reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Właśnie! To już było pięć lat temu, jak byłam w ciąży. Tylko ten warunek meldunku.... Ja jestem spod Wa-wy. Zupełnie spod.

Nie dasz rady załatwić sobie czasowego meldunku u kogoś? Może czasem warto?

dziewczyny jako "małomiasteczkowa" jestem w szoku jak piszecie ile zgarniają ginekolodzy za wizyty... I że jeszcze wszystko osobno usg, zwolnienie... A ja u swojej się zezłościłam że za cytologię mi policzyła dodatkowe 20 zł...:) Ja ogólnie z usg, wizytą i zwolnienie płacę 80zł. Moja gin ma też usg 4d, ciekawe czy mi kiedyś zrobi w ramach wizyty, ale chyba będę musiała za to zapłacić dodatkowo.

Dla mnie 150 zł to też kupa kasy, ale wiem, że warto. Poza tym w cenie mam usg, L4, recepty, skierowania i czego jeszcze dusza zapragnie :)

reklama
Ja jestem bardzo za :-) moja corcia miala i jest to super pamiatka ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1402074923.005453.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1402074923.005453.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402074923.005453.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny, tak w razie W.....jeśli któraś trafi do szpitala lub na IP, tutaj może sama, bądź przez kogoś przekazać o tym wiadomość. Mam jednak nadzieję, że będzie to wątek najmniej aktywny ;-)

I
Ja jestem bardzo za :-) moja corcia miala i jest to super pamiatka ;)Zobacz załącznik 627898

Nie robiłam takich fotek i żałuję teraz. Chociaż sama z aparatem latałam non stop ;-)
CZARNA piękne zdjęcie! Dobrze widzę, że twoja córka miała ciemne włoski po urodzeniu? Teraz ma blond? Moja ma identycznie. Chociaż ja chciałam akurat, żeby miała czarne ;-)
Piękności córeczka!

Co myslicie o sesji noworodkowej??

Z córką nie zdążyłam, bo już w 3 tygodniu życia wylądowałyśmy w szpitalu, ale odbiłyśmy sobie później (Martyna miała 5 miesięcy).
Również miałam sesje z brzuszkiem i teraz też planuje :tak:
Zdjęcia dodam na zamknięty ;-)

Ja troszkę żałuję,że kiedy Nelly się urodziła sesje noworodkowe nie były jeszcze tak powszechne. Miałam chęć robić z synkiem, ale jakoś uznałam,że skoro dziewczynki nie miały, to jemu też nie będę robić...Może jak się urodzi kolejny maluch, to zrobię sesję rodzinną:-)

Czarna śliczne zdjęcie!

Słonko moja Nelly miała czarne włoski po urodzeniu, a teraz jest blondyneczką:happy2: Nika zaś miała ciemne i ciemne zostały. Marcelek ciemne po urodzeniu, a teraz blondynek:-)

reklama
My już po USG prenatalnym. Wszystkie parametry idealnie w normie. NT 1,8 mm, kość nosowa widoczna. Dzidziuś ma już 7,22 cm długości od głowy do pupy. Żołądek i pęcherz dobrze widoczny i oba wypełnione. Wszystkie kończyny widoczne. Co ważniejsze, gin powiedział, ze najprawdopodobniej będzie chłopiec, bo wskazuje na to kąt drucika, hihi. Wg OM dzisiaj 12t4d wg USG 13t3d. USG miałam dzisiaj po raz pierwszy wykonywane przez brzuch a nie przezpochwowo. Tak dzisiaj wyglądał:

20140609_120221.jpg20140609_120249.jpg

Załączniki

• 20140609_120221.jpg
    20140609_120221.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 67
  • 20140609_120249.jpg
    20140609_120249.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 53
Do góry