie przejmoj ja wlasnie przez mojego trafilam poniekąd do szpitala kiedy mnie wkurzyl wr.... I to zazębiło i zaostrzyło stawianie sie brzucha. Teraz nie daje sobie wejść na glowe
Buziaki i trzymaj sie.

Aaaa ja odezwę sie pozniej bo dzisiaj idę na swoje badania.
:)

I ja dziś ide na badanie :) Jestem podekscytowana poznaniem płci

A odnosnie tego brzucha twardego. Ja np. dzis rano po przebudzeniu miałam naprawdę twardy i taki wypukły pod pępkiem z przekrzywieniem na jedna stronę, bo wogóle dziecko tak dosć nisko czuję. To było takie wrażenie jakby maluszek sie wypiął. No nie wiem czy to cos złego? Ogólnie biorę luteinę a brzuch mnie nie boli, czasem tylko zdarza się jakieś jakby ukłucie, ból po prawej lub lewej stronie tak na wysokosci pępka, ale to podobno normalne..

reklama
U mnie juz po wizycie.
Mialo byc polowkowe, ale doktorka miala jakas wazna sprawę wiec tylko konsultacja bez USG :(
No coz w szpitalu zrobili te najwazniejsze pomiary. A zdjęcie zrobie za jakiś czas. Poki co 12 sierpnia kolejna wizyta.

katjana123 my idziemy prawie równo :tak:

Ja już po usg. Cykora miałam co nie miara. Podczas badania zapomniałam zupełnie o tym czy to chłopiec czy dziewczynka tam sobie rośnie.. Ogólnie jestem zadowolona z badania, bo lekarz wydał się być dokładny, badał i badał. Pechowo dzieciątko było kiepsko ułożone, co utrudniało badanie i ciągle lekarz krecił głową, nareszcie juz sie wystrachałam że moze coś nie jest ok i ostatecznie juz po badaniu to sie jakos tak roztrzęsłam.
No ale: wszystko dobrze. Dzidziuś ma jakies 413g. Co do długosci to właśnie nie wiem.. Obwód główki 19 cm, a brzuszka 16,8 cm. Wiek ciąży wyszedł bez zmian. Co do ułozenia to było posladkowe, ale to się raczej moze jeszcze zmienic..
Zapowiadało sie, ze nie bede miała żadnych zdjeć..! Tak mi przynajmniej powiedzieli w rejestracji, chyba ze dopłace 50 zł. No ale przygotowałąm sie tylko na tą opłate za 2D, wiec powiedziałam sobie no trudno. Ostatecznie lekarz przełączył trochę na obraz 3D, chyba przez to kiepskie ułozenie no i był tak wspaniałomyślny, ze wydrukował zdjecie buziaczka w 3D. Takze pamiatka jest :) Co do płci to zabrakło 5% do pewnosci, ale na dzień dzisiejszy zapowiada się córeczka. Takie miałam przeczucie.. ale uwierzę chyba jak zobaczę :)

Ostatnia edycja:
konwalijka no i znowu buzka mi sie usmiecha gdy czytam o zdrowym dzieciaczku (inaczej byc nie moze) super Kochana:-) no i widze,ze dziewczynki opanowaly to forum...chyba jest wiecej coreczek jak synkow,co? zostawcie jedna dla mnie hihi

Kochane mój Kurczaczek drobniutki na dzień wczorajszy waży 318gram ;-)
Jest piekny, cudowny, moj najwspanialszy! Jestem w nim zakochana ;-)

Pierwsza fotka przedstawia calego Szkraba machajacego nam a druga... dwie nóżki i pisiorka hihi :-D dume taty :-p

20140725_093928.jpg20140725_093935.jpg20140725_093935.jpg

Załączniki

• 20140725_093928.jpg
    20140725_093928.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 59
  • 20140725_093935.jpg
    20140725_093935.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Gratuluję Ewelinka i KOnwalijka udanych wizyt, aż miło poczytać:) Ja mam wizytę za 4sierpnia, a więc niedługo:)

NAjpierw u nas było zatrzęsienie chłopców, teraz sporo dziewczynek się ujawniło, mnie się wydaje że jesli chodzi o płeć to się wyrównało.

Do góry