reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Annte ja również gratuluję parki! Wiesz, ja myślę, że jakby było coś nie tak, to by lekarz powiedział. Ja wiem, to nie jest super argument, ale szkoda się denerwować. Następnym razem zapytaj wprost może o wagę itp? U nas nie podają takich szczegółów i bardzo nad tym ubolewam, więc mam niedosyt po każdym usg. Ale ja wyjścia nie mam, bo nawet jak zapytam to usłyszę, że to są pomiary tylko orientacyjne dla nich :-( Ty jak masz okazję,to śmiało....22 tc to wciąż dobry czas na usg polowkowe. Kurcze, nie smutaj się. Zobaczysz, że następnym razem będzie lepiej :-)

reklama
Annte - gratuluję parki ale super, pewnie dziewczyny maja racje że gdyby było coś nie tak to lekarz kazał by Ci szybciej przyjść, jednak ja tez czułabym niezadowolenie szczególnie jeśli w poprzedniej ciąży zachowywał się inaczej, tez mnie zawsze ciekawi ile mierzy i waży maluch, a co do połówkowego to może zrobi Ci je po prostu na wiiztycie za te cztery tygodnie. Ja będę mieć połówkowe bardzo późno dopiero 11 sierpnia u mnie to będzie wtedy 22 i 3 dni ciąży

Agrafko gratuluję wizyty, fajny maluszek.

Moja wiztyta przesunięta z dzisiaj na jutro na 17.15 i juz przebieram nogami z niecierpliwości.:-D:-D

Annte ale super, e bedzie parka! a z tymi pomiarami to moze faktycznie sie pomylil, bo wystarczy delikatnie przesunac i juz inaczej wychodzi. Mi pred samym porodem robili USG i milena z usg miala miec 3200, a urodzila sie 2940, wiec to tylko maszyna i nie ma co sie stresowac:tak:

Agrafko śliczny maluch!

anette- mnie denerwuje takie podejście do pracy, ja rozumiem, ze może mieć zły dzień itp., ale jesteś w ciąży i obawiasz się o swoje maluchy i może się nie odzywac przez całą wizytę, ale w kwestii pomiarów i zdrowia powinien się trochę wypowiedzieć, nie martw się, tez myślę, ze jak by było coś nie tak, to by to powiedział.

Anette świetna wiadomość, że będzie parka, choć jak powiedziałam mężowi, to powiedział, że trudniej z ciuszkami, bo kupujesz na dwie różne płci :-D
Co do lekarza, rozumie Twoje odczucia. Następnym razem pomęcz go trochę pytaniami. Może przynajmniej na część uzyskasz odpowiedź. Jeśli chodzi o badania, jesteśmy na podobnym etapie ciąży i również lekarz nie zlecił mi nic do labolatorium. Głowa do góry!

Agrafka, Czarna, Annte gratuluję wam wizyt:)
Annte rozumiem bo człowiek czeka jak głupi cały miesiąc, a taki potem CI bąknie coś pod nosem i tyle. Ale najważniejsze że wszystko w porządku, a coż może facet już popadł w rutynę czy co...

JOPAL ja też bym nie przejmowała się zmiana lekarza. Jeśli to ma być korzystniejszy wybór, to co tu myśleć. Ja też poprostu nie poszłam na kolejną wizytę u prywatnego lekarza. Spodziewałam się telefonu, a tu nic.

CZARNA piękności twoja córeczka! Oby dalej wszystko było ok. No i świetnie, że te wyniki z krwi dobre!

ANNTE gratulacje parki, to chyba taki idealny traf ;-) Co do lekarza. No faktycznie taki mało sympatyczny. Może dla własnego spokoju pomyśl o innym? Może akurat taki jego dzień, chociaż mnie ostatnie USG róbil lekarz małowygadany. Poza długością nic nie powiedział. Dopiero o przeziernosci powiedział, jak zapytałam!

AGRAFKA ze nie wyraźne, to mało ważne. Ty i tak widziałaś to co trzeba! Najpiękniejsze dziecko na świecie ;-)

Ja wizytę miałam wczoraj. USG nawet się nie spodziewałam, bo lekarz nie ma sprzętu nawet. Oczywiście badanie podwozia, łącznie z badaniem PH, bo marudzilam o gęstym śluzie. Przegląd badań, no i hemoglobina znów w dół poszła, mam jeść "żelazowo".
Myślałam, że zleci mi połówkowe kolo 20 tygodnia, czyli za tydzieńub dwa, a on kazał zrobić w tygodniu poprzedzającym wizytę na 29 lipca.... Jajo zniosę! Kwadratowe!!!!

Akurat uważam, że dobrze, że bada podwozie. Zawsze coś zauważy, jakby jakaś infekcja, czy nadżerka, czy szyjka jakby się zaczęła zmieniać. Mnie ostatnio tak wygniótł szyjkę, że schodziłam okrakiem ;-)

reklama
Kochane bylam dziś na wizycie niestety nie robiła mi usg :) za 3 tyg mam prenatalne :) wiec mowila ze dzidzius bedzie wiekszy i bedziemy mogli okreslic płeć :)i odrazu wszystko pomierzy :) dostalam witaminy bo zaczely mi wypadać włosy :) a tak to wszystko jest w porządku :) jeszcze nie czuje ruchów chyba :)

Do góry