czarna2532
Fanka BB :)
Cypryda wspaniale! Gratulacje nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze. Twoja dobroc zostala doceniona na gorze :*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochane moje maminki... jestem po wizycie i coz.... placze ze szczescia trzecia godzine..., bo bedziemy miec malusia Milenke az pytalam mojego zwariowanego gina o to trzy razy.... jest wszystko ok, ma juz 16 cm i wazy 350 gram. Namowil mnie na polowkowe na kase chorych ktore bede miala za tydzien (a tak u niego polowkowe polaczone z 4d to 300 zl) a wcale nie chcialam jechac po nagonce lekarzy na nas (pisalam o tym na glownym watku) Takze jestem mega szczesliwa <3
Właśnie się obudziłam i nie mogę spać to opiszę co mi lekarka powiedziała
Oczywiście na wizycie dostałam opiernicz od pani ginekolog (poszłam do innej bo moja jest na urlopie), że dodatkowo jak mnie bolał ten brzuch to go miziałam a podobno tak nie wolno. Zbadała mnie i powiedziała, że stawia się ten brzuch ale z szyjką jest OK. Spytała jak często to się zdarza itp itp po czym powiedziała, że na tym etapie ciąży to mam za wcześnie i za często te bóle i pogoniła na L4 (do 6 sierpnia) do powrotu mojej ginekolog.
Zalecenia: zapisała luteinę 100mg x 2 i nospę fortę 1tab x 2. Do tego mam "polegiwać" i zero stresów i wysiłku.Pić meliskę i czytać książki.Jakby ból nie puszczał po lekach to mam jechać do szpitala (tym to mnie przestraszyła).
Temat sobotniego wesela u znajomych: "To sobie Pani posiedzi i po max 2 godzinkach do domu"
Temat drugiego urlopu w sierpniu: "W żadnym wypadku wyjazdu nad morze przez tyle godzin"
Temat seksu: "Zakazany do odwołania"
Wyszłam z gabinetu i się zryczałam z tego wszystkiego, ale wiem, że dziecko jest najważniejsze i muszę przystopować. Popsuło mi to moje plany pracy do końca sierpnia (i kwestie wyrównania po 3 mc składki zus), ale pieniądze w tym momencie nie sa najważniejsze. Co do urlopu to byłam zła, bo już się umówiłam z przyjaciółką, że jedziemy a wesele trudno przeciedzę.
Nie byłabym sobą (myślałam, że trochę dramatyzuje tamta ginekolog), gdybym nie skonsultowała tematu z innym ginekologiem (telefonicznie ze znajomym ginekologiem który nie prowadzi mojej ciąży bo tak dziwnie rozkraczać się przed nim).
Niestety potwierdził to co powiedziała i tym szpitalem też postraszył
Witam Mamuśki. Ja mam termin na styczęń jestem w 14 t.c. Piszę do Was jako że jesteście na bardziej zaawansowanym etapie i mądrzejsze ode mnie. Mam do Was pytanie odnośnie usg. Wczoraj mi je robiono i z dzieckiem oki natomiast lekarka powiedziała że nie ma łożyska ( nie wiem czy w 14 już powinno być??). i że kosmówka jest bardzo nisko ułożona. Nic nie chciała mówić tylko że zawiezie wyniki do lekarza prowadzęcego. Dziś mam wizytę ale dopiero popołudniu. Wyszłam stamtąd zaryczana i tak mam do teraz. Nie wiem co to wszystko oznacza dla dziecka. Boję się!!