reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Misiia współczuję Ci lekarza. Ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Moja koleżanka poszła na nfz i też zapytała lekarza ile dziecko waży i mierzy a on do niej ze na nfz nie musi jej tego mówić. Porażka. Przecież i tak to sprawdza czy słowa tyle kosztują, więcej niż składki które płacimy? Z pierwsza ciaza poszłam na nfz w 11 tc pytam lekarza czy wszystko w porządku z dzieckiem a on do mnie ze ciaza żywa. Więcej nie poszłam.

Boże. U mnie wszystko podają w przychodni przysZpitalnej szpitala gin-poł. 5 lat temu pamiętam co usg szczegółowo opisywał lekarz wszystko. Teraz jeszcze lepiej jest. I też na nfz.

Ostatnia edycja:
Misiia współczuję Ci lekarza. Ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Moja koleżanka poszła na nfz i też zapytała lekarza ile dziecko waży i mierzy a on do niej ze na nfz nie musi jej tego mówić. Porażka. Przecież i tak to sprawdza czy słowa tyle kosztują, więcej niż składki które płacimy? Z pierwsza ciaza poszłam na nfz w 11 tc pytam lekarza czy wszystko w porządku z dzieckiem a on do mnie ze ciaza żywa. Więcej nie poszłam.

Ja pierwszą ciążę prowadziłam u lekarza z NFZ, ale teraz przyjmuje w innym mieście, a godzina jazdy to dla mnie dużo :baffled: Teraz chodzę do innego też na NFZ, ale ponieważ kieruje na usg w 12, 20 i 36 tc, dla mnie trochę mało i chodzę jednocześnie prywatnie.

Ja jeżdżę prywatnie do innego miasta 40 km. Wizyta z paliwem wynosi mnie 100 zl, ale nawet jakby było więcej to bym jeździła bo lekarz na prawdę super. A u mnie w mieście nikogo godnego zaufania nie ma.

Tak wiec test pappa pokazał wynik ze jest wszystko ok :) jak chcecie dokladne wyniki to wam napisze a i cos przekrecili przeziernosc jest 2.2 to i tak w normie.
Nastepne usg 20 tyg. Połówkę :)

20140604_144004.jpg witam cioteczki :)

Załączniki

• 20140604_144004.jpg
    20140604_144004.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Tak wiec test pappa pokazał wynik ze jest wszystko ok :) jak chcecie dokladne wyniki to wam napisze a i cos przekrecili przeziernosc jest 2.2 to i tak w normie.
Nastepne usg 20 tyg. Połówkę :)
Cudownie, gratuluje!! Też czekam na wyniki. Może wtedy poproszę Cię o Twoje dla porównania :sorry2:

Ja jeżdżę prywatnie do innego miasta 40 km. Wizyta z paliwem wynosi mnie 100 zl, ale nawet jakby było więcej to bym jeździła bo lekarz na prawdę super. A u mnie w mieście nikogo godnego zaufania nie ma.

Ja prywatnie jeżdżę 20 km i płacę 150 zł za wizytę z usg + paliwo. Ale lekarz polecony i pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić :tak:

Do góry