reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Anncka < Martia - gratuluję synka!
Dołączam do waszego grona chociaż nie mam zdjęcia z przejęcia nie wzięłam.
Wizytę miałam na 8 :40 , ale doktor miał godzinną obsuwę i już się zaczęłam wkurzać, tym bardziej że na 10 byłam umówiona na następne spotkanie.
Dodatkowo jak pytałam pielęgniarki czy mogą mnie zważyć - to powiedziały że tak ale doktor mnie zważy, tak samo było z ciśnieniem- zdziwiło mnie to bo babka obok tez przyszła na wizytę położniczą, do innego lekarza i od razu poprosiły o książeczkę chciały od niej wyniki mierzyły ciśnienie, ale nic to . Doktor mnie zważył i pomierzył ciśnienie-żartując że pielęgniarkom nie chce się pracować- w koNcu dziś piątek nie? .Ważne że wszystko w porządku.
Doktor zmartwił się tylko kłuciem w pochwie - ale zbadał szyjkę i jest długa i ok, jak zaczął robic USG malec znowu leżał rączkami i nóżkami do dołu. Pytam nieśmiało czy może coś widać- a doktor na to : To chłopak, o tu widać siurka!
Uśmiałam się i mówię ja nic tu nie widzę- a on mówi- O proszę tu sterczy!
Co do moich poprzednich boleści- okazało się że jednak zapalenie jakieś układu moczowego , dostałam antybiotyk na to i globulki na zakażenie pochwy- skaś i to się przyplątało choć nie czuję żadnych sensacji. Reszta wszystko OK.
Pamiętam tylko że Marian- tak 'roboczo ' mówię na Młodego ma 12, 5 cm i serducho mu bije z predkością 155/min.
więcej nie pamiętam.
Ściskam i proszę o dopisanie płci- Mężczyzna!

reklama
Magda Sighn w Twojej metodzie wychodzi mi przy chłopcach 3 i 5 więc by się zgadzało, ale teraz jako ostatnie mam 6-6=0 czyli 0 to co, czy to sie traktuje jak 6 i wtedy dziewczynka? chyba bym oszalała ze szczęścia :)

nie moze wyjsc ujemna

0 jest parzyste bo dzieli sie przez 2 bez reszty

Liczba parzysta - to taka liczba całkowita, którą można podzielić przez dwa (bez reszty).
Liczba nieparzysta - to taka liczba całkowita, której nie można podzielić przez dwa (przy dzieleniu przez dwa daje resztę 1).
Przykład 1. Liczbami parzystymi są np.:

[FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]62[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]8[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]6[/FONT][FONT=MathJax_Main],(...),[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]0[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]2[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]14[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]22[/FONT][FONT=MathJax_Main],(...)[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]4536[/FONT]​
Przykład 2. Liczbami nieparzystymi są np.:

[FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]61[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]7[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main]−[/FONT][FONT=MathJax_Main]5[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]1[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]3[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]15[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]23[/FONT][FONT=MathJax_Main],[/FONT][FONT=MathJax_Main] [/FONT][FONT=MathJax_Main]4537[/FONT]​

Ostatnia edycja:
a mi wychodzi 6 czyli dziewczynka,ale przeliczylam teraz poprzednia ciąze i tez mi wyszla dziewczynka a wyszedl chlopak hahah nie jest to wiarygodne...

Ula mi druga dziewczynka wychodzi... koleżance wyszła dziewczynka potem chłopiec i teraz dziewczynka. Teściowej 3 synów... więc nie wiem co nie tak w obliczeniach. Koleżanka w pt dowiedziała się z usg że będzie dziewczynka a 3 tyg temu liczyła i wyszła dziewczynka... sprawdzalam dziewczyny od nas, tak z ciekawości dla potwierdzenia i wszystkim wyszło to co na usg potwierdziło się.

reklama
Ale tak jak pisałam mi się nie sprawdzilo z całą trójką ;) Więc nawet jak teraz będzie chłopiec,to i tak jest to metoda mało wiarygodna. A dodam, że mój synek jest dzieckiem planowanym dosłownie co do godziny :p Nie mogłam się pomylić :-)

Do góry