reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Magda z uk to przykro tak wyczekiwac na wizyte i sie rozczarowac, szczegolnie teraz gdy potrzebujemy wiekszej troski.ehh cos nie mamy ostatnio szczescia do wizyt ja sie nastawilam ze dowiem sie dzisiaj plci ale niestety moze na nastepnej wizycie 28 lipca. Z pozytywow to wszystko ok wszystkie wymiary dzidziusia odpowiadaja 17 tyg ciazy serducho puka 155/min szyjka wysoko i zamknieta, wod duzo. Na bakterie w moczu dostalam antybiotyk
Ewelinka gratuluje synusia, ja sie nastawilam ma dziewczynke ale jak bedzie chlopak to tez sie nic nie stanie :-) :-) :-)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Ewelinka - synuś! Super :)))
Madzia - szkoda że wyszło jak wyszło, ale dobrze że słyszałaś serducho :)
Ka milka - może to dziewczynka wstydzioch :)

a co u nas :) Maciek waży obecnie 273g (kawał chłopa nie?) całe usg wstydniś tulił się w łożysko mamuni więc ciężko było zrobić ładną profilową fotkę :( chłopak rośnie jak na drożdzach, wszystkie pomiary ok, serce wali 152 razy/min :) no i od 2 dni daje wyraźne kopniaki
A oto on, niestety foto niewyraźne, chyba lepiej widać nawet na miniaturze
DSC_0227.jpg

Załączniki

• DSC_0227.jpg
    DSC_0227.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 61
Dzięki dziewczyny za dobre słówko. Nie ma to jak móc się wygadać:sorry2::happy2: Zeszło już ze mnie trochę. Teraz mam nadzieję,że ta nowa położna będzie jakaś ok i więcej takich akcji nie będzie. A w uszach cały czas słyszę to bicie serduszka:-)

Kamilka jak się tak maleństwo ukrywa, to duża szansa, że dziewczynka;-) Super,że wszystko w porządku:happy2:

Anncka ależ cudownie! Synuś ślicznie rośnie:-) Piekne zdjęcie mimo,że nie wyraźne!:tak: Gratuluję po raz kolejny:happy2:

Madzia UK- przykro mi, że położna tak Cie potraktowała. :-( Mam nadzieje, ze nowa położna Ci to podwójnie wynagrodzi.

Anncka- gratuluje Synka! Coraz więcej chłopców na grudniówkach, ale fajnie! :-)

Anncka gratuluję wizyty i dorodnego chłopaka, fotka sweet

Anncka, Magda z uk wciąz mam nadzieje że to dziewczynka, na kolejnej wizycie może się ujawni, chociaż na początku miałam taki plan żeby nie pytać o płeć i mieć niespodziankę przy porodzie, ale ciekawość mnie zżera i nie dałabym jednak rady.:cool:

Kamilka ja w takiej sytuacji byłam w poprzedniej ciąży. Do polowkowego usg czekałam jak na szpilkach. W dzień usg troszkę się obawiałam tego co usłyszę,ale bez względu na wszystko chciałam wiedzieć :-)

Anula dziękuję :-*

Anncka gratuluję wizyty i dorodnego chłopaka, fotka sweet

Anncka, Magda z uk wciąz mam nadzieje że to dziewczynka, na kolejnej wizycie może się ujawni, chociaż na początku miałam taki plan żeby nie pytać o płeć i mieć niespodziankę przy porodzie, ale ciekawość mnie zżera i nie dałabym jednak rady.:cool:

z tych wyliczen numerologicznych wyszła ci dziewczynka....mam nadzieje ze usg potwierdz :)))

Witam was dziewczyny :)
Ahhh jaka jestem szczęśliwa. Dziś miałam wizytę i usg jestem miedzy15-16 tc więc nawet do głowy mi nie przyszło ,że na starej aparaturze uda się zobaczyć czy to on czy ona. Moja podświadomość jednak miała rację , jest chłopak ;). Tak machał tymi nogami ,że właściwie pewność 100%. Serducho bije 150/min :-) wiercipięta straszny. Od kilku dni wydaję mi się ,że czuję jak się rusza, ale może tylko mi się wydaje.

Wymiary synka dostałam w dość dziwnej formie:

BPD-16,2tc
AC-16,0tc
FL-15,0tc

Niepokoi mnie niskie FL w stosunku do reszty pomiarów, ale lekarka powiedziała ,że wszystko jest ok, nic więcej nie było sprawdzane, a może było, tylko nie zostałam o tym poinformowana
W każdym razie jestem szczęśliwa . Lekarka chciała wypisać mi zwolnienie lekarskie z pracy ale uznałam, że wstrzymam się z tym jeszcze miesiąc, tym bardziej ,że w pracy nikt nie wie (chcę uniknac złośliwych komentarzy). Mam fotkę, ale dość rozmazana wyszła, usg małam przez brzuch , a i tak na ekranie wszystko świetnie było widać

reklama
Magda Sighn w Twojej metodzie wychodzi mi przy chłopcach 3 i 5 więc by się zgadzało, ale teraz jako ostatnie mam 6-6=0 czyli 0 to co, czy to sie traktuje jak 6 i wtedy dziewczynka? chyba bym oszalała ze szczęścia :)

Do góry