reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Kochane moje maminki... jestem po wizycie i coz.... placze ze szczescia trzecia godzine..., bo bedziemy miec malusia Milenke :) az pytalam mojego zwariowanego gina o to trzy razy.... :) jest wszystko ok, ma juz 16 cm i wazy 350 gram. Namowil mnie na polowkowe na kase chorych ktore bede miala za tydzien (a tak u niego polowkowe polaczone z 4d to 300 zl) a wcale nie chcialam jechac po nagonce lekarzy na nas (pisalam o tym na glownym watku) Takze jestem mega szczesliwa <3

CYPRYDKO cudowne wiadomości!!! Gratuluję Ci córeczki z całego serca!

CYPRYDA gratuluję! To naprawdę wspaniała wiadomość! Ciesze się niezmiernie, jednak gdzieś po między martwię się tym USG!!! Nawet dziś dopatrzylam się, że na wynikach pomiarów jest +/- 13,15 dni czyli wszystko trzyma się normy. Poza tym siedziałam dziś i chyba dziesięć razy ręcznie liczyłam na podstawie prawdopodonbnego dnia poczęcia i to by się zgadzało z tym cholernym USG! Szlag mnie trafi do poniedziałku!

Jednak jeszcze raz szczere gratulacje z pozytywnych wyników wizyt!

Właśnie się obudziłam i nie mogę spać to opiszę co mi lekarka powiedziała

Oczywiście na wizycie dostałam opiernicz od pani ginekolog (poszłam do innej bo moja jest na urlopie), że dodatkowo jak mnie bolał ten brzuch to go miziałam a podobno tak nie wolno. Zbadała mnie i powiedziała, że stawia się ten brzuch ale z szyjką jest OK. Spytała jak często to się zdarza itp itp po czym powiedziała, że na tym etapie ciąży to mam za wcześnie i za często te bóle i pogoniła na L4 (do 6 sierpnia) do powrotu mojej ginekolog.

Zalecenia: zapisała luteinę 100mg x 2 i nospę fortę 1tab x 2. Do tego mam "polegiwać" i zero stresów i wysiłku.Pić meliskę i czytać książki.Jakby ból nie puszczał po lekach to mam jechać do szpitala (tym to mnie przestraszyła).
Temat sobotniego wesela u znajomych: "To sobie Pani posiedzi i po max 2 godzinkach do domu" :errr:
Temat drugiego urlopu w sierpniu: "W żadnym wypadku wyjazdu nad morze przez tyle godzin" :dry:
Temat seksu: "Zakazany do odwołania" :baffled:

Wyszłam z gabinetu i się zryczałam z tego wszystkiego, ale wiem, że dziecko jest najważniejsze i muszę przystopować. Popsuło mi to moje plany pracy do końca sierpnia (i kwestie wyrównania po 3 mc składki zus), ale pieniądze w tym momencie nie sa najważniejsze. Co do urlopu to byłam zła, bo już się umówiłam z przyjaciółką, że jedziemy a wesele trudno przeciedzę.

Nie byłabym sobą (myślałam, że trochę dramatyzuje tamta ginekolog), gdybym nie skonsultowała tematu z innym ginekologiem (telefonicznie ze znajomym ginekologiem który nie prowadzi mojej ciąży bo tak dziwnie rozkraczać się przed nim).
Niestety potwierdził to co powiedziała i tym szpitalem też postraszył :shocked2:

Witam Mamuśki. Ja mam termin na styczęń jestem w 14 t.c. Piszę do Was jako że jesteście na bardziej zaawansowanym etapie i mądrzejsze ode mnie. Mam do Was pytanie odnośnie usg. Wczoraj mi je robiono i z dzieckiem oki natomiast lekarka powiedziała że nie ma łożyska ( nie wiem czy w 14 już powinno być??). i że kosmówka jest bardzo nisko ułożona. Nic nie chciała mówić tylko że zawiezie wyniki do lekarza prowadzęcego. Dziś mam wizytę ale dopiero popołudniu. Wyszłam stamtąd zaryczana i tak mam do teraz. Nie wiem co to wszystko oznacza dla dziecka. Boję się!!

Cypryda gratuluję córeczki.
Evi pamiętaj, żeby się zrelaksować i nie przejmować. Czasami to trudne, ale spokój i odpoczynek najważniejszy.
Ja w I ciąży usg 3d miałam robione w 19 tygodniu. wyszło cudnie. A lekarz idealnie przewidział termin :-)
Karpanna przykro mi, ale nie umiem Ci pomóc. Spokojnie poczekaj do wizyty, to już za kilka godzin. Trzymam kciuki, żeby bylo ok.

Słonko- Kochana a wiesz kiedy miałaś mniej więcej owu? Może po prostu owu była później a lekarz liczy termin od ostatniej @ i stąd może ten rozjazd dwóch tygodni??

Karpanna
- ja niestety nie pomogę. Mam nadzieję, że na wizycie wszystko się wyjaśni i będą to tylko dobre wiadomości.

Evidzi
- koniecznie słuchaj zaleceń lekarza. Ja też od początku ciąży brałam luteinę i nospę. Teraz już to wszystko miałam odłożyć na bok, chyba, że właśnie znowu bolałby brzuch. Teraz tylko pilot od telewizora, książka i łóżeczko Kochana. Wszystko będzie dobrze, tylko trzeba trochę zwolnić tempo.

Właśnie się obudziłam i nie mogę spać to opiszę co mi lekarka powiedziała

Oczywiście na wizycie dostałam opiernicz od pani ginekolog (poszłam do innej bo moja jest na urlopie), że dodatkowo jak mnie bolał ten brzuch to go miziałam a podobno tak nie wolno. Zbadała mnie i powiedziała, że stawia się ten brzuch ale z szyjką jest OK. Spytała jak często to się zdarza itp itp po czym powiedziała, że na tym etapie ciąży to mam za wcześnie i za często te bóle i pogoniła na L4 (do 6 sierpnia) do powrotu mojej ginekolog.

Zalecenia: zapisała luteinę 100mg x 2 i nospę fortę 1tab x 2. Do tego mam "polegiwać" i zero stresów i wysiłku.Pić meliskę i czytać książki.Jakby ból nie puszczał po lekach to mam jechać do szpitala (tym to mnie przestraszyła).
Temat sobotniego wesela u znajomych: "To sobie Pani posiedzi i po max 2 godzinkach do domu" :errr:
Temat drugiego urlopu w sierpniu: "W żadnym wypadku wyjazdu nad morze przez tyle godzin" :dry:
Temat seksu: "Zakazany do odwołania" :baffled:

Wyszłam z gabinetu i się zryczałam z tego wszystkiego, ale wiem, że dziecko jest najważniejsze i muszę przystopować. Popsuło mi to moje plany pracy do końca sierpnia (i kwestie wyrównania po 3 mc składki zus), ale pieniądze w tym momencie nie sa najważniejsze. Co do urlopu to byłam zła, bo już się umówiłam z przyjaciółką, że jedziemy a wesele trudno przeciedzę.

Nie byłabym sobą (myślałam, że trochę dramatyzuje tamta ginekolog), gdybym nie skonsultowała tematu z innym ginekologiem (telefonicznie ze znajomym ginekologiem który nie prowadzi mojej ciąży bo tak dziwnie rozkraczać się przed nim).
Niestety potwierdził to co powiedziała i tym szpitalem też postraszył :shocked2:

kochana ty nie rycz tylko ciesz sie ,ze trafilas pod opieke tak szybko. Sama widzisz jakie to grozne. Stosuj sie do zalecen lek a na pewno bedzie wszystko ok. A w domku to juz na pewno sobie posiedzisz,bo do pracy to Cie nie puszcza:no: Bedzie dobrze,glowa do gory kochana:tak:

Witam Mamuśki. Ja mam termin na styczęń jestem w 14 t.c. Piszę do Was jako że jesteście na bardziej zaawansowanym etapie i mądrzejsze ode mnie. Mam do Was pytanie odnośnie usg. Wczoraj mi je robiono i z dzieckiem oki natomiast lekarka powiedziała że nie ma łożyska ( nie wiem czy w 14 już powinno być??). i że kosmówka jest bardzo nisko ułożona. Nic nie chciała mówić tylko że zawiezie wyniki do lekarza prowadzęcego. Dziś mam wizytę ale dopiero popołudniu. Wyszłam stamtąd zaryczana i tak mam do teraz. Nie wiem co to wszystko oznacza dla dziecka. Boję się!!

niestety nie umiem Ci pomoc:no: Ale wizyte masz juz dzis ,wiec spokojnie jakby bylo cos na prawde groznego to mysle,ze nie puscila by cie do domku tylko od razu do szpitala. Wypij sobie meliske,sprobuj pomyslec o czyms milym,rozluznij sie ,bo nerwami na pewno nie pomozesz malenstwu. Bedzie dobrze. Daj znac po wizycie co pow lek. Powodzenia

reklama
evi_dzi ja do Ciebie kiedyś chyba kierowałam posta. Wspominalas chyba o twardnieniu brzucha. Lekarka ma racje, musisz brać luteine i nospe, ja dwa tygodnie temu lezalam w szpitalu na patologii ciąży wlaśnie z tego powodu. To samo mi mój lekarz mowil, by nie glaskac brzucha bo brzuch sie stawia. Teraz wlasnie skonczylam brać luteine, i nospe odstawilam. Jest ok. Czasem twardnieje ale bron Boże brzucha nie dotykam. I juz brzuch przestal bolec nawet, a wcześniej mialam bole podbrzusza. Także posluchaj Pani ginekolog, i doswiadczonej kolezanki weteranki :-D
Meliska, i leżeć przez tydzień!! To rozkaz i dbaj o siebie i zdrowie dziecka to nie przelewki :-(
Wszystko będzie ok. Tylko pamietaj glowa do gory:*
Aaa problemami z facetem sie nie przejmoj ja wlasnie przez mojego trafilam poniekąd do szpitala kiedy mnie wkurzyl wr.... I to zazębiło i zaostrzyło stawianie sie brzucha. Teraz nie daje sobie wejść na glowe
Buziaki i trzymaj sie.

Aaaa ja odezwę sie pozniej bo dzisiaj idę na swoje badania.
:)

Do góry